Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Neveljük szigorúan a gyerekünk...

Neveljük szigorúan a gyerekünket vagy legyünk engedékenyek?

Figyelt kérdés
dec. 12. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Arany középútról mêg nem hallottál?
dec. 12. 21:15
 2/10 A kérdező kommentje:
De.
dec. 12. 21:32
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Nem szigorúnak, hanem következetesnek kell lenni.
dec. 12. 21:35
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Egyik sem.
dec. 12. 22:00
 5/10 anonim ***** válasza:
72%
Arany középút. Csak ezt tudom írni. Következetesség,egyszerű, rövid, érthető magyarázatok, világos,teljesíthető kérések. Jutalmazás fontos. Ahogy egy gyógypedagógus kollégám fogalmazott: te se dolgozol ingyen, a gyerek se dolgozzon ingyen!
dec. 12. 23:01
 6/10 anonim ***** válasza:
90%

Általában a szélsőségesség sosem jó. Azt meg szeretik hangoztatni az idősek és a gyerektelenek, hogy a mostani gyerekekkel az a baj, hogy mindent megengednek nekik. Biztos ilyen is van, de ugye erre lehet mondani (az öregeknek), hogy ok, ezeket a mindent megengedő szülőket meg ti neveltétek.

Amúgy saját tapasztalat: én nem vagyok az a ráhagyós szülő. Az én anyámék meg elég szigorúak voltak - szülőnek. Nagyszülőnek meg jóformán az ellenkezője.

dec. 12. 23:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkettö mindig AZ adott szituá ciotol függ.
dec. 13. 05:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Következetesség. (Et egyébként egyáltalán nem könnyű)

És szeretettel, értékekre való nevelés.

dec. 13. 09:30
 9/10 anonim ***** válasza:
38%
A következetességnek is vannak hátulütői. A gyerekneveléshez rugalmasság kell, hogy a szülő ne ragaszkodjon bizonyos elvekhez görcsösen. Illetve tudni kell, hogy mi az a pár dolog ami vörösvonal, a többit meg helyzetfüggően tudsz rugalmas lenni, ha kell. Az indokolatlan szigor és rugalmatlanság visszaüt - lehet nem közvetlen rád, de a gyereked megissza a levét. Nekem erről apámmal volt egy vitám, mert nem érti hogy mi az amit rosszul csinált velünk. Én meg tudom és érzem, mert ezért kellett terápiára járnom.
dec. 13. 12:10
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Rugalmasan is lehet következetesnek lenni. Pl amit a végén úgyis megengednél 1 óra hiszti hatására azt engedd meg elsőre. Vagy pl ha a játszótérről hazamennél lassan akkor ne szólj rá, hogy menjetek ha aztán úgyis "jó, még 5 perc, de aztán tényleg megyünk" a vége.
dec. 14. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!