Mennyi összeget költötök karácsonyi ajándékra a saját gyerekeiteknek?
#10 nálunk a felhalmozódással nincsen gond
Játszik a játékokkal a gyerek, így a következő karácsonyig a sok játék általában törött, elromlott, így megy a kukába.
Nálunk szokás, hogy amivel nem játszik, tovább adjuk
November végén leltarozok, így mindig van hely a következ játékoknak.(Nem is nagy a családunk, így nincs 100 ajándék, szülinapra is csak anyukamektol és a keresztszülőktől kap valamit. Meg persze tőlünk)
1 gyerek van, most 90 ezerért kap ajándékot (Pikler háromszög, szivárvány hinta, palló, bilibo, és egy közepes doboz duplo)
Hozzátenném, ezt tőlünk, a két nagyszülő pártól, és a keresztszüleitől kapja, tehát, ha úgy vesszük, a mi részünk ebből kb 30 ezer, és évente két alkalommal kap ajándékot, karácsonykor és a születésnapján.
18 hónapos
Kb azonos összegű ajàndékot kapnak. Mindenki 1 dbot (tőlünk)
Ez olyan fejenként 10e Ft
A csalàd többi tagjàtól (anyumék, tesómék, keresztszülők)
Tőlük is egyformàn kb 5e Ft értékűt kapnak, amit én megvesznek, ők odaadjàk a pénzt.
apósoméktól arósàgot kapnak olyan 2e Ft körül. Ezt is én rendeztem csak ők nem fizetik ki 😅
Hát, átlagosan talán 30 ezer körül, de nincs fix határ. Ezt nem úgy értem, hogy százezreket költök rájuk fejenként, csak azt nézem, hogy mire van szükség, mire vágynak. Most pl a 6 éves fiam elektromos gitárt akar. És meg fogom venni neki, nem 200 ezrest nyilván, hanem egy egyszerűbb 50 ezrest, mert pici kora óta imádja a zenét, állandóan zenél valamin, látszik, hogy komolyan érdekli. És hát több értelme van, mint bármilyen műanyag kacatnak.
De egy nagyobb Lego készlet is 30 ezernél kezdődik, playmobil szintén. A lányom 9 éves, ő a szobájába szeretne egy-két új dolgot, fotel, dekoráció, hát ez se áll meg 30-ban. De annak meg nem látom értelmét, hogy ráerőszakolok valamit, ami nem is érdekli, csak hogy olcsóbban megússzam. Egy évben egyszer van karácsony. Nálunk a szülinap még ilyen nagyobb horderejű dolog, azon kívül nem veszünk random hülyeségeket. Ha mondjuk 50 ezren túl van a kiszemelt ajándék, mi is szoktunk közösen ajándékozni.
8: nálunk tavaly kapott playmobil mentőt meg tűzoltót (mondjuk csak az egyiket kapta tőlünk), én mindkettőt Marketplace-en vettem bontatlanul 5-10 ezerrel olcsóbban.
Most fekvő babakocsit kért, nagyszülők akarták neki megvenni (akiknek van mellette 5 másik unokájuk) 17 ezerért néztek egyet, 5 ezerért megvettem egy majdnem újat. Persze pár év múlva ezt már nem tudom majd eljátszani de most 4 évesen még oké, és nem költünk feleslegesen.
Ticket to Ride-ot is vettem már így 10ezerért 20 helyett. Annyi hogy nem mi bontottuk ki a kártyákat a celofánból. Nah bumm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!