Nagyszülői engedékenység meddig normális? Nálatok mi a határ?
Tényleg nem ezt kérdeztem...
az én gyerekem is abbahagyja a rosszalkodást, ha rászólok, de 10 perc múlva újrakezdi. Legközelebb 20 perc múlva...(ne írjátok, hogy vigyem haza max 2 percet töltenénk ott. Nem bánt senkit, de látom rajta mire készül, már akkor szólok)
Lehet, hogy szerinted nevelési hiba de az én 2 évesemnek nem elég egyszer elmondani a dolgokat. Főleg ha nagyon rákapatták a dologra.
Jajj nálunk is ez van! Anyu olyan szinten szerelmes az unokájába, hogy mindent megenged (felállhat a fiam a konyhapultra, az ebédlőasztalra, cipővel az ágyra...stb)! Ugye mondanom sem kell, hogy itthon is bepróbálkozik és kéretzkedik fel a pultra mikor főzök meg szaladgál az ágyon /amit kifejezetten rühellek, és mindig is tiltottam nehogy baleset legyen/! Én mivel anyuról van szó könnyebben észhez térítettem, és erélyesebb voltam. Eleinte nem foglalkozott velem, aztán komolyan lecsesztem hogy miért nem képes elfogadni amire azt mondom hogy nem! Az hogy "anya nem engedi", ez nálunk is gyakori. Komolyan olyan lesz anyu is mint egy gyerek. Mi meg hétvégéket töltünk ott (1 hónapban 1 hétvége) mert messze laknak. Azt nem akarom, hogy ne találkozzanak mert a fiam is odáig van érte. Higgadtan meg kell velük beszélni, hogy mit nem szabad, és miért ugrassz azonnal. Anyu pl állandóan tömte az amúgy sem kis súlyú fiamat, persze mindenféle hülyeséggel (keksz/pufi/csoki) és egy idő után már rendes kaját nem akart enni a gyerek. Pedig otthon mindent megevett! Na ott rendesen kiakadtam és elmagyaráztam a nézőpontomat. Azóta mindig megkérdezi, hogy mikor mit adhat neki.
Csak légy határozott, és kitartó!
Nézd, nálunk az a szabály, hogy itthon a szülő a főnök, a nagyszulonel pedig a nagyszülő. Majd ő eldonteni, hogy don't dolog helyes e, meg engedhető e. Vannak persze bizonyos dolgok, amik mindenütt érvényesek, ehhez mindenki tartja is magát.
Egyébként elsőnek igaza van. Heti 1-2 óra nem lehet kihatással hosszú távra, pláne , ha azt írod, te is ott vagy.
Pont az a baj, hogy ott nincsenek szabályok.
pl elkezdik dobálni a földet, 2 perc múlva a gyerek kővel górálja az autót. Ahelyett, hogy rászólnának vagy bele se vinnék ilyen dolgokba, inkább fogócskáznak vele és ő röhögve dobál tovább. Mielőtt kitikkadnának és jönne az- anyád nem tanított meg viselkedni, közbeavatkozok. Nem a csokievéssel és a mesével van gondom, hanem, hogy nem tudják kezelni a gyereket. Szemtelen velük. Minél nagyobb annál rosszabb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!