Mennyi ruha kell egy kisiskolás gyereknek? Ki mennyit vesz kategóriánként?
Úgy érzem, folyton gyerekruhát veszek. Már nem kicsik, 7-10 évesek a gyerekeim. Sokszor havonta merülnek fel új igények, későn derül ki, hogy nem praktikus, ezért új kell, stb. És akkor vannak még a részemről "jaj de cuki, csinos" darabok. Egy-egy komódban elférnek a cuccaik, de mikor mosni, pakolni kell, úgy érzem, ez már túlzás.
Nektek ez hogy alakul? Pl hány póló, pulcsi stb van kb?
Azben gyerekeimnek viszonylag sok ruhajuk van. Mosasnal en is aterzem,foleg,hogy 4 gyerek van:)
A fiuknak kb.15 nadragjuk van,plusz 5-10 melegito. Polobol 20-30nhosszujasbol kb.25,pulcsibol is olyan 1
Én is soknak érzem, de azért amiket itt írnak az már szinte pazarlás.
3 éves lányom van, 9 nadrágja van. Ennyi kell is, mert a szobatisztaság csak nagyrészt jön össze, na meg szeret a mászni az udvaron. Ebből 4 leggings, 2 melegítő itthoni, 2 farmer és egy rövidnadrág. Van 4 harisnyája, ezek már tavaly is jók voltak és remélem jövőre is jók lesznek. Ehhez 2 szoknya és 3 ruhája van.
Pár ruhája tavaly is jó volt, szóval 2 évet azért bírnak.
Van 2 ujjatlana, 2 pólója, 5 hosszúujjú pólója, 2 elmenős és 2 játszós pulcsija. Van egy pizsamagatyója két pizsamafelsővel.
Szerintem ez rengeteg, de még a nem felesleges kategória. A cuccai egyébként nem sok helyet foglalnak, egy 40x180as szekrényben a cipői is elférnek és a kabátjai is.
Kabátból viszont túl sok van.
Egy esőkabát, egy átmeneti csinos, egy átmeneti nyűhető. Egy téli csinos, egy téli nyűhető, amihez overálnadrág is van. Na meg egy egyrészes overál.
Na és a cipők..
Egy gumicsizma, egy szandi, egy papucs, egy fedett orrú szandi a futobiciklizéshez, egy vászoncipő, egy sportcipő, egy átmeneti nyűhető, egy átmeneti csinos, egy csizma játékhoz és egy szebb csizma.
És persze mind minőségi, mert ez a legfontosabb, darabja 10 ezer forint minimum.. és évente cserélni, mert ezeket gyorsan kinövi.
Úgy látom, kb átlagos vagyok ruhafelhalmozás terén. Míg csak fiam volt, kevés holmija volt: volt egy, max 2 "kimenős", ünnepibb szett, a többiből teljesen mértéktartó voltam. 4-5 melegítő, 6-7 póló, 3-4 hosszúujjú, 1-2 pulcsi.
Aztán lett kislányom is :D
Nehéz volt ellenállni a sok cuki mintának, stb. Most meg, hogy suliba járnak, nem adok rájuk olyan ruhákat, amik oviban még elmentek játszósnak. Régen szinte csak használtan vettem, most sokat veszek újonnan. A fiam szaggatja a farmert az udvari játéknál, nem rossz, ha van mihez nyúlni, a lányomat meg olyan jól esik csinin öltöztetni (amíg hagyja magát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!