Miért csinálta ezt a 3 évesem?
Kisfiammal védőnőnél jártunk a 3 éves státuszon.
Alapból is egy szégyenlős kisfiú, bár sokat javult az elmúlt évben ez.
Viszont a védőnő se a hallást se a látást nem tudta megnézni. Teljesen elutasító volt a fiam. A kérdésekre se válaszolt csak azt mondta nekem hogy menjünk haza.
Olyan 15 perc utána mar oldottabb volt beszélgetni lehetett vele de a vizsgálatban egyáltalán nem volt közreműködő továbbra sem. A védőnő rendes volt nem problémázott rajta, mégis olyan kellemetlen volt hogy így dacolt az amúgy szó fogadó kisfiam.
Pedig otthon felkészítettem, megbeszéltük stb :(
Másnál volt olyan hogy a 3 éves statuszon nem volt együttműködő a gyerek?
Lányom azt hiszem a 4 éves vizsgálaton pl nem ugrált egy lábon...a védőnő mondta hogy ilyen nincs, csinálnia kéne, mert ha nem ide oda küld.
Mondtam neki hogy lenyomok simán 50 fekvőtámaszt, HA van kedvem.
Lányomat abszolút nem érdekelte az egész és menni akart tovább.
"Miért várod el egy 3 évestől,hogy egy számára szinte idegen ember kellemetlen feladatait minden szó nélkül teljesítse?"
Mert a társadalomban való normális együttélésre nevelés része, hogy pl. az orvosnál az ember együttműködik. Kinyitja a száját és belenéz az orvos akkor is, ha épp ez kellemetlen. Mert ez az ő egészségének az érdeke. Ezt meg kell tanítani. Nem magától elvárni kell, hanem meg kell tanítani. A kérdező jól csinálta, hogy erre eleve fel kell készíteni a gyereket, de az is rendben van, amit a többiek írtak, hogy egy 3 éves gyerektől az otthoni felkészítés ellenére ez még nem mindig megy simán. Szerintem nem lesz ennek semmi következménye, ahogy írták, sokszor van ez.
Igen egyébként is kicsit bizalmatlan típus a kisfiam és az orvostól is nagyon fél. (Sajnos tavaly a fül orr gégészeten nagyon megkínoztak többszöri orr mosás stb)
Próbáltam itthon felkészíteni elmondtam mi fog vele történni stb. :/
Inkább az érdekelt hogy más tapasztalt-e ilyet már.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!