Hogy fogja beadni az orvos a 6 éves kislányom oltását?
Nemsokára mennünk kell oltásra,tudni kell,hogy a kislányom baromira fél a szuritól, pedig sokat beszélünk róla, nyugtatom.
Alapvetően minden orvosi beavatkozástól retteg,egyszer úgy kellett lefogjuk 5en,hogy egy nagyon fontos dolgot el tudjanak végezni rajta ,mert barhogy könyörögtem neki ,egyszerűen nem hagyta.
Már előre gyomorgörcsöm van,hogy hogy készítsem fel az injekcióra, egyszerűen lehetetlen,hogy hagyni fogja.
Tippeket és tanácsokat szeretnék kérni,hogy akinek volt már ilyennel tapasztalata ,hogy oldotta meg?
Itt most nem tudjuk majd 5en lefogni, nincsenek annyian a gyerekorvosnál és nem is szeretném ha erre kerülne újra sor...
Pár évente van egy oltás, azért mert lefogják fél percre, nem él át traumát évekig.
Biztos ezért lép le majd 18 évesen, mert 6 évesen megfogta az anyja a kezét meg a lábát. Max az orvost fogja utálni, akinél a tű volt.
Úgy kérdezz már rá a környezetedben, hogy hányan emlékeznek gyermekkori oltásokra, és kit érdekel még 15-20 év múlva?
Az asszisztens lefogja
Ennyi
A karjába adjak
Elmondod ha mozog jobban fáj..
És bámit tesz, be rogják adni, mert kötelező
Háha használ
> "Nincs teledumálva a feje,normálisan neveljük és rengeteg pozitív élménye volt orvosokkal,egyszerűen a tűtől retteg."
És miért retteg a tűtől? Mert teledumáljátok a fejét. Te magad írtad le ezeket a kérdésben:
"fél a szuritól, pedig sokat beszélünk róla, nyugtatom"
"úgy kellett lefogjuk 5en,hogy egy nagyon fontos dolgot el tudjanak végezni rajta ,mert barhogy könyörögtem neki ,egyszerűen nem hagyta"
"Már előre gyomorgörcsöm van,hogy hogy készítsem fel az injekcióra"
Ezek után te annyit értettél meg a válaszomból, hogy be lettél támadva. Pedig nem, én csak leírtam, hogy külső nézőpontból ez hogyan néz ki.
Egész pontosan az történik, hogy a gyerek szimplán átveszi az anyuka viselkedését és felnagyítja magában. A gyerek nem a tűtől fél, hanem az ismeretlentől. Mivel nincsen még önállóssága, ezért a szülőjéről tud csak példát venni, aki viszont pont az sugallja felé, hogy valami nagyon nagy szörnyű dolog fog történni és túl kell esni rajta, stb.
Megnyugtatlak, hogy ha az oltást maga az óvóda intézné, akkor úgy bemenne a többiekkel együtt felvenni az oltást, mint a pinty. Szimplán ennyit számít a közeg.
Minden gyerek fél a tűtől, ha egyszer fájt. Meg a fogorvistól is, ha azt mondják, nem kell félni.
De utána nem emlékszik rá.
Felesleges hetekkel előre beszélgetni erről, meg győzködni, mert már csak azt tudja, hogy félni kell.
Én el se mondtam, hogy oltás lesz. Póló ujja fel, orvos háta mögött tartotta a tűt, mire észbekapott, hogy mi történik, túl volt rajta.
Vigye el más, ha ennyire para neked.
Ti tényleg nem találkoztatok még tűfóbiás gyerekkel???
A nagyobb lányom imádja a gyerekorvosunkat de ha tűről van szó képes behányni/ összeesni.
Az évek alatt egyedül a lip-ri krém segített.
Oltás előtt 1 órával be kell kenni, leragasztani.
Évek óta ezt használjuk ha kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!