Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vinnétek a másfél éves fiatoka...

Vinnétek a másfél éves fiatokat anyósékhoz pár napra (50km), ha már 3 napja nem volt láza?

Figyelt kérdés

Hazajöttek a sógoromék külföldről, csak 6.-ig ülnek. Anyósoméknál laknak ilyenkor. Már voltunk ott 3 napot amikor hazajöttek (karácsony előtt) és terveztük a szilvesztert is ott tartani, de a két ünnep között is ülni 3 napot. Nem találkozunk gyakran velük, évente két alkalommal jönnek csak haza. Télen ülnek 2 hetet, nyáron egy hónapot.

December 26.-tól 28.-ig szerettünk volna ott lenni, de 27.-én haza kellett jöjjunk mert a másfél éves fiúnk belázasodott és hányt.

Elmentünk vele a kórházba, írtak neki lázcsillapítót stb.

Aznap éjjel 40.2 fokos láza volt, valahogy sikerült, hogy leverni, de csak max 3 órát tartott a gyógyszer hatása, utána negint felment 40-re. Este visszamentünk a kórházba, írtak antibiotikumot (piros a torka). Éjjel megint volt 40 fokos láza, de miután lement, nem emelkedett többet fel, csak délután-ra lett majdnem 39. Azóta csak hőemelkedések voltak, 2 napja semmi, viszont csúnyán köhög, antibiotikumot meg csütörtök estig fogja kapni.

Én is a férjemmel rá egy napra, hogy a kicsi megbetegedett, elkaptuk. Belázasodtunk, folyik az orrunk, a férjem hányt és ment a hasa is, de már.ki is jövünk helyre.

2 napja volt anyósom aposommal, hoztak gyógyszert a férjemnek.

A tegnap (szilveszter délutánján) rámírt anyósom, hogy hogy érezzük magunkat, milyen jó lenne ha mi is ott lennénk velük, küldött képet a vacsoráról. Kérdezte, hogy mikor megyünk. Mondtam, hogy 2.-án ha minden jó lesz. De az az igazság, hogy félek kivinni a gyereket, mert köhög, nehogy visszaessen. Sajnos a férjem az anyósomék pártján áll, hogy menjünk hozzájuk, mert megy el a testvére. Mondtam, menjen egyedül, és megharagudott. Mondtam, hogy a testvére is eljöhet hozzánk, mert csak egyszer volt nálunk (nincs se neki se a férjének hajtásija) erre azt mondta, hogy nem akarja a szüleit útra tenni, hogy hozzák el

Túlreagálom?

jan. 1. 12:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
31%

10, tüdőgyulladásom van. És minden áldott nap ki kell mozdulnom, mert megzeberedek a lakásban. Nem mindenki ágyban punnyad betegen. Mocsokul vagyok, de a közérzetemnek kell, hogy elhagyjam a lakàst.

Ha a gyerek nem lázas, jó a közérzete, simán vinném.

jan. 1. 15:17
 12/19 anonim ***** válasza:
45%

A nagymamánál nincs ágy nem tud feküdni ?

És amúgyis láttál te már feküdni egy másfél évest nyugodtan?

Két gyerekem van, de egyik sem fekszik nyugton, ha betegek.

Olyan drámát csináltok ebből komolyan mondom.

jan. 1. 15:37
 13/19 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a kocsiban ha nem alszik, akkor ordít. Általában akkor megyünk amikor alvásidő van. Csak most hogy még gyógyul, sokkal többet alszik mint általában, az út pedig csak 1 órás, ő a napokban kétszer alszik 2-3 órát. És az éjszakai alvás is meghosszabodott
jan. 1. 15:38
 14/19 anonim ***** válasza:
16%

#13 szóval nem is a betegséggel van a baj, hanem nem szeretnél bevallalni egy utat a gyerekkel mert ordít az autóban.

Tulkomplikalod az egészet.

jan. 1. 15:49
 15/19 anonim ***** válasza:
64%
És? Mért ne lenne joga a kérdezőnek nem bevállalni egy kellemetlenséget? Kötelező szenvedni és a gyereket is szenvedtetni, mert a gyakori népe így ad neki piros pontot? A döntéseinkben nem a mások kívánsága kell, hogy vezessen minket, hanem a saját szempontjaink.
jan. 1. 15:58
 16/19 anonim ***** válasza:
15%
15, az a baj, hogy alakul a mese. Eddig köhögött csak, most már alvásidőben kell utazni…
jan. 1. 16:18
 17/19 anonim ***** válasza:
63%

Hat en biztos egy gyenge szar vagyok akkor, de ha beteg vagyok es a gyerek is, maradok a seggemen. 🤣

Es masokhoz se megyunk, ha ott betegek.

jan. 1. 16:20
 18/19 anonim ***** válasza:
46%

Pont így jártunk karácsonykor, csak mi a szüleimhez 200 km-re utaztunk volna. Úgy volt, hogy 25-én megyünk, végül 28-án mentünk.

Egyébként ha a gyerekem náthás, a köhögésből jön ki legkésőbb. Van, hogy minden tünetet letudunk 3-4 nap alatt, de még 2 héttel később is köhög, majd mire az abba maradna, elkap valami mást... Ilyen formán mi sosem kéne hogy menjünk sehova. Ha jó a közérzete, nem lázas és a családot nem zavarja, hogy betegek voltunk/vagyunk, akkor mennék. 50 km konkrétan nem távolság. (Mondom ezt úgy, hogy a lányom 1,5 éves koráig ordított az autóban.)

jan. 1. 17:25
 19/19 anonim ***** válasza:
75%

A fiam ugyanígy lett lázas, mert csak köhögött, de elmentünk látogatni az ünnep miatt. Ott ia van kanapé leülni, de mindenki nyilván játszani akart, aktívan együtt lenni a gyerekkel, aki meg felpörgött a környezettől. Hazaérve belázasodott és 3 napig csak feküdt.

Mire épp kijött a lázból, akkor lett volna aktuális egy következő út. Én is megkaptam, hogy már semmi baja, miért nem megyünk. Mondtam, hogy otthon le tudom nyugtatni és kezelni, de az 1 óra utazás, vendégség és a másokkal találka nem kell neki most. Igazam lett, jobban van és nincs bűntudatom. A gyerek nem trófea.

jan. 1. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!