Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyszülői engedékenység...

Nagyszülői engedékenység meddig normális? Nálatok mi a határ?

Figyelt kérdés
Értem én, hogy jófejek akarnak lenni, de amit nálunk művelnek már lassan a gyerek kárára megy. 2 éves a gyerkőc és nem fogad nekik szót, teljesen hülyére veszi őket. Nem várom el, hogy ők neveljék, de szerintem nem normális, hogy nem szólnak rá a gyerekre, nehogy megsértődjön. Ha pl rosszat csinál inkább kap egy csokit vagy bekapcsolják neki a tv-t, csak üljön le. Maximum egy -anyád nem engei-szalad ki a szájukon. Ritkán vigyáznak rá. Havont- 2 havonta 1-2 órát, de annak hosszútávon megvan a hatása. Verekszik a játszótéren, mert a papa röhögve engedi, szórja a homokot mert mama engedi. Hetek alatt szoktatom le ezekről a hülyeségekről, amiket ott összeszed. Egyébként hetente 1-2× szoktunk elmenni kb 2 órára, akkor én is ott vagyok, de nagyon unom, hogy nemcsak a gyereket hanem 2 felnőttet is fegyelmeznem kell. Igazából csak a gyerek miatt szoktam menni, mert szeret ott lenni, de így nincs "hasznára". Szerintem lereduáljuk a találkozásokat. Máshol is ilyenek a nsgyszúlők?
2015. máj. 29. 22:26
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de ha 1-2 havonta 1-2 órát van velük, utána hetekig nevelned kell, akkor nem ott a hiba... egy jól nevelt gyerek nem lesz rossz 1 óra lazaság után... és igen, a nagyszülők dolga a kényeztetés, én régóta azt tanítom a gyerekemnek, hogy a mamánál a mama szabályai vannak, itthon meg a miénk... nem okozott gondot még ha hülyeséget is engedtek meg neki, szépen elmagyaráztam neki, hogy miért nem jó, persze az ő szintjén, jó indokkal ő is belátja és nem hetekig, hanem abban a pillanatban befejezi
2015. máj. 29. 22:44
 2/6 A kérdező kommentje:

Tényleg nem ezt kérdeztem...

az én gyerekem is abbahagyja a rosszalkodást, ha rászólok, de 10 perc múlva újrakezdi. Legközelebb 20 perc múlva...(ne írjátok, hogy vigyem haza max 2 percet töltenénk ott. Nem bánt senkit, de látom rajta mire készül, már akkor szólok)

Lehet, hogy szerinted nevelési hiba de az én 2 évesemnek nem elég egyszer elmondani a dolgokat. Főleg ha nagyon rákapatták a dologra.

2015. máj. 29. 23:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Jajj nálunk is ez van! Anyu olyan szinten szerelmes az unokájába, hogy mindent megenged (felállhat a fiam a konyhapultra, az ebédlőasztalra, cipővel az ágyra...stb)! Ugye mondanom sem kell, hogy itthon is bepróbálkozik és kéretzkedik fel a pultra mikor főzök meg szaladgál az ágyon /amit kifejezetten rühellek, és mindig is tiltottam nehogy baleset legyen/! Én mivel anyuról van szó könnyebben észhez térítettem, és erélyesebb voltam. Eleinte nem foglalkozott velem, aztán komolyan lecsesztem hogy miért nem képes elfogadni amire azt mondom hogy nem! Az hogy "anya nem engedi", ez nálunk is gyakori. Komolyan olyan lesz anyu is mint egy gyerek. Mi meg hétvégéket töltünk ott (1 hónapban 1 hétvége) mert messze laknak. Azt nem akarom, hogy ne találkozzanak mert a fiam is odáig van érte. Higgadtan meg kell velük beszélni, hogy mit nem szabad, és miért ugrassz azonnal. Anyu pl állandóan tömte az amúgy sem kis súlyú fiamat, persze mindenféle hülyeséggel (keksz/pufi/csoki) és egy idő után már rendes kaját nem akart enni a gyerek. Pedig otthon mindent megevett! Na ott rendesen kiakadtam és elmagyaráztam a nézőpontomat. Azóta mindig megkérdezi, hogy mikor mit adhat neki.

Csak légy határozott, és kitartó!

2015. máj. 29. 23:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Nézd, nálunk az a szabály, hogy itthon a szülő a főnök, a nagyszulonel pedig a nagyszülő. Majd ő eldonteni, hogy don't dolog helyes e, meg engedhető e. Vannak persze bizonyos dolgok, amik mindenütt érvényesek, ehhez mindenki tartja is magát.

Egyébként elsőnek igaza van. Heti 1-2 óra nem lehet kihatással hosszú távra, pláne , ha azt írod, te is ott vagy.

2015. máj. 30. 06:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is úgy van, ha a szüleimnél vagyunk, ott több mindent szabad, hatféle dolog van ebédre, hogy mindenkinek legyen a kedvence, meg édesség, meg egész nap nézhetik a tévét (anyukám sorba veszi fel a kedvenc meséiket, mikor nem vagyunk ott). Nálunk viszont én mondom meg, mit szabad és mit nem. Anyukám egyszer mondta a gyereknek, hogy "Anya akarta", megmondtam neki, hogy ilyet soha ne mondjon, megértette. Meg egyszer büntetésbe küldtem az egyik gyereket, ő meg odament szórakoztatni - erre is megmondtam, hogy többet ne csinálja, és elfogadta. Szerintem a gyerekek ezt el tudják fogadni, hogy nagymamánál többmindent szabad, otthon meg jobban kell viselkedni. Nem tudom, hány éves korukra tudatosul ez bennük, az én 4 évesem már egy ideje érti ezt, a 2 évesem még nem egészen.
2015. máj. 30. 07:55
 6/6 A kérdező kommentje:

Pont az a baj, hogy ott nincsenek szabályok.

pl elkezdik dobálni a földet, 2 perc múlva a gyerek kővel górálja az autót. Ahelyett, hogy rászólnának vagy bele se vinnék ilyen dolgokba, inkább fogócskáznak vele és ő röhögve dobál tovább. Mielőtt kitikkadnának és jönne az- anyád nem tanított meg viselkedni, közbeavatkozok. Nem a csokievéssel és a mesével van gondom, hanem, hogy nem tudják kezelni a gyereket. Szemtelen velük. Minél nagyobb annál rosszabb a helyzet.

2015. máj. 30. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!