Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek extrém "nehéz eset" a...

Akinek extrém "nehéz eset" a kicsikéje és nem nagyon bírja már idegekkel annak milyen vény nélküli nyugtató vált be?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem, de teljesen kikészít. Nem akarok mindig ideges, kiabáló anya lenni. Amennyire tudok igyekszem nyugodt és kiegyensúlyozott lenni, de sokkal több sikertelen próbálkozás van, mint siker.

Valami kis tipp attól aki ilyesmin megy keresztül? Nagyon bízom benne, hogy javul a helyzet ezért szeretnék csak vény nélküli nyugtatót.

jan. 12. 18:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Nálam is elgurul a gyógyszer néha. Nekem ez egy brutális tanulási folyamat. Egy nagyon karakán, haladós, határozott egyén vagyok, aki mellesleg iszonyat betud sokallni a hangzavartól. Sokszor sok ponton nehezen bírom az anyasággal járó tanulási folyamatot (2,5 éves brutál dacos), de határozottan érzem a fejlődést. Ami nekem segít, az a pihenés, amikor csak tehetem, a magnézium és az én idő. A feszültség oldás kulcskérdés szerintem. Valahol le kell vezetni, ha nem a gyereken akarod, márpedig a gyereken felesleges, mert csak tovább generálod a problémákat. Neked kell okosabbnak lenned. Elmondani nem tudom hányszor lépek a saját számba, erőszakolom meg a viselkedési mintáimat, stb. egy nap azért, mert az agyam tudja, hogy ezzel jutunk előrébb. Nagyon fárasztó, ugyanakkor másik oldalról meg imádom a gyerekeimet, szóval minden nap úgy fekszem le, hogy megéri. Magnézium, citromfű tea, ha nincs aki vigyázzon rá, akkor friss levegő együtt, ha van, akkor feszültség oldás egyedül. Én pl. kitetettem a férjemmel a futópadot a különálló garázsba és kimegyek futni egy fél órát este, ha elegem lesz. A lelkemnek is jót tesz, meg a testemnek is.
jan. 12. 21:59
 12/18 anonim ***** válasza:
43%
Ki lehet próbálni teakat, futópadot, meg bármit, de az igazság az, hogy mindezek hosszútávon szrt se érnek, mert aki olyan szinten nem tudja türelemmel kezelni a saját kisgyerekét, mint te pl, annak komoly szemelyisegfejlesztes kell, hogy ne nevelj szegenybol lelki sérült felnőttet az ok nélküli durva ordibalasaiddal.
jan. 12. 22:05
 13/18 anonim ***** válasza:
9%
Szexelsz rendszeresen? Van orgazmusod? Ha minden este szettepnetek egymást a pároddal, nem lennél ilyen kibírhatatlan és ingerült..
jan. 12. 22:38
 14/18 anonim ***** válasza:
82%

13, semmi köze a kettőnek hozzá. Tapasztalat.

Ha össze vagy zárva egy visító, vinnyogó gyerekkel mindegy mennyit vagy a pároddal este.

Egyébként meg vidd ki az utcára a gyereket nyugodtan kérdező. Az a tapasztalat, hogy lenyugszanak tőle inkább, mivel lekötik a külső ingerek. Ha bent ölitek egymást akkor semmi nem változik.

jan. 13. 08:33
 15/18 anonim ***** válasza:
67%
#13 Semmi más problémája nem lehet az embernek az életben, mint hogy nincs rendesen megb@szva minden este.
jan. 13. 11:11
 16/18 anonim ***** válasza:
46%
Citromfű készítmények, citromfű tea, cseppek, ha nem szoptatsz. Magnézium és Sedacur forte. Ne MagneB6, hanem normális magnézium bizglicinát, a Gaáltól például.
jan. 13. 14:32
 17/18 anonim ***** válasza:
51%

12# Én írtam a futást és a teát, de mellette ha figyelmes vagy, akkor egy "komplex rendszert" vázoltam fel, amiben a felgyülemlő feszültség levezetése egyetlen pont. Erre kiváló forma valamilyen testedzés, de mindenkinek meg kell találnia a maga megoldását. Lehet, hogy valaki a szexben találja meg igen, más egy forró fürdőben, megint más meg egy kávéban a barátnőjével...

Két három éven aluli gyerekkel otthon (akiből az egyik brutál dacos) nekem ne mondja senki, hogy mindenki maga a buddha. Az tény, hogy a személyiség fejlődés elengedhetetlen, hogy a saját belső feszkó ne a gyerekeken csattanjon.

jan. 13. 21:13
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Tény, hogy főleg nekem kell ehhez a feladathoz felnőni, mert a gyerektől ez nem várható el.

Jobban fogok figyelni a magnézium bevitelre, iszom a teákat. Nagyon anyás és nem igazán tudom senkire sem rábízni heti pár órára, hogy nyugodtan tudjak edzeni vagy bármivel foglalkozni. Nekem is van emiatt egy nehezebb időszakom.

Ok nélkül nem kiabálok a gyerekkel egész nap, minden nap. Mégcsak minden hónapban sem. Kb másfél hete ilyen, de ma volt egy kis javulás.

Szerintem attól nem leszek pocsék anya, hogy néha kiborulok és nem lesz a gyerek sem lelki sérült tőle. Kedves tőletek, hogy aggódtok érte, de nem kell. Szeretem és próbálok folyamatosan a jobb irányba változni.

jan. 13. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!