Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A saját gyerekét tartja...

A saját gyerekét tartja mindenki legszebbnek külsőre, esetleg legokosabbnak is?

Figyelt kérdés
Ismerősi körben ezt vettem észre. Rokonomnak van egy kisfia, teljesen átlagos külsőre csak szőke hajú. Az anyuka mesélte nekem a korosztájában ő legszebb gyerek, akárhova mennek így látszik. A nagymamája meg már pár hetes korától azt emlegeti milyen okos, szerinte most 3évesen egy 7éves szintjén van. Nekem nincs gyerekem, de ezt nagyon furcsállom.
ma 08:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
43%

Nem mindenki, de kicsiként azért oda lehet értük lenni, mint pl a kutyáknál.. mindenki a sajátját bírja a legjobban.

Az enyém tényleg nagyon okos volt, mert látszott(nem a beszéden és rendességen, hanem logikai játékokban, rajzon és kirakóban), de nem volt a legszebb, még, ha szép is volt. Nem baj az. Aztán kinőtte magát és olyan 4-5 éves korban az egyik legszebb gyerek volt, aztán volt egy kevésbé szép része 6-8 ig, utána megint szép lett és most megint nem annyira, csak átlagosan. Mások az arányai az arcának/testének. Szerintem én csak picit vagyok elfogult, alapvetően reálisan látom.

ma 08:54
 2/19 anonim ***** válasza:
90%
Legokosabbnak nem fogja tartani (ha nem az), de ez csak iskolában derül ki, amikor már van visszajelzés, meg látod, hogy nem tudja megcsinálni a házit. Oviban nem tanítanak és lehet hogy nagyon jól elmondja a színeket 3 évesen, de nem biztos, hogy 7 évesen is jól érti majd a matekot. Nalunkz ezért volt az, hogy csak 5 évesen látták az óvónők, hogy lesz gond a sulival, pedig értelmes lányom van, ez 3 éves korban nem látható, mindegyik játszik és mindegyik hülyén viselkedik, életkori sajátosság.
ma 08:58
 3/19 anonim ***** válasza:
86%

Én ismerek igazi zseniket, és nem akartam soha, hogy az enyém az legyen. Az, hogy egy 3 éves elmond pár mondókát, szépen beszél, esetleg akár 20-ig is elszámol, az nem zsenialitás, csak foglalkoztak vele. A zsenik agya más, lehet 7 évesen integrál neked, de valszeg az életben nem fog szociálisan boldogulni, mert teljesen másképp gondolkoznak és nem szoktak boldogok lenni.

A szépség meg szubjektív, a legtöbb kisgyerek aranyos, szép, aztán idővel változnak.

ma 09:04
 4/19 anonim ***** válasza:
61%

Biztos bennem van a hiba, de nem a saját gyerekeimet látom a legszebbnek!

Úgy alapjáraton nagyon kevés szép gyerek van szerintem

ma 09:34
 5/19 anonim ***** válasza:
60%
A gyerekem számomra a legszebb. De nem vagyok elvakult, tisztában vagyok vele, hogy vannak (mások számára) szebb gyerekek.
ma 09:48
 6/19 anonim ***** válasza:
64%

Nekem a legszebbek, de vannak szebbek naluk.

Lányom nem a legokosabb, gondjaink vannak a matekkal, míg másoknak nagyon megy.

O viszont a zenében tehetséges.

Szerintem nincs olyan, hogy okos meg legokosabb.

Minden gyerek másban jó.

Fiam pl másfél éves korától mondatokban beszél, viszont még pelenkas(3 éves lesz).Vele egykoruak már nem azok.(Másban nem tudom még nyilatkozni, mivel ugye még nem tanul sem matekot sem nyelveket, sem zenét, semmit)

ma 09:52
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kis okosnak tartom a fiam a maga módján, de tisztában vagyok vele, hogy nem zseni, és a "normálisok" között sem kiemelkedő. 2 évesen mondókákat tud, másfél évesen ismerte a színeket stb., de ahogy a 3. is írta, ez csak annyit jelent, hogy foglalkoztunk vele, ő meg pont fogékony volt arra. Viszont a 6 db puzzle nyögvenyelősen megy, az egyelőre nem köti le, más meg ennyi idősen ebben ügyesebb.

A szépség viszont teljesen szubjektív dolog, de a kisfiúk között határozottan a szebbek közé tenném a kisfiamat, olyannak látom, mint egy kis angyalt 😊

Ami azért kifejezetten furcsa, mert saját magamat nagyon csúnyának látom, és tisztában vagyok vele, hogy rám hasonlít, őt mégis nagyon szépnek látom 😀

ma 09:53
 8/19 anonim ***** válasza:
Nem.
ma 10:16
 9/19 anonim ***** válasza:
70%
Tesóm igazi elvakult anyuka, szerinte az ő fiai a legokosabb/legügyesebb/legszebb gyerekek a világon. Helyes fiúk, de se nem ügyesek, se nem okosak. Ha az iskolából jön valami visszajelzés, akkor a tanár a hülye, mert nem tud tanítani. A nagyobbikat nem vették fel egyesülethez focizni, hát nyilván az edzők a sz*rok, mert nem látják az igazi tehetséget. Amúgy totál kétballábas és figyelmetlen is.
ma 10:26
 10/19 anonim ***** válasza:
65%
"Nekem a legszebbek, de vannak szebbek naluk."-- ezeket én nem tudom értelmezni. Most vagy a legszebbek, vagy nem a legszebbek. Ha tudod, hogy vannak náluk szebbek, akkor nem látod őket a legszebbnek, csak rossz kifejezést használsz, azt akarod mondani, hogy nagyon szereted őket. Én is(meg mindenki), de ez nem szépség kérdése. Ha ránézel a gyerekre és arányos az arca, attól lesz szép. Esetleg még, ha nagyon karakteresen vonzó, bár ez kisgyerekarccal ritkán szokott előfordulni, kis pufi arcocskájuk van. Az én gyerekemnek kisebb a szeme, és nem olyan nagy, nyitott tekintete van hosszú sűrű szempilákkal, kicsit sötét karikás is, és nagyon lóg az arcán a kis pufi hájacska, mert fogyott, az arca megnyúlt, de még nem eléggé. Ő sosem lesz "babás" szépség, mint volt 4-5 és 8 évesen, de iszonyú vonzó lesz, ha még nyúlik az arca és karakteresednek a vonásai, főleg ezekkel a ravasz szemekkel:) Olyan lesz kb nőben, mint a csaj a holtodiglanban. Nem egy barbi, hanem erős, karakteres szépség, inkább fenséges, mint bájos és én ezzel simán meg tudok békélni, még örülök is neki akkor is, ha tudom, hogy a kislányosan ártatlan szép embereket jobban preferálja a többség. És az én gyerekem 4-5 évesen volt a leginkább "bájos".
ma 10:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!