Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kellett volna kezeljem...

Hogyan kellett volna kezeljem a helyzetet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Tegnap elmentunk a 4 éves kisfiammal egy boltba.

Meg látott egy traktort, azt szerette volna vegyem meg neki.

Kb vagy 4x mondtam el neki szépen, hogy most nem vesszük meg, mert nemsokára jön a Jézuska, és hozza a sok ajándékot, amit le rajzoltunk neki papírra és be dobtuk a posta ládába.

Mindent mondtam hogy szebb lesz, jobb lesz... Próbáltam elterelni a figyelmét, de nemtudtam.

Igy mentem a pénztárhoz és fizettem, természetesen torka szakadtából orditott, ütött engem, visított.

Ki mentünk a boltból, és végig hazáig az úton csak ordított, visitott, nem akarta fogni a kezem, mert gyalog mentünk.

Igy hazáig igy jöttünk hogy végig sírt de nagyon nagyon hangosan.

Alig akart jönni, húzta a kezem, le akart ülni a járdára.

Haza jöttünk, aztán rá kiabáltam, mert sajnos nagyon el fogyott a türelmem, és rá is csaptam, majd oda jött belém harapott, és mivel guggoltam előtte, igy elérte az arcom és olyan pofont adott hogy a szemüvegem le esett.

És ez mindig igy van sajnos, bármilyen hisztiről legyen szó.

Nagyon ritkán van az hogy szépen meg lehet vele beszélni a dolgokat.

Aztán el telt egy kis idő, és magától kért bocsánatot.

dec. 22. 06:54
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
72%
Jól tetted, hogy nem hagytad zsarolni magadat. De a többi.... Megharapott, pofon vágott? Ez azért túlzás. Gondolom, van apja is a gyereknek, ezt vele kell megbeszélni. Semmiképpen sem szabad hagyni.
dec. 22. 07:14
 2/25 anonim ***** válasza:
11%
A figyelemeltereles jobban működött volna. 4 évesen még nem érti a majd jön a Jézuska és hoz ajándékot koncepciót, pláne hogy nem másnapra, hanem napokkal későbbre várható. Nálam választhatott volna egy csokit, joghurtot, valami aprosagot, vagy meg kellett volna keresnie tudomisen, hol van a citrom, a kasszanal pakolta volna a cuccokat. Egy hisztizo gyerekkel nem fog működni sem a megbeszélés, sem az ordibalas sem a verés. Amúgy meg nincs min csodálkozni, te azt mutatod neki, hogy veréssel kell megoldani a problémát, evidens, hoyg ő is ütni fog.
dec. 22. 08:00
 3/25 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon nehéz egy ilyen gyerkőccel megfelelően kezelni a hiszti.

Nàlunk a fiam ilyen impulzív, a lànyaim nem 🤷

Amit én csinàlok.

Résen vagyok hogy ne tudjon megcsapni, megrúgni (ő nem harap szerencsère 😅)

Ha làtom hogy megakae ütni, lefogom a kezét ès elmondom neki hogy :èrtem hogy most mérges, de az nem megoldàs semmire hogy bàntani akar.

Nem szabad senkit megütni, mert az fàj

Ès megszoktam azt is kérdezni hogy neki jó lenne e hogy èn megütöm mikor mérges vagyok valamiért.

Igazàból nem tudom hogy fog e ez a módszer hasznàlni, mert eddig nagyon nem úgy tűnik.

Ilyenkor elvonul dozzogni, picsog egy sort.

Szóval ha van valakinek màs ötlete, szívesen vàrom én is.

A verjem bucira, ès nevelő pofon nàlunk nem jàtszik

dec. 22. 08:08
 4/25 anonim ***** válasza:
74%

2, ne viccelj már, hogy egy 4 éves nem érti! Egy 2 éves nem érti, de egy 4 évesnek már kell.

Ezeket a módszereket, amiket írsz, az ember egy 1,5-2 évesnél veti be. Nyilván ha sose jól kezelte, 4 évesen is tarthat itt.

dec. 22. 08:09
 5/25 anonim ***** válasza:
59%

4

A Jézuska december 24.-én jön. Az jövő héten kedden van. Túl távoli a gyereknek. Az is, hogy majd hipp-hopp ott lesz minden ajándék. De oké, legyen igazad. Abban is, hogy a 4 évesnek nem kell elterelni a figyelmét. Konkrétan elerulod, mit kellene tenni? Mert azt eddig ugye nem sikerült

dec. 22. 08:19
 6/25 anonim ***** válasza:
58%

Az èn fiam is 4, mindig így kezeltem a hisztit, (a lànyaimnàl szintén) ès mègis itt tartunk ☺️

Csak a fiam ragadt meg ezen a szinten

dec. 22. 08:20
 7/25 anonim ***** válasza:
62%

Teljesen jó hogy aki módszert/tapasztalatot írt, azt leponzozzàk, aki annyit dob be H màr kiskorában elbactad az jó 😂

Ez aztàn a segítsèg 👏

dec. 22. 08:42
 8/25 anonim ***** válasza:
69%
Mondjuk módszert egyetlen valasz írt le, a második, mert a lényeg a hiszti elkerülése lett volna. A 3. válasz is elfogadható, bar az csak az otthoni agressziót próbálja kezelni.
dec. 22. 08:45
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Én felemelem a hangom és választási lehetőséget adok: vagy abbahagyja és akkor az aznapra ígért dolgokat végig visszük vagy üvölt tovább, de akkor otthon én választok kaját, nincs játék, esti mese és bármi, amit szeretne. Ilyenkor vagy üvölt tovább még kicsit vagy rögtön abbahagyja és magyarázni kezd. Ettől függően következetes maradok. Ha kell, megvonom tőle a jó dolgokat aznap. Duzzog, hízeleg, parancsol, sokat próbálkozik, de néhány alkalom után elhiszi, hogy ha újra rászólok a boltban, akkor úgy is lesz, ahogy mondom.

Kérdező, te kisebb, butább gyereknek való módon kezeled, sokkal értelmesebb már, próbálj új módszert.

dec. 22. 08:51
 10/25 anonim ***** válasza:
60%
Ezt te cseszted el.Egyáltalán hogy fajult idáig?Baz...ki mi lesz 10 èv mulva?🤦🤦🤦
dec. 22. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.