Oviból ki irassam-e a fiamat vagy ne? Mert nem akar oviba járni 3,5 éves
Elöször is nehogy mßar egy 3,5 éves gyerek döntsön arról, hogy mit csinálhat, hová járhat!
Másodszor ekkora gyereknek már oviban van a helye, különben késöbb rengeteg baja lesz a beilleszkedéssel. (Ha nem akar majd iskolába járni, akkor is gondolkodsz azon, hogy kiirasd-e?)
TE VAGY a szülö, neked kell a gyereket nevelni és egészséges irányba terelni a fejlödését. Ne itasd ki, járjon csak szépen oviba, ahogy ilyen idösen kell egy gyereknek.
Ha követeli, én nem tenném. Ha van tényleg valódi ok (ezt elsősorban az óvónőtől lehetne megtudni, tehát folyton bántják, nem hagyják békén, stb) akkor megfontolandó, de egyébként nem árt, ha megszokja, hogy vannak dolgok, amiket meg kell tenni, akkor is, ha nem akarjuk, mert különben az lesz, amitől te is félsz: amikor jön az iskola, az igazi követelményekkel, onnan végképp menekülni fog, ha nem általad, akkor majd ellóg magától.
Én a helyedben elsőnek az oviban érdeklődnék körbe, hátha esetleg van valami egyéb ok, amit esetleg ő nem akar, vagy nem mer elmondani.
Meg kéne tudni van-e valami a háttérben. Lehet gond a pedagógussal vagy dadussal is. Esetleg atársakkal, amiről nem beszél...
ovi váltás?
Szerintem beszéld meg vele, és valahogy derítsd ki, hogy pontosan miért nem akar menni. Ha "csak" attól fél, hogy háttérbe szorul a tesó miatt, azt máshogy is tudod kezelni: elmagyarázod, h erről nincs szó, bevezetsz rendszeresen vele programokat, amikor a kicsit másra bízod, stb.
Ha az ovival, az ovőnővel vagy az egyik társával van baja, akkor próbáld meg áttenni másik csoportba vagy oviba. Vagy beszélj az ott dolgozókkal, kérj tőlük tanácsot. Biztos láttak már ilyet!
Ha úgy érzed, még valóban nem érett, akkor irasd ki, vagy csináld úgy, ahogy előttem is írták: heti 2-3 napot megy csak, vagy esetleg félnapos lesz, és már otthon alszik.
Szerintem mindenképp derítsd ki a pontos okot (nem biztos, hogy az amit először mond.), és aszerint cselekedj!!
Szia!
Az én fiam is megzavarodott picit,amikor megszületett az
öccse.
Csak azért mondja,hogy nem akar oviba menni,hogy manipuláljon téged,nem szabad engedni.Ha már elkezdte az ovit,akkor csak járjon,azzal zavarnád össze,ha kivennéd.
1-2 napon belül szerintem elkezdene otthon unatkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!