Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Oviból ki irassam-e a fiamat...

Oviból ki irassam-e a fiamat vagy ne? Mert nem akar oviba járni 3,5 éves

Figyelt kérdés
3,5 éves a fiam és nem tudom hogy mit csináljak?Amikor meg jön az oviból egészen estig szajkózza hogy nem akar oviba menni irassam ki,de amikor ott van állitólag nincs semmi baj vele néha felkelésnél pityereg.Azt szeretném meg tudni hogy mikor teszek jót vele,ha ki iratom vagyha nem.Mert attól félek ha ki iratom lehet ha iskolás lesz ezt lehet ki használja,de a másik fiammal otthon vagyok és akkor ha nem iratom ki lehet azt hiszi hogy nem szeretem és azért küldöm az oviba!
2010. nov. 6. 21:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

Elöször is nehogy mßar egy 3,5 éves gyerek döntsön arról, hogy mit csinálhat, hová járhat!

Másodszor ekkora gyereknek már oviban van a helye, különben késöbb rengeteg baja lesz a beilleszkedéssel. (Ha nem akar majd iskolába járni, akkor is gondolkodsz azon, hogy kiirasd-e?)

TE VAGY a szülö, neked kell a gyereket nevelni és egészséges irányba terelni a fejlödését. Ne itasd ki, járjon csak szépen oviba, ahogy ilyen idösen kell egy gyereknek.

2010. nov. 6. 21:27
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Ha már most érvényesíteni tudja az akaratát mi lesz később?
2010. nov. 6. 21:27
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

Ha követeli, én nem tenném. Ha van tényleg valódi ok (ezt elsősorban az óvónőtől lehetne megtudni, tehát folyton bántják, nem hagyják békén, stb) akkor megfontolandó, de egyébként nem árt, ha megszokja, hogy vannak dolgok, amiket meg kell tenni, akkor is, ha nem akarjuk, mert különben az lesz, amitől te is félsz: amikor jön az iskola, az igazi követelményekkel, onnan végképp menekülni fog, ha nem általad, akkor majd ellóg magától.

Én a helyedben elsőnek az oviban érdeklődnék körbe, hátha esetleg van valami egyéb ok, amit esetleg ő nem akar, vagy nem mer elmondani.

2010. nov. 6. 21:28
 4/11 anonim ***** válasza:
61%
Én meg kiíratnám, de nem azzal az indokkal, hogy "mert nem akarsz járni", hanem egyszer azt mondanám neki, hogy itthon tudsz ma maradni velünk, mert ma nincs óvi és pár nap után mondanám, hogy nem megyünk most egy darabig oviba. És következő tanévtől újra járatnám, persze addig is beszélnénk róla, jó sokat, hogy tudja, fog majd járni. Szerintem óvoda-érettség is van, nem csak iskola-érettség és ha a gyereknek arra van szüksége, hogy otthon legyen az anyukájával és a tesójával, és ezt meg is tehetem, akkor megteszem. Ezzel szerintem még nem a pici irányít, csak egyszerűen odafigyelek rá. Ha már nincs kiút és visszamész dolgozni, akkor már úgysem tehetsz mást, muszáj járnia. + az indoklás, hogy miért nem megy a lényeg.
2010. nov. 6. 21:37
 5/11 anonim ***** válasza:
53%
Itasd ki joga vna eldönteni mi a jó neki. S majd ha nem tetszik 5 évesen sem akkor is nyugodtan vidd el máshová és a sulti is válassza ki illetve ha nem akar majd még sme oda jári vidd el máshová.
2010. nov. 6. 21:39
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
Szeretne veletek otthon lenni, de ugynaakkor jól érzi magát az oviban. Adjál neki néha szüneteket. Én is ezt csináltam. Volt hét amikor csak 3 napot ment. Vagy nem ment egy hétig utána ment. Ennyire egyszerű.
2010. nov. 6. 21:40
 7/11 anonim ***** válasza:
83%

Meg kéne tudni van-e valami a háttérben. Lehet gond a pedagógussal vagy dadussal is. Esetleg atársakkal, amiről nem beszél...

ovi váltás?

2010. nov. 6. 21:51
 8/11 anonim ***** válasza:
31%
Nem íratnám ki. Az én lányom 3 évesen kezdte az ovit, a testvére akkor volt 8 hónapos. Tudta nagyon jól Ő is, hogy én otthon vagyok a tesóval egész nap, de elfogadta, hogy oviba jár, és alvás után megyünk érte. Volt talán egy-két próbálkozás, de ennyi, nem emlékszem rá, hogy megfordult volna a fejemben, hogy kiveszem az oviból. Következetesnek kell lenni, muszáj, mert ha egyszer azt látják, hogy a próbálkozásukkal sikert érnek el, később egyre nehezebb lesz. A harmadik gyerek születésekor a második még ovis volt, ő is kérdezte, hogy mi lenne, ha ő nem aludna ott az oviban, és hazajönne ebéd után. Mondtam neki, hogy ezt a pár hetet, ami a nyári szünetig hátra van, ki kell bírni. Kibírta:)
2010. nov. 6. 23:53
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem beszéld meg vele, és valahogy derítsd ki, hogy pontosan miért nem akar menni. Ha "csak" attól fél, hogy háttérbe szorul a tesó miatt, azt máshogy is tudod kezelni: elmagyarázod, h erről nincs szó, bevezetsz rendszeresen vele programokat, amikor a kicsit másra bízod, stb.

Ha az ovival, az ovőnővel vagy az egyik társával van baja, akkor próbáld meg áttenni másik csoportba vagy oviba. Vagy beszélj az ott dolgozókkal, kérj tőlük tanácsot. Biztos láttak már ilyet!

Ha úgy érzed, még valóban nem érett, akkor irasd ki, vagy csináld úgy, ahogy előttem is írták: heti 2-3 napot megy csak, vagy esetleg félnapos lesz, és már otthon alszik.

Szerintem mindenképp derítsd ki a pontos okot (nem biztos, hogy az amit először mond.), és aszerint cselekedj!!

2010. nov. 7. 06:43
 10/11 anonim ***** válasza:
57%

Szia!

Az én fiam is megzavarodott picit,amikor megszületett az

öccse.

Csak azért mondja,hogy nem akar oviba menni,hogy manipuláljon téged,nem szabad engedni.Ha már elkezdte az ovit,akkor csak járjon,azzal zavarnád össze,ha kivennéd.

1-2 napon belül szerintem elkezdene otthon unatkozni!

2010. nov. 7. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!