Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi összeget költötök...

Mennyi összeget költötök karácsonyi ajándékra a saját gyerekeiteknek?

Figyelt kérdés
Főleg több gyerekes családok érdekelnének. Azonos összegben kapnak ajándékot vagy darabra ugyan annyit kapnak?

nov. 7. 13:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
35%
Utolso,nalunk ebbe a kozosbe ssnki nem egyezett bele,egyreszt nem akartak felfedni az ajandekozott osszeget,penzt nem ad senki,masreszt mindenkinsajat ajandekot akart atadni, ami őtőle van. Ehhez anyukam,anyos,apos kulon es a sogoromek is ragaszkodnak. Es karacsony+szulinap+2 gyerek,mindketto karacsonyi szuletessel. Egy ikeas nagy koltozo szatyorban sem fertek el az ajandekok+8 masik nalam a fa alatt. Ugyhogy most annyit tudtam kerni, kicsi legyen, mert mar most uritem elore ki a szekrenyeket. Allandoan orias utanfutos beelulos trakotorok jottek (merthogy akcios,jo aron,persze,tavaszi jatek) orias 2 meteres fa palatabla es tarsai.
nov. 7. 17:16
 12/23 anonim ***** válasza:
64%
Mi nem költünk ennyit ajándékokra, mint itt sok válaszoló. Igaz kicsik még a gyerekek is, 3.5 éves és 6 hónapos (most, 8 lesz karácsonyra), de max 20 ezret adok egy ajándékèrt. Mondjuk nálunk az se divat, hogy fő ajándék és több kisebb... Egy ajándékot hoz a Jézuska. A nagy már mondja, hogy mit szeretne, de ha ez pl 25 ezer ft, attól nem fogok még a kicsinek is minden hülyeséget vásárolni csak azért, hogy értékben annyi legyen. Amúgy nálunk is annyi kacat összegyűlt már a 3.5 év alatt, hogy idén már mondtam én is mindenkinek, hogy inkább vegyünk minden alkalomra egy nagyobb/drágább ajándékot. Semmi szükség egy huszadik traktorra, vagy 15. Autóra..
nov. 7. 17:19
 13/23 anonim ***** válasza:
21%

#10 nálunk a felhalmozódással nincsen gond

Játszik a játékokkal a gyerek, így a következő karácsonyig a sok játék általában törött, elromlott, így megy a kukába.

Nálunk szokás, hogy amivel nem játszik, tovább adjuk

November végén leltarozok, így mindig van hely a következ játékoknak.(Nem is nagy a családunk, így nincs 100 ajándék, szülinapra is csak anyukamektol és a keresztszülőktől kap valamit. Meg persze tőlünk)

nov. 7. 17:35
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

1 gyerek van, most 90 ezerért kap ajándékot (Pikler háromszög, szivárvány hinta, palló, bilibo, és egy közepes doboz duplo)

Hozzátenném, ezt tőlünk, a két nagyszülő pártól, és a keresztszüleitől kapja, tehát, ha úgy vesszük, a mi részünk ebből kb 30 ezer, és évente két alkalommal kap ajándékot, karácsonykor és a születésnapján.

18 hónapos

nov. 7. 18:59
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Kb azonos összegű ajàndékot kapnak. Mindenki 1 dbot (tőlünk)

Ez olyan fejenként 10e Ft

A csalàd többi tagjàtól (anyumék, tesómék, keresztszülők)

Tőlük is egyformàn kb 5e Ft értékűt kapnak, amit én megvesznek, ők odaadjàk a pénzt.

apósoméktól arósàgot kapnak olyan 2e Ft körül. Ezt is én rendeztem csak ők nem fizetik ki 😅

nov. 7. 19:42
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát, átlagosan talán 30 ezer körül, de nincs fix határ. Ezt nem úgy értem, hogy százezreket költök rájuk fejenként, csak azt nézem, hogy mire van szükség, mire vágynak. Most pl a 6 éves fiam elektromos gitárt akar. És meg fogom venni neki, nem 200 ezrest nyilván, hanem egy egyszerűbb 50 ezrest, mert pici kora óta imádja a zenét, állandóan zenél valamin, látszik, hogy komolyan érdekli. És hát több értelme van, mint bármilyen műanyag kacatnak.

De egy nagyobb Lego készlet is 30 ezernél kezdődik, playmobil szintén. A lányom 9 éves, ő a szobájába szeretne egy-két új dolgot, fotel, dekoráció, hát ez se áll meg 30-ban. De annak meg nem látom értelmét, hogy ráerőszakolok valamit, ami nem is érdekli, csak hogy olcsóbban megússzam. Egy évben egyszer van karácsony. Nálunk a szülinap még ilyen nagyobb horderejű dolog, azon kívül nem veszünk random hülyeségeket. Ha mondjuk 50 ezren túl van a kiszemelt ajándék, mi is szoktunk közösen ajándékozni.

nov. 7. 20:02
 17/23 anonim ***** válasza:

8: nálunk tavaly kapott playmobil mentőt meg tűzoltót (mondjuk csak az egyiket kapta tőlünk), én mindkettőt Marketplace-en vettem bontatlanul 5-10 ezerrel olcsóbban.

Most fekvő babakocsit kért, nagyszülők akarták neki megvenni (akiknek van mellette 5 másik unokájuk) 17 ezerért néztek egyet, 5 ezerért megvettem egy majdnem újat. Persze pár év múlva ezt már nem tudom majd eljátszani de most 4 évesen még oké, és nem költünk feleslegesen.

Ticket to Ride-ot is vettem már így 10ezerért 20 helyett. Annyi hogy nem mi bontottuk ki a kártyákat a celofánból. Nah bumm.

nov. 7. 20:12
 18/23 anonim ***** válasza:
54%
14: hol kapsz 90ert piklert, szivárvány hintát, pallót? Úgy hogy még egy közepes duplo is belefér? Azt nekem is mondd meg, mert én 120-150ért találok
nov. 7. 20:36
 19/23 anonim ***** válasza:
17es. Szoktam marketplacen vasarolni, de mar annyi a csalo,hogy felek elobb utobb belefutok es se ajandek,se penz. Leltarozni en is fogok. En az oviba viszem, ami nem kell mar de jo allapotu.
nov. 7. 21:01
 20/23 anonim ***** válasza:

18 tessék:

[link]

Igen, tudom nem az eredeti de ugyan azt tudja, és kb olyan masszív is.

nov. 8. 06:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!