Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 9 eves gyereked mennyit segit...

9 eves gyereked mennyit segit a haztartasban ?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodom, eleg-e igy, rendet tesz a szobajaban ( ha mondom ), segit porszivozni a hazban, a szaritogepbol kivett ruhakat osszehajtogatja, ezt a legtobbszor o szokta. Bolt utan kipakol a szatyorbol. Persz ezeket nem mindig, es nem magatol, de ha kerem megcsinalja.

Eves utan elpakolja a tejet stb. amit kivett a hutobol.

nov. 21. 13:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nàlunk a 4,5 éves ikreimnek is van "feladata".

Szóval van amit ők is meg tudnak csinàlni pl:megterítik az asztalt, a kutyàknak vizet, illetve enni adnak.

Ès tudjàk màr maguktól hogy ha megvacsiztunk akkor jön az etetèd. Mennek a tàphoz, kimerítik belőle a dobozkàval ès viszik a kutyàknak.

Nem nagy dolog, de èlvezik hogy van eladatuk, felelőssègük.

nov. 21. 17:16
 12/19 anonim ***** válasza:
28%
Hát, ilyen esetekben tényleg jó ha van az ember tíz gyereke. Akkor már lehet hátradőlni. 😋
nov. 21. 17:22
 13/19 anonim ***** válasza:
27%
Valószínüleg szegény kissé sérült volt. Mert egy épértelműnek ezt nem kell tanulni.
nov. 21. 18:47
 14/19 anonim ***** válasza:
77%

Tudod a szokàsok rögzül ék!

Ő azt szokta meg hogy egészen 14 éves koràig kiszolgàltàk.

Semmit, de semmit nem kellett csinâlnia.

Egy kamaszban rohadt nagy törést okoz az mikor egyik napról a màsikra megszűnik ez a lét.

Nincs aki beàgyazzon helyette, nincs aki összepakoljon helyette, vagy aki elmosogatna helyette.

Sèrült volt ő, de nem èrtelmi fogyatékos.Az anyja tette ilyenné!

tegnapelőtt 08:43
 15/19 A kérdező kommentje:
14 es - remeljuk a vitatkozo egyed gyereket ( ha van neki ) nem sodorja a mieink kozelebe az elet 🙄
tegnapelőtt 08:59
 16/19 anonim ***** válasza:
74%

#2-es válaszoló vagyok: én sem csináltam semmit gyerekkoromban, és mikor elkerültem egyetemre nem tudtam a vízforralót használva teát főzni. Körülbelül meg tudtam csinálni egy tükörtojást és annyi. Egyszer vettem halrudacskákat, beraktam 5 percre a mikróba, és úgy ettem meg (nem volt finom).

A feleségem a lányunkat már kicsi korától bevonja mindenbe, nem fogja fel munkának. Már két évesen segített kipakolni meg bepakolni a mosogatógépet, mert bizonyos konyhai munkákba is belekapcsolódott. Csinált persze plusz munkát, több munka volt vele összerakni egy sütit, de játéknak fogta fel, és egész gyorsan tanult. A játék porszívóját is szívesen használta.

Ha a gyerekkel együtt csinálod a házimunkát, az szerintem a gyerek dolgoztatása, és egyáltalán nem érinti rosszul.

tegnapelőtt 09:43
 17/19 anonim ***** válasza:
35%
Van, sőt engem is így neveltek és még is képes vagyok alap dolgokat elvégezni, mert ez így természetes. A gyereknek 2 dolga van tanulni és gyereknek lenni.
tegnapelőtt 09:43
 18/19 anonim ***** válasza:
75%

#17 Neveld akkor így!

Nehogy vègül berekokkanjon szegény gyerek egy kis mosogatàsba!

Valóban èn is azt remèlem H a Te gyerekeid az enyèmekkel nem futnak majd össze....

tegnapelőtt 10:58
 19/19 anonim ***** válasza:
49%
Én nem véleményezném szegény gyerekeid. Így csak abban bízom veletek nem találkozik. Bár nem valószínű, nem egy helyen és szinten mozgunk ez biztos.
tegnapelőtt 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!