2 fiamnak 1 nap különbséggel van szülinapja, hogyan oldjam meg hogy a középső fiam ne érezze, hogy őt kihagyjuk valamiből?
Van egy 4 és fél éves augusztusi fiam, egy két és fél éves októberi fiam és egy fél éves szintén augusztusi fiam! :)
A nagy és a kicsi szülinapja között 1 nap van csak, együtt lehetne tartani és a rokonok is biztos amellett kardoskodnának, hogy ne legyen két buli csak egy, de nem szeretném ha rosszul esne a középső fiamnak, hogy a másik két testvérét együtt ünnepeljük őt meg nem... Valaki hasonló szituban, esetleg ötlet, vélemény?
Nekem két fiam van, fél év különbséggel van a szülinapjuk. 12 éves korukig mind a ketten kaptak ajándékot. Ez az én gyerekkoromba is így volt, nekem nagyon jól esett, ezért gondoltam hogy én is így csinálom.
Viszont az októberi szülinapon is adj a két augusztusinak valamit.
NÁlunk úgy van, hogy van egy március elejei fiam, aki most lesz 6éves, van egy júniusi, ő majd idén lesz 4, és van egy február végi, ő most lesz 2éves.
Tehát a márciusi és februári gyerekek szülinapja nekünk is nagyon közel esik.
Tavaly nálunk úgy volt- és idén is így lesz, hogy február-marciusban 2bulit tartunk, az elsőt a közös kisbarátoknak, és akkor a kicsi és nagy lesz együtt ünnepelve, márciusban pedig egy szülinapot tartunk külön a nagynak is, ahova az ovis barátait hívjuk.
A középsőnek viszont mindig egy tuti kerti partit szervezünk, ugyhogy nem hinném, hogy úgy érzi, kimarad valamiből!! :) (a kertben van nagy játszóvár, tavaly egy ugrálót is béreltünk, így hatalmas mulatság volt)Ezek a bulik mindig hétvégén vannak.
A szülinapjuk napján, általában hétköznap pedig mindig meghívom a nagymamákat és a tesómékat- akkor meg családilag ünnepeljük meg őket.
MIkor az első közös buli van, akkor áltlában a középsőm is kap ajándékot. :)
Mikor az ovis buli van, akkor általában csak a nagy kap.
Amikor pedig a mamák jönnek, akkor is hoznak mind a háromnak valamit.
Annyira aranyosak, mert nagyon szeretik ezeket a szülinapotkat- nem csak a sajátjukat, hanem ezzel a közös kis társasággal mindig megyünk más kisgyerekekhez is bulizni- és nagyon csípik! :)
Nálunk a két pici szülinapja volt most együtt tartva, hát mit mondjak a nagy eléggé ki volt akadva (most volt 5 éves). Az volt a baj, hogy ő eléggé társaslény, középponti személyiség, és zavarta, hogy ő most háttérben van. Az hogy nem kapott ajándékot, nem érdekelte, hanem csak ez, hogy mindenki a két kistesóját köszöntgeti felfele.
Az nem baj szerintem, ha együtt ünneplitek a két másikat, csak valahogy erről az egyről is emlékezzetek meg, vagy ne legyen háttérbe szorítva, mit tudom én, fújhassa el ő is a gyertyát, esetleg valami apróságot kapjon tőletek.
Ha külön tartjátok a két bulit, akkor is megzavarodhat, meg ha együtt akkor is, ennek itt nincs jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!