Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindennel eddig pe volt...

Mindennel eddig pe volt maradva másfél évesem. Ez vajon mennyire hat ki a későbbi fejlődésére és az iskolában a tanulásra?

Figyelt kérdés

Mozgással is le van maradva, csak 3-4 hónaposan tartotta a fejét mikor hasalt, 7 hónaposan ült biztosan, 10 hónaposan mászott, 1 éves és 4 hónaposan kezdett járni egyedül segítség nélkül.

Más korabeliek 1 éves koruk előtt mondtak pár szót, a szavak első szótagját. Ő csak 13 hónaposan mondta ki az első szavát, másfél évesen 20 szót használ (mikor egy vele egykorú már rövidebb mondatokat mond), ezek is maximum két szótagból állnak (beleszámoltam azokat a nemlétező szavakat is amiket ugyanarra a tárgyra használ).

Próbáltam megtanítani, hogy hogy építsen tornyot nagy, kisebb, mégkisebb poharakból, de nem sikerült. Semmilyen játék se köti le a figyelmét, folyton csak rohangál, nyissa ki a szekrényajtókat, szórja szét a játékait. Arra se sikerül, hogy rávegyem, hogy szedje össze. Egy rövid ideig segít összeszedni, aztán elszalad.

Sokszor szólítom, hogy jöjjön hozzám, de nem reagál

Másfél éves kislány

okt. 29. 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát a mozgásfejlődése átlagos a babádnak, a beszédfejlődése meg átlag feletti.Szóval nem értem a problémád
okt. 29. 21:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A mozgása és a beszédfejlődese is teljesen átlagos! És szerinted hány másfél éves pakol el maga utan?!

Egy teljesen normális, mozgékony másfél évesed van.

Ha a kérdés nem kamu, legalább egy kicsit nézz utána, mit lehet elvárni egy ekkora gyerektől! Az, hogy a szomszed gyerek mit tud, tök mindegy. Nem hasonlítgatunk.

okt. 29. 21:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Bakker mi bajod?

Az én fiam 10 hónaposan ült ki maszasbol, és majdnem másfél éves volt amikor járni tanult.

Két éves és eszébe sincs osszepakolni maga után.

A gyereked jól fejlődik.

Problémát keresel ott ahol nincs.

okt. 29. 21:41
 4/7 anonim ***** válasza:
92%

Nem szeretem az ilyen panaszkodásba bújtatott dicsekvéseket.

De tudod mit? Az én gyerekem mindenben le volt maradva, de tényleg. 10 hónaposan nem mászni, hanem kúszni tanult. 14 hónaposan ülni, állni, mászni, 18 hónapot betöltötte, mikor elindult. 2,5 évesen volt 2 szava. Most pedig kitűnő tanuló. A gyerekedből meg lehet semmi nem lesz. Mert nem ezen múlik.

okt. 29. 22:14
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem is dicsekszel.

Hét hónaposan ült?

Ez mitől lemaradás?

Honnan szedted hogy ülni hamarabb kell?

Kár volt ez a kérdés, mivel tudod te is nagyon jól, hogy a gyereked nincs semmiben lemaradva

okt. 29. 22:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Vagy dicsekszel,vagy nagyon buta vagy.

Nem tudom eldönteni.

okt. 29. 23:29
 7/7 anonim ***** válasza:
🤦🏽‍♀️ Én se értem a kérdést. Tök átlagos gyerek. Lehet, pont az a bajod🙄
okt. 30. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!