Mi a megoldás a dadogása?
Röviden a történet.
Iskolaba készül a gyerkőc. És kb egy hónapja elkezdett dadogni.
4 éve már, hogy az apjától külön élünk. Megszokott dolog neki ez a kéthetenkénti lathatás. Lényeg az hogy 4 éve szülőkkel élünk.
A magánéletemet sosem hoztam haza. Semmi komolyabb nem volt a 4 év alatt. Rá sem bírtam nézni az ellenkező nemre.
Most megismerkedtem egy férfival akit haza is hoztam bemutatni fel év után. A gyerkőc szereti, de a szüleim nem fogadjak el. Ebből van napi szinten vita és azóta dadog a kicsim.
Megoldás lenne az, hogy elhagyom a pasit? Vagy költözés? Nem tudom mi lenne a helyes. 😢 lelkem melyen érzem, de kell a megerősítés. Ha rossz a téma bocsánat.
A megoldás az, hogy nem stresszelitek a gyereket. Nem a pasival van a baj, hanem a napi szintű vitával.
Engem 3.-4.-ben vittek logopédushoz és rövid ideig pszichológushoz is, de a 8. utánni nyáron mégis szebben beszéltem, mint mikor vittek. Az volt a legnyugisabb nyaram.
Az ilyen pszichés jellegű problémával jobb ha elviszed szakemberhez.
Bár tapasztalatom szerint csodát ne várj, beszélgetnek vele, aztán vagy elmondja, hogy mi bántja vagy nem.
Az én fiam pl. tépte a haját. Jártunk vele pszichológushoz, ő az első alkalomtól kezdve folyamatosan dumált, mindent elmesélt, mi történt vele a suliba, otthon, bármit, nem volt a bizalommal gond. De ezeket nekünk is elmondta. Aztán mondta is a pszichológus, hogy ebben nincs tapasztalata, vigyük el a Vadaskertbe. Évente egyszer van ilyen csoport. Mire oda kerültünk volna, elmúlt magától.
Soha nem fogom megtudni miért csinálta és miért oldódott meg.
Valószínűleg nálatok is, ha rendeződne ez a vita dolog, akkor megoldódna. Amúgy a költözés nem megoldható? Ha egyébként működik a dolog, én nem adnám fel a párkapcsolatom emiatt. A szüleidnek valószínűleg senki nem lesz jó, és életed végéig nem maradhatsz egyedül. A gyerek is felnő, akkor mi lesz veled magányosan?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!