Hoz,visz,jön,megy, mikor tanulja meg helyesen használni,ragozni,hogy segítsek neki?
Csak egy normális válaszra számítottam.
Igazság szerint, mivel nincs körülöttem ép gyerek,fogalmam se volt,mikortól használják helyesen ezeket a kifejezéseket.
Mostmár legalább tudom. Ennyi értelme csak volt, hogy megkérdeztem.
12!
Mivel nem vagyok gyógypedagógus, nem igazán tanultunk ilyesmit. Sőt...
14!
Bocs,jelenleg nem dolgozok egészségügyi problémák miatt. És ezért nem értettem,amit írtál.
Tök oké a 120 nem is magas, mivel itt a fejlett területeken 110 körüli az átlag, nem 100, az a pár pont meg nem számít sokat.
Az én lányom is ilyen egyébként, pont megkésett beszédfejlődéssel, halandzsával 3,5 éves koráig és már akkor rosszul toldalékolt, rossz kifejezést használt néha, mikor megtanult beszélni, majd végig oviban és néha most is. Mindezek ellenére senkinek nem tűnik fel, logopédusnak sem, ovi óta imád olvasni és most megy majd Bolyaira magyarból, illetve felvételizik is kisgimibe, 45 körüli magyarokat ír, hol többet, hol kevesebbet. De néha olyan bődületes marhaságot mond, hogy azzal cukkolom, hogy "nem beszélni magyar"..
A legtöbb ember nem elég értelmes szerintem, hogy észrevegye a hibáit. Ami nem megy még neki, az a spontán mondatalkotás, ha nem toldalékolhatja a szót, akkor totál nulla. A fogalmazásai is érdekesek, de azért besikerül egy két jó is:)
Szerintem apróság, én felvásároltam minden beszéd és magyarfejlesztő dolgot és szerintem a hangos olvasás, illetve az, hogy magától olvas is javítja. Rögzül neki, csak nehezebben. Meg régebben rengeteget magyaráztattam és miután elmondott valamit rosszul, megismételtem jól és néha kértem, hogy mondja úgy, mint én. Javaslom a TABU nevű játékot, szerintem szuper fejlesztő ilyesmire, illetve Cs. Nagy Lajos asszem, akinek remek nyelvkönyvei vannak, ilyen feladatozósok:) Tabu is nagyon nehezen megy a gyerekemnek. Kitalálni bármit egy pillanat alatt.. de magyarázni nyelvtanilag helyesen nem megy. Meg még jó játék erre a fekete-fehér igen nem is:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!