Létezik vény nélkül kapható nyugtató hatású barmi gyerekeknek?
"Kérhetek neki szakembertol gyógyszert...?"
Rég meg kellett volna tenni.
Ill. legalábbis fölvenni a kapcsolatot szakemberrel, hogy mit tud segíteni. Ha gyógyszer nélkül tudna, az még szebb lenne, de ha gyógyszerrel tudna, akkor is előrébb lennétek.
"Autista gyanús, de csak sni kódot kap majd"
Wtf? Az autizmus SNI. Milyen mas SNI kódot kap?
En úgy tudom az sni egy nagy gyűjtőhalmaz, ami sok mindent letakarhat. Több betegség beleesik en úgy tudom.
Köszönöm, a csoportokban bent vagyok
Látom nagyon az elején vagytok a kivizsgálásnak, nagyon tájékozatlan vagy még. Az SNI egy gyűjtőfogalom (Sajátos Nevelési Igényű) . Ezen belül nagyon sokféle kód van, egyik pl az autizmus, de az sem mindegy milyen spektrumon.
Egy pszichiáter tud felírni gyógyszert, mellyel a dühkitöréseit lehet kontorollálni. Vagy sok tanácsot adni , akár a táplálás terén, hogy mi okozhat nála fokozott reakciókat. Sajnos ha a gyógyszert elkezditek abból egyre több fog kelleni, hiszen hozzászokik a szervezete.
Vidd el gyermekpszichiáterhez! Ő tud gyógyszert is irni, ha szükséges.
(Off, de ha már ezen pörögtök, gondolom F83 BNO kódot kapott a gyerek F84 helyett.)
Pszichiáter.
Már vannak olyan gyógyszerek amikkel szépen kordában tartható. Ezekre már nem függ rá. Később pszichoterápia és esetleg szenzoros terápia mellett pedig gyakran csökkenthető az adag.
Az SNI egy gyűjtőfogalom, azon belül kaptok egy kódot. Gondolom area célzol, hogy a szakértői bizottság most még nem autizmus kódot ad, hanem valami mást, mert még pici. Pl ilyenkor gyakran adnak kevert specifikus kódot. Jobb mint a semmi elven.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!