Ha nem szeretne gyereket egy ember, - nő, vagy férfi- akkor mi az indoka ennek?
Soha eszembe sem jutott, hogy nekem gyerek kéne, sosem álmodoztam róla.
Ha látok az utcán gyereket, sosem az jut eszembe, hogy jaj de cuki stb, inkább festészet a zajszűrős fejhallgatómat, hogy ne halljam a szàmomra idegesítő hangjukat.
Szeretem az életemet úgy, ahogy van, nekem nem kell ez a teher,hogy teljes életem legyen
Közben látom a családomban,hogy mennyi bosszúságot okoztak a gyerekek a szüleiknek, mert nem olyanok lettek, mint amilyen nevelést kaptak. Rossz társaságba keveredtek, hálátlanok, követelőznek stb.
Amúgy pénzem se lenne egy gyereket felnevelni, magamat is örülök, ha el tudom látni, saját lakás esélytelen.
A génjeimet sem akarom továbbítani, valamint azt látom,hogy nem azon az értékek számítanak a mai világban, ami nekem fontos. Elég megnézni egy onlyfanses kiscsaj mennyi pénzt keres azzal ,hogy krválkodik és mennyit keres egy egyetemet végzett rendes, tisztességes nő...
Én ilyen világra akkor se akarnék gyereket, ha amúgy lenne bennem vágy irántuk. De szerencsére nincs.
Több oka is van.
Egyrészt igenis pénzkérdés. Etetni, ruházni, iskolázni kell, ami ugye nem 2 fillér. A mai világban meg nincs már olyan, hogy biztos munkahely. Ha bedurran egy komoly válság, elég lesz magamnak átvészelni, nemhogy egy gyereket is még pluszban eltartani.
A másik a gének. Nem akarom tovább örökíteni a bajaimat. Nem akarom, hogy szenvedjen, fájdalmai legyenek.
A harmadik indokom ugyanaz, mint az előző válaszolónak. Ilyen mocskos világba gyereket?
12,13- as érthető szempontok.
Köszi az őszinteségeteket!
#3: Mintha csak én írtam volna!!!
Mindenkinek legyen magánügye, hogy miért akar vagy nem akar. Aki az ellentáborba tartozik, az úgyis bármilyen épeszű indokot kifogásként értelmez. Majd szimpla kötelességtudatból, vagy dacból ellentmond neki, megmagyarázza hogy miért nincs igaza. Egy ilyen ellentmondás bővelkedik a személyeskedő és alpári kifejezésekben, aminek hatására jól összevesznek, és inkább megerősíti mindkettőben a "nekem van igazam" érzést.
Mivel nem oda tartozom, undorítónak tartom én is a gyereket nem akarók állandó kifogáskeresését, amit erőszakos (gyerek-)gyűlöletkampánnyal hoznak a jónép tudomására. A "gyerekpárti" hangadók miatt pedig nem győzök szégyenkezni, amikor a sokadik unszolásra nagy nehezen kinyögöm, hogy nem érdekel a klímaváltozás, a válságok vagy a háborúk, én akkoris akarok gyereket, családot, stb.
15
Oké, ha így érzel, csak itt azzal van a gond, hogy nem az a kérdés, amiről írtál! 🙂
Szerintem keress egy olyat, ami alá adekvát a mondandód.
Kérdező...
A gyerekvállalás nem akarat kérdése, legalább is értelmes embereknél akik tudatosan cselekszenek. A gyerekvállalás komoly tervezés után jön létre, igen...tervezés....és itt nem a szexen van a hagsuly hanem az anyagi terheken, lehetőségeken, hosszó távú jólét biztosításán.
Persze lehet gyereket csinálni úgy is, hogy "..hadd a p..ba, majd az utca felneveli...", ez a réteg is megvan a társadalomban.
Egy pár dolog, amit a párommal figyelembe vettünk mielőtt családot alapítottunk...
1) Lakhatás - saját, tehermentes lakás.
2) Munkahely - nem egy cégnél, nem minimálbéren, nem napi 16 órát dolgozni. (feleségem középvezető, én vállalkozó vagyok)
3) Idő beosztás - mennyi szabad időnk lesz 24 órában, hogyan oldjuk meg a gyerekek logisztikáját
4) Segítség - szülők, nagyszülők, barátok, testvérek közelsége...mert sok esetben szükség van rájuk
5) Anyagi terhek - mennyibe kerül egy hétköznap, bölcsi, ovi, iskola, extrakurrikuláris tevékenységek (sport, vagy más programok), teljes költségvetés spórlással együtt.
És a lista csak bővült amióta megvannak a gyerekek.
A fent leírtak komoly indokok arra, hogy miért nem szertnének az emberek gyereket.....mert egyszerüen nem engedik meg maguknak....óriási költségeket von maga után egy gyerek, nálunk közel 1000 euró a gyerekeknek az extra programjai...erre jönnek a számlák, ruha, étkezés, mobilitás stb.
A gyerekek tanulmányi számlájára havi utalás stb stb...
Igen, rohadt nagy költségekkel jár egy gyerek, ha igyekszel a lehető legjobban csinálni a szülőséget, és tervezni a jövőjüket...
Ha ezt valaki nem tudja biztosítani, akkor valóban csak nyűg lenne és kinlódás a gyerekvállalás.
Okkal nem akar valaki gyereket, és a fent leírtak elég komoly okok.
Csókol anyád Gizi.
🥴
Engem biztos nem!
Mit éltél át" gyerekkorodban?
(ha leírható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!