Hogy tudnám ezt vissza fordítani?
Sziasztok! Nagy dilemma után vettem rá magam erre,segítséget szeretnék kérni!
Van egy kisfiam aki lassan 2 éves lesz.
Mese függő..
Úgy kel hogy be kell kapcsolni neki és egész nap megy szinte a mese és este is azt nézi...
Velünk nem igazán foglalkozik
Néha kicsit jatszik velünk de nemsokat.
Egy nagyon rossz kisfiú
Sehova nem tudok vele elmenni mindenhol csak vergődik
Nem foglalkozik a többi gyerekkel sem
Nemtud beszélni sem sajnos.
Igen tudom elrontottam az Én hibám de szeretnek ezen változtatni.
Segítsetek
Rögtön vegyem el tőle a mesét vagy fokozatosan?
En eltenném a tv t úgy ahogy van, mert itt fog ordítani előtte... fuggoseg, sajnos ilyen pici korba is kialakul. Tegyetek el a tv-t. En drasztikus lennek,lehet 3 nap alatt megszokja. Ha hagyod nezni, ugyis mindig tobbet akar majd... ha van penzetek. Legyen egy nagyobb bevasarlas,szoba felu
Jitas, benti maszoka,hinta,jóga labda,mozgasos eszkozok es rengeteg fa fejleszto jatek ,uj fa konyvek. Új játékok amit szeret, azzal be tudod csalni játszani és szépen visszaszoktatni. Es sokat setaljatok friss levegon. En ezt tennem.
Első körben olyan nincs,hogy rossz kisfiú. A viselkedése reakció, pl arra,hogy rossz kisfiúnak tartod.
Vergődik? Naná. Dackorszakban van, egész nap tvzik, dosincs sehol. Honnan kellene tudnia mi hogy működik? Ki tanította meg neki? Vidd olyan helyre,ahol vergődhez, pl a parkba, a földön vergődhet is. Csináljátok azt,amit ő akar. Vigyétek ki a lakásból.
Ha elmúlt 2 és nem tud beszélni, gondolom már jelentkeztetek a helyi Pedagógiai Szakszolgálatnál, ha nem, akkor tegyétek meg, még ma, kb azonnal.
Otthon, egyrészt zéró tv, nektek is ha ébren van, telefon se.
Baromi nehéz lesz, mert tényleg egész nap szórakoztatni kell és sikítva fog üvölteni,de pár nap és megszokja. Te pedig készülj rengeteg játékkal,könyvvel, tevékenységgel, amivel elterelheted a figyelmét.
Én minden gúny nélkül kérdezem, hogy amikor kettőt klikkelsz a neten, és az arcodba ömlik 500 különböző cikk arról, mennyire káros már rövid távon is pici korban a kontrollálatlan képernyőhasználat, akkor mi jutott eszedbe, mikor úgy döntöttél te mégiscsak kiteszed ennek a gyereket? Mert 1-2 mese még oké, a többség eljátssza, hogy igyon egy kávét nyugodtan, nem vagyok ilyen elfogult ősanya, de mégis hogy lehet egész nap tvztetni egy két évest?
Innentől nulla képernyő és végigviszed vele az "elvonót", mint mármilyen más függőségnél. Igen, jó szr lesz, de ha szeretnéd, hogy legalább később rendben legyen, akkor embereld meg magad, mert te vagy az anyja, más nem tudja nevelni helyetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!