Nagyon engedékeny nevelés jót tesz a gyereknek?
barátnőmék mindenért megdícsérik,még a rosszaságért is (kajáláskor eldobja a tányért: "jaj de ügyesen dobtad" vagy ha a bili helyett a sarokba pisil "nagyon ügyes vagy,hogy pisiltél")
ha nem akar valamit a gyerek,nem is erőltetik,megkérdezik 2x,aztán hagyják.
lehet,hogy csak én gondolom így,de szerintem kell a szigorúság,hogy később jobban tudjon alkalmazkodni a rendhez (ovi,iskola,majd munkahely)
vagy azt így is úgy is megtanulják?
kíváncsi vagyok,ha nagy lesz,is megdícsérek e- ügyes vagy hogy kipróbáltad a cigit meg hasonló.
úristen,ha látnád,hogy náluk milyen a fal az etetőszék körül:D
engem is telibetalált egy maroknyi főzelék valamelyik nap...hát köszönöm szépen,a barátnőm meg tapsolt,hogy jaj de aranyos,közben meg ezerrel bocsánatot kért.
neki is feltettem ezt a kérdést amúgy,és magyarázta,hogy ő szabad,gondtalan gyerekkort akar biztosítani,mert a leszidás/megvonás rosszat tesz blablabla
Szerintem nem jó ez a nevelés. A gyerekeknek kellenek a határok, amiket pedig a szülő tud felállítani! Persze mindenkinél vannak kiabálások, és leszidások, de nem az egész nap erről szól. Attól, hogy valaki neveli a gyerekét még nem lesz lelkisérült.
Ez a fajta nevelés majd később fog kiütni, ha majd a gyerek az oviban is ezt fogja csinálni, és nagyon rosszul fog esni neki, ha nem dicsérik meg, ha a sarokba pisil, vagy ügyesen dobálja az ételt-tányért a földre vagy a másik kisgyerekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!