Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig tud számolni egy...

Meddig tud számolni egy "átlagos" kis illetve középső csoportos gyerek?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 23. 09:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom a bölcsiben 2 évesen számolt 10ig. Most 4 éves kiscsoportos (2. éve ovis, tavaly mini csoportos volt),mostanában 30ig számol. Tovább is tudna, de 30nál már általában megunja, és nem szokott tovább számolni.
2014. ápr. 23. 10:06
 2/10 anonim ***** válasza:
Enyém 4 éves kiscsopis, tízig már pár hónapja tud, húszig is szokott próbálkozni, de az még nem tökéletes. Egyébként nem tanítottam eddig ilyesmire, de érdeklődik a számok, betűk iránt.
2014. ápr. 23. 10:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Számolni számol, de a számfogalom csak 4-5-6 éves korban alakul ki, kinél mikor.
2014. ápr. 23. 10:25
 4/10 anonim ***** válasza:

4 éves. nem tudom meddig tudja elmondani a számokat mint egy vers, nem is foglalkoztam vele eddig.

számolni nagyon szeret, mindent megszámol, összead, kivon 10 alatt :) tárgyakat sorba rakva közel 20ig számolja meg

2014. ápr. 23. 11:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Keresztlányom 4 éves, számol, sokáig, és a leírt számokat felismeri, sőt a kétjegyű számokat is tudja, hogy pl 1 és 7 egymás mellett, az 17
2014. ápr. 23. 11:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én átlagos 3 éves kiscsoportosom 3-ig tud számolni illetve számlálni. :) Nem is érdekli én pedig nem is erőltetem. Verseket tanulni sem szeret, és mivel a számok tanulása kb ilyen, nem csoda, hogy ez sem tetszik neki. A lányom ugyanígy volt ennyi idősen, ő már azóta iskolás, matekból 100 %-osan teljesít, mindent megért elsőnek, nagyon jó logikája van.
2014. ápr. 23. 11:54
 7/10 anonim ***** válasza:
67%
kislányom 10ig tud számolni és felismerni a számokat.
2014. ápr. 23. 12:01
 8/10 anonim ***** válasza:

4 éves kiscsoprtos fiam most kapott rokonoktól húsvétra olyan kirakót aminek az egyik felén tárgyak vannak és meg kell számolni és mellé tenni a számot!Megszámolni mennyiségileg a tárgyakat 16-ig jutott el viszont hogy melyik a 16-os szám azt nem ismeri fel!

Amúgy 30-ig tud elszámolni de azt csak versszerűen mondja!

2014. ápr. 23. 13:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Kiscsoportos a kisfiam, július végén lesz 4 éves.

Elszámolni hibtlanul 12-15-ig tud (azért 12, mert angolul is és ott ugye 12-ig "rendhagyó", a család kétnyelvű).

Mennyiségi fogalma biztosan 3-ig van, alakulóban a 6ig (tehát hogy tudja, hogy a 3 az pontosan hány darab, hogy több, mint a 2, hogy a 2-höz még egyet oda kell tenni, hogy 3 legyen stb.)

Azt egyébként sok kis zseni gyermek szülője elfelejti, hogy az iskolaérettség feltétele a 6-os számkörben való számlálás és számfogalom :)

Nálunk nagyon szeret játszani az ovis logico és lük játékokkal és azok között nagyon sok játékos-rajzos feladat van, ami a számokhoz kötődik.

2014. ápr. 23. 15:20
 10/10 anonim ***** válasza:

3,5 éves kisfiam (kiscsoportos) 40-ig elszámol, de dolgokat megszámolni 18-ig tud. Imád társasjátékozni, dobókockán ránézésre megmondja mennyit dobott, és önállóan lép a bábuval.

5 éves, középsős nagyfiam 80-ig számol, eddig meg is számolja a tárgyakat (vagy bármit) és kb 16-ig felismeri a számokat.

2014. ápr. 23. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!