Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A saját gyerekét tartja...

A saját gyerekét tartja mindenki legszebbnek külsőre, esetleg legokosabbnak is?

Figyelt kérdés
Ismerősi körben ezt vettem észre. Rokonomnak van egy kisfia, teljesen átlagos külsőre csak szőke hajú. Az anyuka mesélte nekem a korosztájában ő legszebb gyerek, akárhova mennek így látszik. A nagymamája meg már pár hetes korától azt emlegeti milyen okos, szerinte most 3évesen egy 7éves szintjén van. Nekem nincs gyerekem, de ezt nagyon furcsállom.
nov. 8. 08:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nem baj, ha egy szülő elfogult a gyereke iránt egy kicsit, mégis ki más fogja annyi szeretettel vagy jóindulattal nézni a gyereket, mint a saját szülője, inkább két dologra kellene tudatosan figyelni: ne lássa a gyereket teljesen irracionálisan, a másik pedig, hogy azzal, hogy a sajátját szépnek, okosnak látja ne húzza le a többit felesleges hasonlítgatással. Inkább könyvelje el, hogy az ő gyereke ebben és ebben nagyon ügyes, más gyereke pedig másban. Amit nem bírok, az az a szülő, aki mindenre rákontráz. Beszélgetés közben az ember megemlít egy apró eredményt, amire büszke, a másik pedig legyint, hogy az ő gyereke azt már régóta tudja, sőt, fejen állva is. És nem is az a gond, ha egy ilyen van, hanem ha mindenben is.
nov. 9. 19:25
 22/23 anonim ***** válasza:
74%

21-es, ez annyira zavaró viselkedés, én nem bírom másokban. Ha tényleg jó abban, amiben a másik is, nyugodtan mondja! Attól miért ne lehetne neki is jó? Vagy csak olyat hozhat fel, amiben ő volt hátrébb? Ezt kezeltetni kellene.

Ha valakivel beszélek és van hasonló dolgom/dolgunk, megosztom. Ha nálunk is hamar ment valami, azt is. Ha nálunk lassan, akkor azt. Pl mikor mondták, hogy 3 évesen végre köröket rajzol a gyereke, mondtam, hogy tök jó, 2-3 éves korra teszik, nincs elkésve, nekünk mázlink volt, másfél évesen valamiért ráérzett a gyerek, nagyon örültem neki, beszélni meg még mindig nem tud.

Fordítva is így van, pl mondtam, hogy végre megy egy cigánykerék, mondják, hogy a gyerekük már nemhogy cigánykerekezik, hanem rég spárgázik, egyből mondom, hogy az enyém nem tud. És nem esik rosszul, mert a az ő eredményük tök szuper és tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb lánynak megy az ilyesmi, csak nálunk nem. És azzal is tisztában vagyok, hogy én ennek rohadtul örülök, nekünk nagy dolog az a cigánykerék, de alapvetően apróság, mert ovisok szokták elsajátítani:) Én csak azt nem szeretem, ha hazudnak, vagy nem odaillő tényt közölnek. Pl ha mondom, hogy az enyém versenyen volt, akkor elég bizarrul jön ki, ha azt mondják, hogy a gyerekük olyan szépet rajzolt, hogy kitette a falra. ÉS akkor beszélnék a rajzolásról, ha jól megy nekünk is, akkor vált a horgolásra.. csak arra, amiben jó a gyereke. Ez már versengés, amíg a másik lehet normális beszélgetés is.

Egy beszélgetés úgy zajlik, hogy hozzáfűzzük a hozzákapcsolódó dolgot a másik mondandójához, és tök oké, ha az övé már régóta tudja fejenállva is, csak igaz legyen.

nov. 10. 04:47
 23/23 anonim ***** válasza:

22, félreértesz, vagy lehet, hogy nem jól fogalmaztam, én is úgy gondolom, hogy persze, ha az ember felhoz egy eredményt és a másik is büszkélkedhet vele, mondja nyugodtan, együtt örülünk. Én arra gondoltam, amikor a másik ezt lekicsinylően teszi, olyan módon, hogy valahogy tönkre teszi a te örömödet, és nem egy-két dologban, hanem mindenben, mintha neki csodagyereke lenne, a többi meg hülye. Vagy éppen azt az egy-két területet, amiben az ő gyereke hátrébb van, lekezeli, jelentékteleníti, csak azért, hogy a másik gyerek eredményét lehúzza.

Az tök rendben van, ha beszélgetés közben együtt tudunk örülni a kisebb nagyobb eredményeknek, az a hozzáállás nem tetszik, amikor ő nem tudja SOHA elismerni, hogy más gyereke is lehet ugyanolyan jó valamiben. Tehát a TE IGEN, ÉN IGEN hozzáállással nincs gond, a TE NEM, ÉN IGEN hozzáállás problémás. De lehet, hogy te még nem találkoztál ilyen szülővel.

nov. 10. 08:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!