9 eves gyereked mennyit segit a haztartasban ?
Azon gondolkodom, eleg-e igy, rendet tesz a szobajaban ( ha mondom ), segit porszivozni a hazban, a szaritogepbol kivett ruhakat osszehajtogatja, ezt a legtobbszor o szokta. Bolt utan kipakol a szatyorbol. Persz ezeket nem mindig, es nem magatol, de ha kerem megcsinalja.
Eves utan elpakolja a tejet stb. amit kivett a hutobol.
Miért neki kell kipakolni, meg hajtogatni? Ez a felnőttek dolga.
Szennyesét tegye a szennyesbe, amiből evett ne hagyja a szobájába. Ennyi.
Azt gondolom igen.
A lànyom is 9 éves hasonlókban segít. Ő nem hajtogat, azt nagyon nem szereti, de ki ès beakol a mosogatógèpbe.
#1 ez azèrt fontos hogy àtlàssa hogy mindenkinek megvan a sajàt magàhoz mèrt feladata egy csalàdban.
Mindenki megteszi azt ami az ő szintjének megfelelő így előbb vègzünk ès több időnk marad egymàsra.
Egyèbkènt a fejlődèsèhez ez nagyon sokat segít. Èrzi hogy önàllóbb mint a kistesói, bízom a kèpessègeiben,élvezi hogy feladata van
Tök rendes gyereked van! :)
Az enyém el van kapatva. Étkezés után beteszi a mosatlanját a mosogatógépbe, a szennyesét a szennyestartóba, rendet pakol a szobájában. Kb. ennyit csinál magától, de ha kérem segít pl. portörlés, terítés.
1-es, mert o is itt lakik, es mikor kezdje el ezeket megtanulni. Mellesleg a gyerekek kifejezetten elvezik, ha segithetnek.
Tobbieknek koszi !
3-as, nekunk nincs mosogatogepunk ( csak ketten vagyunk), a hajtogatast o talalta ki, es tok szepen megcsinalja , sose mutattam, hogy kell, magatol kezdte.
Az ilyen nevelèsből lett az a szobatàrsam akit èn tanítottam kenyeret vàgni 14 évesen a koleszban, mert neki sosem kellett mèg ilyet. Még semmit se!
Hânyszor vesztünk össze vele a trehànysàga miatt 🤦
Pedig nem ő tehetett róla így belegondolva.
Jah ès az anyjàt az esküvőjère se hívta meg.... Azèrt ennek szerintem van üzenete🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!