Változó, attól függ kinek épp mit veszünk. Nem feltétlen ugyanolyan értékben pontosan, de azért hasonló. Nálunk a nagy 16 éves, a kicsik 4 és 1 éves. A kicsik nem is tudják még a dolgok értékét. Mondjuk egyik éven a nagylányom okosórát kapott 90e értékben, a kicsinek nem vásároltam össze ennyi pénzért minden feleslegeset. Kapott pár ajándékot, de mondjuk max 30e értékben.
ma 14:31
2/15 anonim válasza:
20 ezer maximum. 1 gyerek van, 22 hónapos lesz akkor.
ma 14:32
3/15 anonim válasza:
Darabra nem, de összegre ugyanannyit.
Már válaszoltam korábban egy ilyen kérdésre, 30 000 forint fejenként. Ketten vannak.
ma 14:36
4/15 anonim válasza:
Darabra ugyanannyit, hogy ne legyen nyafi. Az értékét még úgysem tudják, írnak/rajzolnak listát, abból választunk mi is, a tágabb család is, így általában megkapnak mindent róla, mert nagy a család.
ma 14:50
5/15 anonim válasza:
Nálunk max könyvet kap év közben, így a karácsony és a szülinap a nagyobb ajándékok ideje, így többet is költünk - kb 50-80 között. Idén lehet, hogy kap minőségi építőkockát (amit aranyárban mérnek, de hál istennek kb árban el is lehet adni ha nem kell már), az kapásból 50.
ma 14:57
6/15 anonim válasza:
Ugyanannyi csomagot kapnak.
Az árakkal még a 9 éves sincs tökéletesen tisztában.
Az 5 éves meg végképp nincs.
Amúgy mindkettő 1-1 kívánságot írt. A nagyobb alig 2000 Forintosat, a kicsi 10 ezrest. Megkapják, ennek fognak a legjobban örülni, hiába nem ugyanaz az érték, de ezt "kitalálta a Jézuska". Igen, nálunk a nagyobb is még hisz.
Emellett kapnak közösen társasokat, könyveket... Eddig kb. 30-at költöttem. 100 alatt szoktunk megállni.
ma 15:28
7/15 anonim válasza:
30-50 (gyerekenként) attól függ mi a fő ajándék.
Valahogy mindig sikerül hasonlóra kihozni értékre és darabra is, pár ezer különbség szokott max lenni.
Igaz eddig az igazán nagy ajándékok szülinapra voltak, konzol pl.
3 gyerek van, 12, 8 és 3 évesek.
ma 15:31
8/15 anonim válasza:
100 alatt nem szoktam megallni. 30 e ft a borton lego, akciosan. Nagylany polaroid gep,filmmel egyutt 47 e ft. Konyvre 20 e ft ot koltottem. Ebben van 5 db gyerekkonyv! A playmobil helikopter csak 32 e ft,egy db,igaz nagy es villog,hangja van. Hogy usszatok meg 30 e ft bol? Egy normalis tarsas is 15 e ft. Mindegyik kert 1-1jatekot nintendora,20 e ft darabja, az kapasbol 40 e ft. Es mindketto karacsonykor is szuletett,ugyhogy nekem durva anyagi kiadas. 100 e ft nem is eleg igy.:/
ma 15:44
9/15 anonim válasza:
#8 mi úgy, hogy nálunk a karácsony nem az ajandek áráról szól.
Szerencsére a gyerekeim mindennek örülnek, különleges kívánságok nincsenek is, "amit hoz a Jézuska, annak örülünk."
Évközben is kapnak 3x-4x apróságot(szinezot, kisautót tényleg csak apróságokat)
ma 16:45
10/15 anonim válasza:
Két pici gyerekem van, de már az első gyerek első karácsonyánál láttuk, hogy ezt így nem lehet... Minden rokon ha csak valami apróságot is hoz karácsonyra, húsvétra, szülinapra, akármire, akkor 3 év múlva nagyobb házba kell költöznünk a sok kacat miatt, vagy minden évben kihajítani a felét. Pedig nem is nagy a családunk. Szóval amíg picik, az lett az egyezség, hogy inkább egy nagyobb ajándékot vesz az egész család. Ez értékben 50 ezer forint/gyerek kb. maximum. Mindenki bedobja, amennyit gondol, mi megvesszük és a közös ajándékozásnál kapják meg. Szeretném is ezt megtartani. Év közben csak apróságokat kapnak, azt is csak ritkán. Úgy is minden érdekesebb, mint a saját játékaik... 😓
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!