Óvodában ha csak az 5-6 évesek között van hely 3,5 éves fiamnak akkor irassam be? Tapasztalatok? Vagy korosztályába hordhatnám a város másik végére egy éves öccsét rángatva.
Szerintem a nagyoktól csak tanulhat.
Nálunk ugyan vegyes csoportok vannak, a két fiam egy csoportba jár (4 és 6 évesek)
Éppen ma érkeztek az új gyerekek, az óvónő külön kérte a nagy fiamat, hogy legyen segítségére, mint "óvóbácsi" :)
Ő alig várta a mai napot :)
Szerintem vidd nyugodtan a nagyok közé. Tapasztalatom ugyan még nincs, mert az én fiam is csak most fogja kezdeni jövő héten, de utánakérdeztem több helyen, jók a tapasztalatok a vegyes csoportokkal.
A nagyok segítik a kicsiket, a kicsik sokat tanulnak a nagyoktól és a nagyok is megtanulnak figyelni a kisebbekre. Jobban megtanulják kezelni egymást és elfogadni a különbözőségeiket.
Nálunk fordított a helyzet: egy-egy 5-6 éves gyereket tesznek be a kiscsoportba, mert úgy van hely...hát akkor már inkább egy kicsi járjon a nagyok közé. Ott majd sokat tanulhat tőlük, de fordított helyzetben csak visszafejlődés lenne.
Én legszívesebben a saját korcsoportjába vinném, de ha nincs más lehetőség, akkor inkább járjon a nagyokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!