Ha nem szeretne gyereket egy ember, - nő, vagy férfi- akkor mi az indoka ennek?
Én nő vagyok
Ugyan fiatal vagyok még eléggé,de nem látok rá sok esélyt, hogy szeretnék majd a jövőben gyereket
Nem jövök ki jól velük,nagyon nehéz dolognak tartom az egész terhesség-felnevelés dolgot
Emellett a terhességet,mint folyamatot sem szeretném és a szülést meg pláne nem
Én azt a pénzt,amit egy gyerekre költenék inkább másba fektetem bele
Persze,ha olyan ember mellé kerülök majd, akkor átgondolom,de én személy szerint jobban örülnék,ha nem lenne nekem
Egy gyerek gond is és óriási felelősség. Van aki tudja, hogy nem lesz pl rá elég pénze, nincs hozzá türelme...
Van olyan ismerősöm, aki inkább utazik egész életében, mintsem gyereket vállaljon.
Mindig az indokra kíváncsiak mások, szerintem ez egyrészt érthető, másrészt meg semmi közük hozzá. Én ugyan szeretnék gyereket, és valóban nehéz megérteni, hogy valaki miért nem, de kívülállóként nem az én döntésem azt firtatni, hogy miért nem. Ő úgy döntött kész, sírhatunk rajta, de ennyi.
A leggusztustalanabb dolog viszont az az, amikor egy olyan ember, aki nem szeretne gyereket, elkezd mindenféle hülyeséget kitalálni, hogy miért is nem szeretne, majd másoknak nagy magasztosan - megjegyzem kéretlenül - előadja, hogy ő ezért meg azért nem szeretne gyereket. "...és te akkor most biztosan akarsz gyereket egy ilyen putriba, jajj szegény gyerek, én nem akarok, mert ilyen putri egy hely ez a világ..."
Aki nem szeretne, az egyszerűen csak nem szeretne, ezt nem kell indokolni.
Ami indokolható, az az, amikor valaki szeretne, de inkább nem vállal. És ennek ezer indoka lehet kezdve attól hogy nincs hozzá megfelelő párja, anyagi helyzete, mentális állapota... stb.
Hát egyrèszröl szemèlyes okok: pl nem szereti a gyerekeket, idegesítik a gyerekek stb
Meg amikor hanyatlik egy tàrsadalom akkor divatba is jön hogy nem akarnak gyereket az emberek vagy csak keveset, mert csak sajàt maguk èrdekli öket, csak az èlvezeteket hajszolják, csak magukra gondolnak hogy nekik magasabb legyen az èletszinvonaluk, kevesebb gondjuk stb
Ha nem érez rá belső késztetést, akkor minden indok.
Egy gyerekkel a teljes életed megváltozik, sok évre. Ha nem érzed úgy, hogy gyereket szeretnél, akkor ennek a változásnak minden egyes része indok.
Azt gondolom én is, hogy minek indokot keresni, nem akar és pont.
(Van gyerekem, tesómnak nincs, és nem is akar jelenleg, meg lehet, hogy sohasem. Mivel jóban vagyunk, szinte érzem, amit érez, így mind2 helyzetet látom.)
3
Nem kényszer itt válaszolni, ne érezd azt!
:)
A többi válasz pedig nem gusztustalan.
Nem is értelek 3- as, hogy neked mi a bajod?!
"nem kell ezt megindokolni"
Jesszus! Mekkora sündisznók írnak itt. 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!