Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az autizmus ha a kisgyerek(4-5...

Az autizmus ha a kisgyerek(4-5 èves) megmondja ,hogy mit mondjak vagy mit vàlaszoljak vagy egyszerűen ez csak a parancsolgatàs kategória?

Figyelt kérdés

jan. 3. 03:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Így önmagában nem, de értem mire gondolsz.

Van esetleg más tünet ami miatt még felmerülne autizmus? Pl. szenzoros tünetek? Ruhacímke zavarja, hangok zavarják, köröm, hajvágás nehéz,válogatós? Valamilyen tapintású dolgok kifejezetten érdeklik?Repetitív mozgásokat csinál? Megkésett beszédfejlődés, vagy fura szóhaszálat? pl. meséből idéz egy megfelelő szituációban? Általában, hogy játszik? Van, hogy csak sorba rendezi a játékait? Van szerpjáték? Ha igen, az szabadon alakítható,vagy merev pl. újra és újra ugyanazt kell eljátszani? Nevére előfordul, hogy nem hallgat? Van, hogy látszólag ok nélkül kiborul? Van 1-2 kedvenc téma, ami agyon intenzíven érdekli? Alvása korának megfelelő?

jan. 6. 15:59
 22/30 A kérdező kommentje:

Szia , hú jó sok kérdés hátulról kezdem

-alvás,szobatisztaság rendben volt mindig

-hàt ami nagyon érdekli az a különleges autók amik nekem is tetszenek

-az autókat nem sorbarendezi hanem betolatva parkol velük

-megkesett beszédfejlődès volt de azt behozta

-minket szokott idézni bizonyos szituációkban

-repetativ mozgás nincs

-köröm, hajvágás nem gond(kicsi nyafogas néha)

-tapintas nem rémlik

-ruhacimke nem rémlik

-hangok nem zavarják

-szerencsère nem extrém válogatós eszik eleget(néha jól , néha kevèsbbè)a súlya magassága korának megfelelő

Nagyjából ezek jutnak eszembe

:

jan. 6. 21:17
 23/30 anonim ***** válasza:
Ezek jutottak eszembe, mint autisztikus tünet, de biztos lenne még, ez elég változatos. Igazából az a lényeg, tudom, hogy szubjektív, de, hogy milyen az összkép a gyerekedről. Esetleg olvasgass még a témában, de önmagában egy tünet miatt tényleg nem szabad ráparázni. Meg az a lényeg, hogy a kiegyensúlyozottnak látod a gyereked, nincs beilleszkedéssel gondja, akkor nem kell aggódni.
jan. 6. 21:39
 24/30 A kérdező kommentje:

Hàl Istennek normális oviba jár, szabàlykövető,nem volt sok gond vele.

Az ovis társai szeretik ,ő is nyit felèjük.

Igen nagyon szubjektív ez a dolog.

jan. 6. 21:48
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Tök normális gyereked van, mit rugózol felesleges dolgokon?
jan. 7. 13:05
 26/30 anonim ***** válasza:
4 éves auti fiam gyakran csinálja, de nála enyhe pda fennáll (néha kényszeresen ellenáll, így a fordított pszichológiának csúfolt dolog működik pfff ne siess, ha pl sietnünk kell, le ne ülj és leül stb.) Nem folyton ilyen, de az irányíthatóság ad biztonságot sok esetben ... Az egészséges gyerek is próbálkozik vele, csak nem olyan mértékben, illetve a szülő reakcióitól is függ.
jan. 8. 19:20
 27/30 A kérdező kommentje:

26-os , szóval akkor ez egy olyasmi dolog ami előfordulhat kisgyereknèl függetlenül attól,hogy autista vagy sem?

Örülnèk ha már kinőnè végre...

Nem tudom ilyenkor,hogy kéne reagálni rá,vagy szóljak neki ,mert idegesítő amikor megmondja,hogy mit mondjak, milyen választ adjak...

jan. 8. 19:48
 28/30 A kérdező kommentje:
Mintha lassan kezdeni szűnni talán....
jan. 8. 19:50
 29/30 anonim ***** válasza:
2 perc alatt?
jan. 9. 07:59
 30/30 anonim ***** válasza:

26-os vagyok: Nos! Nem mindegy milyen gyakran és miben. Amikor olyan, akkor hagyom, pl anya te ne oda feküdj, hanem ide, apa meg oda. Hmmm helyet cserélünk és akkor mi van? Ha pl anya te ezt ne mondd, akkor elmondom hogy én felnőtt vagyok, a gyerekek nem mondhatják meg a felnőttnek mit mondjon, én már tudom mit szabad. Kivéve ha csúnyát mondok, mert akkor mondom hogy jajjj de buta vagyok, bocsi, igazad van, ilyet nem mondunk. Van hogy csitteg, hogy csend legyen. Akkor mondom, hogy én tudom mikor van csend, majd szólok neked is. Van hogy nevetünk, és nem szólunk semmit ...

Volt, hogy megmondta merre sétáljunk, kb 1 év volt, hogy nem kapott rohamot, hogy el kanyarodunk másfelé, de látod, még ha auti is, ki fog köpni, ha megfelelően reagálsz. És igen! Századszor is el kell mondani, hogy miért vagy miért nem. Néha pedig hagyni kell, hogy ő mondjon meg dolgokat, mert attól lesz akarata és egyénisége. Lehet jó főnök lesz egyszer. Puszillak titeket, és kitartás!

Ui.: anya kakilsz? Nem a lányok ülve pisilnek. Nem anya! Te kakilsz 🤣 nem sír! Nevet! Puszi!

jan. 13. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!