Nem akar gyerekekkel játszani. Mi a megoldás, hogyan kezeljem ezt a helyzetet?
Kislányom 2,5 éves, GYES-en vagyok Vele itthon. Nem igazán volt/ van gyermek közösségben. Van egy kislány, akivel játszik, nagyobb unokatesók, meg időnként a játszón összefutunk néhánnyal, de kb. ennyi. A Covid sem segít ebben, mert vinném én játszóházba, bábszínházba... de hát 🤷♀️
Mostanában kifejezetten elutasítóvá vált, ami a gyerekeket illeti: el kell jönnünk a játszóról, ha más is jön időközben (kis településen lakunk, itt sokszor csak mi vagyunk a játszón); ha marad, akkor is elvonul; a játékait nem osztja meg másokkal; időnként, ha átjönnek a kis barátnőjével, akkor is elutasítóan viselkedik, és van, hogy ki is mondja, hogy 'Menjetek haza'.
Utána viszont mindenkinek elmeséli, hogy itt voltak, másnap kéri, hogy menjünk át.
Egyebekben nagyon okos, értelmes, szófogadó, hisztik vannak a korának megfelelően, de nem vág le nagy jeleneteket, meg lehet Vele beszélni a dolgokat, folyékonyan, és nagyon választékosan beszél, 22 hónapos kora óta teljesen szobatiszta.
Felnőttekel pont az ellentettje: mindenkivel csacsog, játszik, ismerősök közül bárkivel hagyhatom, nagyon jól elvan, mindenkit elvarázsol. Csak a kortársaival nem.
Szeptembertől ovis lesz, és eléggé aggaszt ez a helyzet.
Volt/ van valakinek hasonló gyereke? Mit tehetnék? Az én hibám?
Nem vennék rá mérget...
Britt mutáns
Délafrikai mutáns
Japán mutáns....
Hol van még a vége....
2.5.éves, teljesen normális, hogy nem akar/tud még másokkal játszani.
Hidd el oviban is 3 évesen is még csak egymás mellett játszanak nem egymással.
Szerintem csak megijed attól, hogy milyen vadócok tudnak lenni néha más gyerekek.
A felnőttek nyugisak, több mindent átlátnak, nagyobb az erejük és nagyobb biztonságérzetet nyújtanak.
Plusz egészen születése óta, mióta ismeri a világot, felnőttek szórakoztatják, gondozzák őket. Nagyon új neki még más gyerekekkel lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!