Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tudnám ezt vissza fordítani?

Hogy tudnám ezt vissza fordítani?

Figyelt kérdés
Ha rászólok a kislányomra akkor rám üt,csíp,mar,harap,és ő ezt nagyon viccesnek találja.Én már nem annyira.Eddig mindent rá hagytam meg nagyon el van kényeztetve,most már látom a hátrányát. :/ Csúnyán beszél és nem tudom kitől tanulja.Ti hogy nevelnétek meg?
2013. jan. 8. 14:37
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Ilyenkor megfogod, magaddal szembe fordítod, az arcotok egy vonalban legyen, és nagyon szigorúan (és rengetegszer) elmondod neki, hogy ezt nem szabad, ez rossz dolog, ez fáj anyának. Ha kell, kétszázszor is, de következetesnek kell lenni, és minden eset után megcsinálni. (én mondjuk néha kiabáltam is az enyémmel anno mikor ilyesmiket csinált, de úgy voltam vele, még mindig jobb, mintha megütném, arra sosem került sor szerencsére) :)
2013. jan. 8. 14:40
 2/7 anonim ***** válasza:
42%
előzőnek : nem biztos, hogy a pszichikai terror jobb egy fenékre verésnél
2013. jan. 8. 14:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Írtam neked privit,nálunk ugyanez a helyzet:(:(
2013. jan. 8. 14:49
 4/7 Timóca Szamóca ***** válasza:
57%
Hát a kiabálás sem megoldás,mivel azzal meg a kis lelke sérül,én úgy csináltam,hogy este,mikor lefekvés van(még mai napig is úgy teszek,mert ezt a rendszert szerintem mindenkinek be kéne vezetni)akkor lefekszek mellé és megbeszéljük az aznapi dolgokat:mik történtek,ö miket csinált,aztán megkérdezem,szerinte helyesen tett e ezt-azt,hogyha bántott e tettel,vagy szóval,elmondom,nekem milyen érzés volt,és nem szeretném,ha megint megbántana,mert ö a mindenem és nagyon szeretem.Tudatosítsd vele,neked ez mennyire fájt,meglátod,ö maga belátja és talán még bocsánatot is kér.Ez legyen az esti program,hidd el a szereteteddel többre fogsz menni.Sok sikert.
2013. jan. 8. 14:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát megnézném, milyen pszichikai terrornak számít,ha rákiabálsz a gyerekedre, mikor rosszat csinál. :D Ezek szerint a fél ország terrorban tartja a gyerekét. xx.ddsdd..
2013. jan. 8. 14:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Esti beszélgetés jól hangzik, de az azonnali reakció legalább ugyanolyan fontos, sőt, a pszichológusok szerint az az igazi (pozitív vagy negatív) megerősítse a dolgonak. Esetleg, ha emlékeztetnéd őt egy fájdalmas élményére, mikor valaki megütötte őt, hogy az hogy fájt, és elmondanád, hogy neked is ugyanígy fáj, ha ő megüt téged, és szomorú leszel tőle, ha bánt, pedig te szereted őt. És mást bántani csúnya és buta dolog. Magyarán szólva el kell mondani az igazat.

Hány éves a kislány??

2013. jan. 8. 18:48
 7/7 A kérdező kommentje:

2,5 éves kislány.köszönöm a sok tanácsot.sajnos ez az én hibám,nekem első gyerek és hát eléggé elkényeztettem.

még a mai napig együtt alszunk,erre is rászokott. :/

2013. jan. 8. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!