Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kezelitek, ha a gyerekete...

Hogy kezelitek, ha a gyereketeket zavarja, hogy a "szegényebbek" közé tartozik?

Figyelt kérdés
A szegényebbeket azért tettem zárójelbe, mert nem éhezős mélyszegénységre kell gondolni, de olyan átlagos kétkeresős életre, ahol mondjuk 2-3 gyerek nevelése mellett nem telik minden nyáron többnapos nyaralásra, állandóan fizetős programokra, mindenkinek mindig márkás cipőre, ha már nagyobb, akkor mittudomén. Iphone-ra.

nov. 25. 17:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem a kérdező nem arra gondol amit sokan írtak. Nem a mélyszegenység, de nem is totál gazdagság.

Nem arra gondol, hogy nincs karácsonyi ajándék, nincs semmi nyaralás hanem, hogy például nem az a márkás cipő ami 50 ezer egy darab hanem leakciózva más márkás mondjuk 15 ezer. Nyaralás mondjuk Görögország és nem Hawai. Telefon mondjuk nem az iphone legújabb, hanem egy régebbi vagy egy többet érő android. Tehát nem arról van szó, hogy tejre nincs pénz, hanem hogy most erősen fogalmazok hülyeségre vagy nagyzolásra.

Én azt javaslom amellett, hogy próbáltok példát mutatni és átadni az értékeket tanítsátok meg, hogy nem a márka a minden. És igen a pénz az pénz, annak van értéke és attól ha havi 5 programra megy és nem heti 5 akkor is jó az az élet.

A fiamnak próbálom azt tanítani, hogy igen fontosak az élmények, élvezni az életet, de nem akarok egy elkényeztetett kölyköt nevelni. Nem akarom hogy azt gondolja a legújabb iphone nélkül szar az élete.

nov. 25. 20:43
 12/29 anonim ***** válasza:
79%
Azért van különbség aközött, hogy nem lehet Iphone-ja és hogy még nyáron sem jut el a család egy közös nyaralásra. Az Iphone-t lehet helyettesíteni,.de azért a közös nyaralás a nyár fènypontja, azt elhiszem, hogy szar megélni gyerekként.
nov. 25. 21:01
 13/29 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező! Hányszor járatok eddig családostul Görögországban? Csak mert egyesek szerint ez is tökre belefér egy átlagos család pénztárcájába. :))
nov. 25. 21:16
 14/29 anonim ***** válasza:
92%

Egyébként itt nagyon sokan elő adják magukat, így nyaralás, úgy nyaralás.

Azért a mai világban ezt mondjuk úgy, nem sokan tehetik meg. Sajnos. Mi sem jártunk még a családdal közösen nyaralni, de nem gondolom, hogy ettől kevesebbet érnénk.

Szomorú de tényleg lehetne valami megoldás most már erre, mert lassan már nem lesz közép réteg. Maradnak a gazdagok és a szegények.

nov. 25. 21:25
 15/29 anonim ***** válasza:
82%

Én is hasonlóan nőttem fel, ráadásul nekem az osztályba sok gazdag gyerek járt , úgyhogy engem mindig le

néztek mert nem volt márkás cipőm, táskám nem mentünk nyaralni. Én először 20 évesen mentem nyaralni a saját pénzemből.

A 80-as 90-es évekről beszélek.

Na erre , hogy hozta az élet egyedülálló anyuka lettem,egy gyerekem van , próbálok mindent megadni neki, fe ugyanúgy nem telik nekünk se drága külön órákrac, drága nyaralásokra. Azèrt ahova tudom elviszem , sok ingyenes program is van és nekik az is lényeg, mert nekünk közös program se volt.

Külföldön lakom , úgyhogy itt iazért rengeteg az ingyenes lehetőség pl. minden múzeum ingyen van, gyerekeknek , rászorulóknak ingyenes színházjegyek , ingyenes mozijegyek rengeteg helyre ingyenes belépő, Ingyenes belépés az állatkertbe rászorulóknak, stb. Úgyhogy én ezeket mindig kihasználom így csak az utazás kell fizetnünk. Itt szerencsére egyenruha van , így nem kérdés , hogy senkit nem csúfolnak a ruhája miatt. A divatos külön órákat meg elmagyaráztam neki és szerintem megérti.

nov. 25. 22:38
 16/29 anonim ***** válasza:
72%

"Pont tegnap meséltem a ferjemnek, hogy bennem élénken él az a karácsony ami előtt anya közölte, hogy idén sajnos nem tudunk kapni egy zoknit sem, mert nincs rá pénz"

Nem tudom, ezt melyik válaszoló írta, csak a kérdező kommentjében tűnt fel.

Nos, az ilyen anya ássa el magát, de jó mélyre!

A kreativitás nem kerül pénzbe! Alkosson valamit a gyerekeknek. Ha addig nem a pénzszag lengte körül a karácsonyfát, akkor annak is örülni fognak. De tartok tőle, hogy így volt, így amikor elfogyott a pénz, akkor nem is lett több ajándék.

nov. 25. 22:40
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is mostanában merült fel ez a téma. Az egyik fiunk szeretne egy konzolos játékot (nintendo), de még a gép sincs meg hozzá, tehát azt is meg kellene venni, de most nincs keret, majdnem negyed milliós kiadásra. Saját pc/laptop, tv mindhármuknak van és telefonjuk is. Pont a hétvégén sóhajtozott, hogy bezzeg xy-nak van ilyen játéka és az milyen jó, milyen jó neki, hogy nekik jut rá. Igazából azon túl, hogy beszélhetünk vele a pénz értékéről, nem nagyon tudunk mást csinálni.

Nálunk amúgy ami a legjobban bosszant, hogy a folyamatosan emlegetett xy-t és a testvéreit többször már ki akarták emelni a családból, mert koszosan, pisiszagúan járnak suliba, nincsenek befizetve a számláik, az albérletet sem fizetik rendesen és hónap közepén anyuka már az osztálytárs anyukáknak írogat, hogy nincs-e valami felesleges kajánk, mert nekik elfogyott a pénzük... Ezt a sorsot ellentételezendő, mikor megkapják a fizetesüket, gyorsan vesznek a gyerekeknek valami lehengerlő ajándékot, amit amúgy hónap végén el kell adni, mert ugye már kajára se jut. Nekem azért fő a fejem, hogy ezt a stílust hogyan magyarázzam meg a gyerekeinknek, akik csak a jót hallják a suliban, mert a sok rosszat nyilván egyik gyerek se reklámozza.🥺

nov. 26. 03:38
 18/29 anonim ***** válasza:
36%
7es én is magamnak fogom, de aki nem képes ilyeneket megadni a gyerekének, az szerinted magának tudja finanszírozni az öregek otthonát?
nov. 26. 05:33
 19/29 anonim ***** válasza:
88%
Van amit "kreatívan" megoldunk. Mi a felújítás miatt kicsit megcsúsztunk, ami volt kis tartalék pénzünk az arra elment. Nem "egy hetet mentünk Görögországba", hanem egy hosszú hétvégét voltunk kempingben a Szelidi-tónál 🤷🏼‍♀️. Megvolt a többnapos nyaralás, a gyerekek nagyon élvezték (7 és 12), hogy sátorozunk, én kevésbé, de kibírtam azt a 2 éjszakát. A kempingben megismertek pár gyereket is (több család is volt), együtt játszottak a strandon is. Márkás cipője inkább a nagyobbnak van, nem 6, hanem szezononként 1. Plusz itthonra, tornára, nagyikhoz átmenni egy olcsóbb. Nem a legnagyobb márkákból, de nem is kínai vagy pepco. Van telefonja, nem Iphon, középkategóriás. De az osztálya 90%-nak sem Iphon van, akinek igen az sem újonnan kapta a legújabbat, hanem valamelyik szülő vagy rokon cserélte az övét és megkapta a gyerek.
nov. 26. 06:24
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy nagyon jó kérdés, ugyanis egy idő után minden gyereknél eljön az a pont, hogy "besorolja" magát. No nem kell ezt véresen komolyan gondolni, de persze feltűnik, hogy Gizus egy pónilovat kapott karácsonyra, én meg "csak" egy bicajt, Pistike a Maldívon nyaralt, én meg "csak" Horvátországban. Most direkt nem olyat említettem, hogy egy zoknit sem tudnak megvenni karácsonyra, meg a szomszédos strandra sem tudnak elmenni két hetente.

Szóval a "kategorizálás" előbb-utóbb eljön és az a rossz hírem, hogy kb. mindenkinél van gazdagabb. Akkor is, ha mondjuk az osztályban ti vagytok a legjobb módú család. Majd lesz az edzésen, a külön órán, szakkörön, a táborban, vagy valahol, valaki, aki jobb helyen nyaralt, vagy értékesebb ajándékot kapott.

Ilyenkor lép be az értékrend és hogy mit adsz át neki. Hogy nem attól lesz valaki, hogy milyen márkákat hord, vagy hogy minden évben a kezében van-e a legújabb iphone. Hogy valaki azt sem engedheti meg, hogy egyáltalán étteremben ebédeljen, nemhogy hó végén tegye ezt... Hogy valakinek a Balcsi is csak álom, ne legyen elégedetlen ezzel sem. És az lesz, mert kis kamaszként szerintem ez a határfeszegetés, az értéktanulás, a pénzügyi kultúra alpjainak időszaka. Ezt is meg kell tanulni helyén kezelni és ennyi.

nov. 26. 06:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!