Karácsonyi ajándékozás kisgyerek mellett?
Nálatok mikor jön a jézuska? Egyszerre hozza a fát és az ajándékokat?
Mindig bajban vagyok hogy lenne a legjobb megoldani.
Volt hogy a déli alvás ideje alatt díszítettem fel a fát és akkor raktam oda az ajándékokat is. De miután felkeltek az esti vacsoráig nem igazán tudtak mindennel játszani és túl sok inger is érte őket ezáltal. Volt olyan hogy előző este díszítettem a fát másnap reggel a fa állt csak és délelőtt kimentek az apukájukkal míg én oda raktam az ajándékokat. De ez se volt annyira jó megoldás mert így az ebédet nem akarták nyugodtan enni és a déli alvás is nehezen ment.
Már csak a kicsi alszik délben.
Nálatok hogy szokott ez lenni?
Nálunk tök egyszerűen ment. Nem a gyerekszobában volt a karácsonyfa, hanem a másikban, ezért egyszerűen aznap nem lehetett oda bemenni reggeltől délutánig. Később már mondtuk, hogy a Jézuska ott diszíti a karácsonyfát. Később már mondtuk, hogy apa azért van bent ilyenkor, mert segít neki. Ma már biztos tudják az igazságot, de maguk ragaszkodnak a meséhez és nem is próbálnak bejönni, leskelődni. Tudják, hogy csak a maguk örömét rontanák el vele.
Ismerek olyan családot, akik ilyen esetben pl. előző éjjel diszítették fel a karácsonyfát. Én ilyenekre sose lettem volna hajlandó.
Hallottam olyat is, hogy a gyerek egyszer véletlenül rányitott a szülőkre karácsonyfa-diszítés közben, mire a szülők megmondták, hogy Jézuska idén nem tudja maga feldíszíteni a fát, annyi a dolga, ezért megkérte őket, hogy segítsenek. A gyerek tudomásul vette a magyarázatot.
Nem kell ezt agyonszervezni. Díszítsd, amikor odajutsz a tennivalókkal.
A fát együtt díszítettük kezdetektől fogva. Sötétedés után elmentünk sétálni, és közben különféle trükkökkel* odacsempésztük az ajándékokat. Mire hazaértünk, égtek a fények és ott voltak a csomagok. Sosem okozott gondot, hogy ne tudtak volna este 6-tól 8-ig mindent kiélvezni. :)
* Ilyenek voltak: Ó jaj, elfelejtettem kiengedni a kutyát, visszaszaladok! Nézzétek már, ég a lámpa a pincében, ejnye Apa, úgyfelejtetted, szaladj visszalekapcsolni! Még kell 2 perc, hogy lejárjon a mosógép, de induljatok el, sietek utánatok! Meglepően sokáig nem buktunk le ezekkel :D :D :D
23.-an éjjel hozzá a Jézuska a fát(elalszanak és már díszítjük is a férjemmel )
Ajándékok 24 este, vacsora után.
33 éves vagyok, ez így volt amióta az eszemet tudom, és amióta gyerekeim vannak ez így is marad. Meg akkor is ha a kisebb már nem fog hinni a Jézuskában.
#6, miért lenne hazugság az, ha a gyereked hisz valamiben?
Az ilyen gondolkodást nem értem meg amúgy.
43 eves vagyok, kiskoromban a fat egyutt diszitettuk apukammal 24.en delelott, ajandek delutan volt ebed utan, de kiskorom ota tudtam, hogy a szuleim veszik. Nem lettem lelki serult.
Soha nem hallottam ezt a baromsagot, hogy a Jezuska hozza a fat ?! Mi az talan erdesz ?
Most mi december elejen diszitjuk kozosen a fat , es 25.en reggelre van az ajandek, a telapo hozza. ( Nem Mo.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!