9 eves gyereked mennyit segit a haztartasban ?
Azon gondolkodom, eleg-e igy, rendet tesz a szobajaban ( ha mondom ), segit porszivozni a hazban, a szaritogepbol kivett ruhakat osszehajtogatja, ezt a legtobbszor o szokta. Bolt utan kipakol a szatyorbol. Persz ezeket nem mindig, es nem magatol, de ha kerem megcsinalja.
Eves utan elpakolja a tejet stb. amit kivett a hutobol.
Nàlunk a 4,5 éves ikreimnek is van "feladata".
Szóval van amit ők is meg tudnak csinàlni pl:megterítik az asztalt, a kutyàknak vizet, illetve enni adnak.
Ès tudjàk màr maguktól hogy ha megvacsiztunk akkor jön az etetèd. Mennek a tàphoz, kimerítik belőle a dobozkàval ès viszik a kutyàknak.
Nem nagy dolog, de èlvezik hogy van eladatuk, felelőssègük.
Tudod a szokàsok rögzül ék!
Ő azt szokta meg hogy egészen 14 éves koràig kiszolgàltàk.
Semmit, de semmit nem kellett csinâlnia.
Egy kamaszban rohadt nagy törést okoz az mikor egyik napról a màsikra megszűnik ez a lét.
Nincs aki beàgyazzon helyette, nincs aki összepakoljon helyette, vagy aki elmosogatna helyette.
Sèrült volt ő, de nem èrtelmi fogyatékos.Az anyja tette ilyenné!
#2-es válaszoló vagyok: én sem csináltam semmit gyerekkoromban, és mikor elkerültem egyetemre nem tudtam a vízforralót használva teát főzni. Körülbelül meg tudtam csinálni egy tükörtojást és annyi. Egyszer vettem halrudacskákat, beraktam 5 percre a mikróba, és úgy ettem meg (nem volt finom).
A feleségem a lányunkat már kicsi korától bevonja mindenbe, nem fogja fel munkának. Már két évesen segített kipakolni meg bepakolni a mosogatógépet, mert bizonyos konyhai munkákba is belekapcsolódott. Csinált persze plusz munkát, több munka volt vele összerakni egy sütit, de játéknak fogta fel, és egész gyorsan tanult. A játék porszívóját is szívesen használta.
Ha a gyerekkel együtt csinálod a házimunkát, az szerintem a gyerek dolgoztatása, és egyáltalán nem érinti rosszul.
#17 Neveld akkor így!
Nehogy vègül berekokkanjon szegény gyerek egy kis mosogatàsba!
Valóban èn is azt remèlem H a Te gyerekeid az enyèmekkel nem futnak majd össze....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!