Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kezelitek, ha a gyerekete...

Hogy kezelitek, ha a gyereketeket zavarja, hogy a "szegényebbek" közé tartozik?

Figyelt kérdés
A szegényebbeket azért tettem zárójelbe, mert nem éhezős mélyszegénységre kell gondolni, de olyan átlagos kétkeresős életre, ahol mondjuk 2-3 gyerek nevelése mellett nem telik minden nyáron többnapos nyaralásra, állandóan fizetős programokra, mindenkinek mindig márkás cipőre, ha már nagyobb, akkor mittudomén. Iphone-ra.

ma 17:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

Nehéz kérdés. De mindenképp igyekeznék vele meg értetni, hogy ettől ő nem ér se többet, se kevesebbet. Ugyanolyan értékes ő is, mint bárki más.

Illetve sok közös élmény, együtt el töltött pillanatok ezerszer többet érnek, mint a márkás cipő vagy az Iphone.

ma 18:08
 2/11 anonim ***** válasza:
19%
Sehogy, mert nem vállalok több gyereket ha ezeket nem tudom megadni nekik, marad egy, de annak ez járjon. Ne a gyereket szivassátok.
ma 18:10
 3/11 anonim ***** válasza:
64%

#2 Akkor értelmezd úgy, a kérdést, hogy 2 gyerek mellett nem jut iPhone-rá, Jordan cipőre meg Spanyolországra. Remélem nem gondolod, hogy ezek alap szükségletek a gyetekvállaláshoz. Én még ha telik rá se fogok ilyeneket venni a gyereknek, nyaralni meg akkor megyünk, ha szeretnénk, nem akkor, amikor az osztálytársakhoz akarja magát méregetni a gyerek.

Azt kell megértetni vele, hogy az ember értékét nem ezek határozzák meg. (Bennem nagyon megmaradt hittan óráról egy dal, ami úgy kezdődik "Kincseket, kincseket ne a földön gyűjtünk, hol a rozsda megemészti tolvajok el lopják... Van hozzá bibliai példázat is, de nyilván nem vagyok akkora Biblia olvasó, hogy tudjam hol meg mi. Szokták kérdezni, hogy mire jó a hittan... Hát mondjuk ilyen alapvető erkölcsi értékek közvetítésére. Tudom elkanyarodtam a kérdéstől, csak egyből ezt juttata eszembe)

ma 18:34
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Nekem annó sz@r volt, bár ennél sokkal rosszabb körülmények között éltünk.

Nem voltam irigy mások holmijára stb, de a gyerekek elég kegyetlenek és érzéktlenek tudnak ám lenni és hamar kiszúrják azt akinek nem fussa a jóból. Nekem ez esett rosszul. Volt egy hasonló csóró barátnőm, na vele sosem éreztem magam kevesebbnek.

Én igyekszem másképp alakítani az életem. Annyi gyermeket vállalok, amennyi belefér, de neki/nekik meg lesz mindenük: évi nyaralás, telelés, rendes ruházat, zsebpénz, hétvégi kikapcsolódás, magánórák, sportolási lehetőségek. Ezek nagyon alap dolgok. Ne értsetek félre, én is túléltem a fentiek nélkül, és felnőtt koromban igyekeztem sok mindent bepótolni, - normális felnőtt lett belőlem, aki a jég hátán is megél! Nem elkényeztetett gyerekeket akarok, csak azt, hogy szeressék az életet, és hogy minél több élményt gyűjtsenek.

ma 18:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz ügy. Nekem ilyan gyerekkorom volt és hasonlóan éreztem :/ sok jó lehetőségről maradtam le, de nyilván megértettem, hogy nincs rá pénz (pl.: szuper iskolai külföldi nyelvtáborba szívesen mentem volna, és a téli havas táborba is, de nem engedhettük meg). Nyilván így is felnőttem, szeretem anyukámat. A kimaradt dolgokat felnőttként pótolom.
ma 18:46
 6/11 anonim ***** válasza:
18%
3as, oké majd akkor is énekelgesd ezt a dalt, ha a gyerekeid nem fizetik neked a kényelmes, felszerelt öregek otthonát, csak az ingyenes halálgyár elfekvőt.
ma 18:59
 7/11 anonim ***** válasza:
73%
6, Nem a 3 vagyok, de az kemény, ha te ezért szülsz. Mi ezt magunknak fogjuk és nem a gyerekeinket húzzuk le vele, picit nézz kérlek magadba, mert ez nem jó irány. Jó tanács.
ma 19:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
7# vagyok. 4-el értek egyet. Kettőt vállaltunk, ennyi fér bele, hogy normálisan megkapjanak mindent. Az a baj, én is így nőttem fel, vagy is a leírtnál rosszabbul. Persze próbáltam nem venni róla tudomást, de sajnos mivel csesztettek érte, gonoszak a gyerekek, ezért belül zavart miattuk. Persze, felnőttként pótoltam, de sajnos sok mindent nem lehet. Sok minden kimaradt. Pont tegnap meséltem a ferjemnek, hogy bennem élénken él az a karácsony ami előtt anya közölte, hogy idén sajnos nem tudunk kapni egy zoknit sem, mert nincs rá pénz. És nem 120 cms babaházat szerettem volna, csak egy db zoknit pl., az nem nagyravágyó dolog mikor soha semmit sem kaptunk. Főleg mikor kérdezgették, hogy ki mit kapott utána. És itt vagyok 30+, de ez van, ezeket sose fogom elfelejteni, sosem lehet már helyrehozni, pótolni, úgyhogy mi a gyerekeinknek normális életet terveztünk. Nekem nem boldog visszagondolni a szegény gyerekorra, a családi szeretet nem laktat pl. Úgyhogy nem tudom mit mondanék a sajátomnak, valószínű bevállalnék 8 állást és továbbképezném magam. Plusz így is úgy is arra neveljük, hogy vannak ennél fontosabb értékek is, de ettől még a Jakab Pista úgy is beszól az iskolában.
ma 19:16
 9/11 A kérdező kommentje:

"Pont tegnap meséltem a ferjemnek, hogy bennem élénken él az a karácsony ami előtt anya közölte, hogy idén sajnos nem tudunk kapni egy zoknit sem, mert nincs rá pénz"

Mondjuj leírtam, hogy nem erről van szó.

ma 19:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem bántásból írtam kérdező és olvastam, hogy nem erről van szó, nem is emiatt meséltem el. Nyilván úgy kell hozzáállni, ha nincs más lehetőség, hogy vannak ennél fontosabb értékek. Minél több élményt adni, amit nem lehet pénzen megvenni. Minél több közös időtöltés a családdal. Arra akartam kitérni, hogy egy gyereknél nem egyszerű ezt megértetni miközben mondjuk 30-ból 20-an az orra alá dugják esetleg a márkásabb cipőt vagy mást. Nyilván most ha felnőttként egy munkahelyen lenne egy ilyen szituáció, engem nem zavarna már, kit érdekel az iphone és a többi, kiröhögném ha valaki felhozná komolyan, de gyerekként más. Bár tény, hogy a felsorolt dolgok engem ott sem zavartak (telefon, márkás ruha), de ma már gondolom másabb ez. Szorítok, hogy jó tanácsokat írjanak és megtaláld a módját, hogy utána úgy álljanak hozzá majd a témához. Tényleg nem bántásból írtam. 8 voltam.
ma 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!