Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen tanul számolni...

Mennyi idősen tanul számolni a gyerek? És mennyi idősen tud? Például 10-ig

Figyelt kérdés
jan. 2. 08:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%
Az enyém 2,5 évesen már tud, az első hármat érti is, hogy mit jelent. Pl. helyesen használja, hogy ott van 2 madár.
jan. 2. 09:25
 2/18 anonim ***** válasza:
96%
Mint a verset, úgy 2 évesen már simán. A számfogalmat elvileg ahány éves, addig "kell" értenie.
jan. 2. 09:36
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Változó, ovi végére kellene tudni 10-ig számolni, szóval 6-7 évesen, de akkor már kellene érteni is.
jan. 2. 09:53
 4/18 anonim ***** válasza:
25%

A 2 évesem nem csak mint verset tudja, tényleg megszámolja a játékait vagy akármit, 10-ig simán. A 4 évesem tanítgatja, ő nagyon szereti a számokat, számolást, ő is 2-2,5 évesen már lazán elszámolt 10-ig, most 4 évesen a 100+ is simán megy neki, nyilván még kis rásegítéssel, de tudja és érti a logikáját is. A számfogalom is megvan, érti az összeadást-kivonást, 10-en belül szorozni/osztani is tud (pl a 2x3 vagy a 4x2 meg hasonlók simán mennek neki).

Szerintem ez gyerekfüggő, én pl oviban emlékszem, hogy csak simán elszámoltam 100-ig középsősként, nem érdekeltek a számok, de én meg olvasni tanultam meg viszonylag hamar, mert az meg jobban foglalkoztatott. De alapvetően igen, az az ökölszabály, hogy talán 4 éves korig addig kell tudnia elszámolni (és meg is érteni a fogalmat), ahány éves.

jan. 2. 10:04
 5/18 anonim ***** válasza:
93%

10-ig nem számol, csak megfelelően elmondja,mint egy verset.

Probàld le vele, hogy kiteszel 10 valamit, de ne sorba rendezd, csak kupacba. Vegyél el belőle vmennyit és kérd meg, hogy számolja meg a kupacban mennyi maradt, ha tényleg tud számolni meg fogja állapitani.

Ugyanezt összeadással.

2 évesed,nyilván a 3 felé közelít maximum 2-3-darabig van számfogalma.

jan. 2. 10:15
 6/18 Szabobianka3 ***** válasza:
86%
3 évesen nekem 5 ig már tud. Játék közben tanitom.
jan. 2. 10:22
 7/18 anonim ***** válasza:
82%
4-es, de jó lesz neki, unatkozni 4 évet az alsó tagozaton!
jan. 2. 10:34
 8/18 anonim ***** válasza:
41%

#7 reméljük hozzáértő tanító nénihez kerül, aki le tudja majd kötni akkor is, ha mennek neki az alapok :) Én már folyékonyan olvastam, mire iskolába kerültem, az ovis évzáróra már én olvastam a verseket, amiket utána magamtól megtanultam, és mégsem unatkoztam az alsó tagozaton. Normális tanár tudja ezt kezelni.

#5 pontosan ebből tudom, hogy a 2 éves lányom (novemberben töltötte, szóval nem közelít a 3-hoz) el tud számolni 10-ig, mert a leírt módon simán megszámolja a kockákat, a játékait, az akármit. Pl hány kockát rakott egymás tetejére, mennyi plüss van a kezében éppen (fontos, mert az autóba limitált mennyiséget engedek, ha utazunk ne vesszen el).

Szerintem ez egyáltalán nem olyan nagy truváj, ha a gyereket érdekli, hamar megtanulja az ilyesmit. Nem csodaszám meg ilyenek, valaki 3 évesen már verseket szaval, megint más 2 évesen bukfencezik, az enyéim pl ezeket nem tudják (a 4 éves se tud egyedül bukfencezni, pedig jár tornára). Nem tudom, miért kell ezért így lepontozni, szerintem ez halál gyerekfüggő, hogy ki mikor tanul meg valmait.

jan. 2. 10:44
 9/18 anonim ***** válasza:
36%
Az én lányom 3,5 éves, kb. 12-ig van számfogalma. Az ujjai segítségével kis rávezetéssel amúgy 10 alatt kivon én összead. Múltkor egy olyan feladatot csináltunk egy könyvből, hogy volt 10 db játékpénze, volt 8 féle póni különböző árral, és akkor válogatott, hogy a 10 póniból melyiket tudja megvenni. A számokat 0-9-ig felismeri. 100-ig amúgy elszámol, meg érti, hogy a 70 több, mint a 30, de nyilván nem tudja felfogni ennek a jelentőségét még. De amíg más gyereke ennyi idősen kirak 50 darabos kirakókat, az enyémnek a 20 darabos is kihívás.
jan. 2. 11:02
 10/18 anonim ***** válasza:
56%

Hat mi most voltunk 5 eves statuszon es kiakadt a vedono,h csak 14ig szamol a gyerek. Be is irta a papirra,ahogybazt is hogy nem tudta mind a 4 evszakot, leirta h nehany testreszt sem tud. Es milyen hangzohibai vannak. A tobbiek mar 20 ig szamolnak azt mondta. A nagycsoportosoknal tobb gyerek 100ig szamol...:/ szarul ereztem magam.

Mondtam, hogy az enyem meg 4 orakat legozik es komplett varost epit, jah az nem szamit, azzal is jatszik-e amit nem szeret,ha en megkerem... be lett irva negativumnak, hogy csak azzal jatszik amit szeret... hat tiszta orulet mar. Veletlen se azt nezzuk,miben jo vagy ugyes,hanem mit nem tud ez a szerencsetlen. Ovonok detto. 2 eve arra megyek,hogy megint rossz volt,megint buntetesben volt. 3.evet kezdtuk,1x sem dicsertek meg, soha, semmiert. Azert ez is elmond valamit roluk. Meg a rendszerrol. Gyerek kussban jatszon, engedelmeskedjen es legyen kis zseni.

jan. 2. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!