Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek hogy hamarabb aludjon?

Mit tegyek hogy hamarabb aludjon?

Figyelt kérdés

Az esti rutin rémálom lett

Másfél éves fiú..

20:00kor Megfürdik,megissza a tápszert és 23:00ig rohangál az ágyon,le mászik

Rohangál a házba

Mesét néz kb 5 percig utána az sem érdekli.. és minden este ez van.. nem alszik el 23:00előtt.

Próbáltam hogy nem altatom el napközben az még rosszabb lett...

nov. 10. 21:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
67%

1,5 éves 7:30kor megy az ágyba

7 éves fél 9kor

Mind a kettő 5-6óra között kel,mivel így készülünk el az iskolába indulásra ők ebbe nőttek bele.most éppen itt rohangálnak a lakásban!

nov. 11. 06:08
 12/23 anonim ***** válasza:
43%

Az én fiam 2,5 éves. Egész nap kint vagyunk, tök mindegy milyen idő van. Ennek ellenére mindig balhés a lefekvés. Pedig időben fürdik, nincs tv egyáltalán, este mindig olvasunk. Mégis nehezen alszik el. Jó, nem 11-kor, de általában 9 körül alszik el, vagy fél 10.

Nála az a gond, hogy ő nagyon érzékeny. Ha aznap sok inger éri, akkor borzasztóan nehéz elaltatni. Mondjuk egyik délután voltak itt barátaink. A gyerekek sokat játszottak. Hiába mentek haza időben, Hiába fektettem le a fiamat időben, bőven fél 10 után aludt el.

Nálunk viszont nincs rohangálás este. Nem mászhat le az ágyról, nem mehet ki. Olvasunk. Ha épp túl van ingerelve, akkor sokkal többet, mint egyébként. Aztán villanyoltás után csendben szoktunk beszélgetni. Aztán szép lassan megnyugszik, és elalszik. Igen, ez azzal jár, hogy mellette kell feküdni, segíteni kell neki. De ez van, ez is csak átmeneti.

nov. 11. 06:20
 13/23 anonim ***** válasza:
9%
7es, enyém fél 9kor alszik el és 6-6.15 körül ébresztem.
nov. 11. 06:27
 14/23 A kérdező kommentje:

08:00-08:30kor kel reggel általában

Délben alszik 2 órát

este nem lehet elaltatni hamarabb hiába fürdik korábban akkoris ugyan ez a történet.. már sokmimdent próbáltunk

Ugyanúgy ébren van

nov. 11. 08:42
 15/23 A kérdező kommentje:

Tehát este több mint 10 órát van ébren a nappali alvás után és szerintem ez nagyon sok..

És le van fárasztva napközben..

nov. 11. 08:43
 16/23 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is ez volt, úgy láttam, le se lehet lőni 23 előtt. Aztán rutint váltottunk. 7kor vacsi, fél 8kor, max 8kor fürdés, aztán pizsi, mese könyvből!, és feküdnie KELL. Nincs olyan, hogy szaladgál. Lámpa leolt, és feküdjön. Ha felkelne, rászólsz, visszateszed. Na azóta nekem is elalszik nagyon max fél 10kor, pedig előtte lehetetlennek tűnt. És fontos, hogy azt az 5 percet se töltse a tv előtt. Estére már nem szabad, mert ennyi is felpörgeti. De 1,5 évesen amúgy se kéne néznie semennyit. Csináld következetesen, ne add fel, és hozzá fog szokni ő is a korábbi alváshoz.

(Nekem amúgy 7.20kor-8kor kel, de amikor 23kor aludt el, akkor is max 8kor felkelt, szóval hiába alszik el korábban, nem annyival korábban ébred.)

nov. 11. 09:03
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

Túl van fáradva szerintem. Kicsit korábban fürdesd és 8- fél 9-kor legyen ágyban.

Lámpák fényét vegyétek minimálisra, ne oltsatok este csillárt, hogy beinduljon nála a melatonin termelése.

Délután pedig kötelező kivinni a levegőre, udvarra lefárasztani, hogy jól aludjon.

Mesét d.u 5 után már ne nézzen. Legjobb, ha d.u abszolút nincs is mese már, csak délelőtt.

Valamint d.u/ estére már ne egyen édesseget sem, semmi cukrosat, mert felpörgeti.

nov. 11. 09:23
 18/23 anonim ***** válasza:
81%

Furdes elotti utolso 1 oraban nalunk mar az egesz hazban felhomaly van, nem kapcsolunk nagy lampat.

Ez is segit rahangolodni az alvasra.

nov. 11. 09:30
 19/23 anonim ***** válasza:
39%
Most jöhet a lepontozás.. bár nem teljesen a kérdezőnek írom de sose értettem hogy egy 1-5 éves gyerek mi a fenét keres még fenn 9-10 órakkor vagy akàr később. Nekem 14 évea koromba is iskola időbe 9-kor takarodó volt. Most hogy van 2 gyerekem én is ezt preferálom hogy időbe aludjanak így nem az van hogy velük fekszem velük kelek hanem van magamra és egymásra is időnk a férjemmel. Nálam a kicsi 17hós. 7-kor viszem aludni. Reggel 7-ig alszik is. A 6 éves fiam 8-kor megy aludni és reggel így is én keltem oviba
nov. 11. 09:42
 20/23 anonim ***** válasza:
39%
Ja és ez amit írtam nyilvàn nem olyannak szól aki elkezdi az altatást időben de a gyerek 2 órát harcol mire elalszik.(utolsó voltam)
nov. 11. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!