Hogy lehet átszoktatni, hogy hamarabb aludjon el?
Figyelt kérdés
Kislányunk 4,5 hónapos és minden este éjfélig kukorékol. Hogy lehet rászoktatni,h legkésőbb 10kor elaludjon?2015. febr. 2. 12:11
1/9 anonim válasza:
a napirendjén kell változtatni. Felkelteni 7 körül.
Mert ha csak nem hasfájós, akkor nem elég fáradt.
Több levegő, kevesebb nappali alvás, rengeteg játék és hason fekvés. És mindig ugyanakkor fektessétek le, ugyanazzal a rituáléval, egy idő után hozzászokik a fix időpontokhoz.
2/9 anonim válasza:
A fiam 7.5 hónapos, ugyanez a problémánk. Éjjel 1-fél 2 körül tudott csak elaludni. Úgy sikerült átállni a 23 óra körüli elalvásra, hogy korábban felkeltettem reggel, és minden tevékenységet/ evés-fürdés-napközbeni alvás/ előrébb hoztam annyival, amennyivel korábban felkelt.Leírtam magamnak egy napi tervet, és próbáltam ahhoz tartani magunkat. A legnehezebb az volt, hogy ébren tartsam, ne aludjon el délelőtt fél órai ébrenlét után.4-5 napig tartott, míg átállt.Nagyon nehéz volt tartani az időpontokat, de megérte. Most sajnos borul minden, megtanult felállni, álmában is gyakorol, jön a foga :-( Kitartás...
3/9 anonim válasza:
Nálunk is volt ilyen időszak kb. 3-6 hónapos koráig. Pár dolgot kipróbáltam de nem váltak be, utána pár nap alatt átszokott magától a 21:00 alváshoz. Lehet még nem tud elfáradni eléggé, szerintem ha elkezd forogni utána meg kutyázni akkor átáll az alvása.
4/9 A kérdező kommentje:
Ma keltettem fél 9kor, de így is alig tért magához. 11-12 körül szokott aludni napközben max 1 órát, meg 4-5 óra körül szintén és utána éjfélkörül alszik el. Voltunk sétálni most 11kor, az a baj ha levegőn van akkor alszik ott, nem az h lefárasztaná. Hasára már átfordul és néha vissza is, sokat játszunk is vele, meg hagyom tornázni, de ígyse fárad el eléggé. De úgy látom akkor kitartónak kell lenni.
2015. febr. 2. 12:40
5/9 anonim válasza:
2. vagyok. Igen , az ébrentartás nehéz, én sem tudom kivinni babakocsiban, mert rögtön alszik. Viszont ha a kezemben fogom, és úgy megyünk ki az udvarra kutyát nézni/ kajla német juhász, ugrándozik, futkározik/ akkor felébred mert nevet a kutyán :-)Próbálj kitalálni dolgokat, amik érdeklik a babád és ébren tartják!
6/9 anonim válasza:
fél 9 eleve nagyon késő. ha levegőn alszik attól az elnyomja ne félj, de próbáld alvás evés után kivinni amikor pörög :)
7/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy panelban lakunk és nincs udvarunk, sajnos. Estefele ha el akar aludni se hagyom, nehogy ne aludjon el hamar, de fürdik, nevetgél és ki is megy az álom a szeméből :) Holnap majd korábban keltem, aztán hátha.
2015. febr. 2. 14:15
8/9 anonim válasza:
Ha babakocsiban alszik be tudod állítani az alvását.Én mindig így csináltam.Én babám 7-8 körül kell és 9kor alszik.Kb akkor kell keltened hogy este aludjon.De 10körül du meg 2-3 körül aludni.És ha fürdés kimossa az álmot belőle hozd előrébb.Ha 8kor fürdött fürödjön 6kor.Lesz ideje ellazulni elfáradni és fürdés után már ne dögönyözd az feldobja.
9/9 anonim válasza:
Nálunk azóta fekszik korán mióta csak egyszer alszik napközben. Délután játsz vele sokat, az segíthet valamelyest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!