Miért jó, hogy kettő, vagy több gyereked lett?
Milyen pozitívumai vannak?
2 hónapos a kisebb gyerekünk és most egy megfoghatatlan jó érzés van benne, amióta megszületett. Baromi nehéz, de úgy érzem, hogy jó lesz az, hogy ketten vannak. Ha valakivel erről beszélek, zömében az a válasz, hogy jaa, milyen jó lesz, hogy állandóan nyírják egymást mindenen. Nekem rosszul esik ez a negativitás, nem gondolom, hogy ennek csak rossz oldala lenne. Szóval, ahol több gyerek is van. Ti miért szeretitek, hogy többen vannak?
Nekem is kettő van, 2 év különbséggel. És nem értek ezzel egyet, hogy folyton nyírják egymásr, persze igen, összevesznek a játekokon, mert még kicsik, viszont imádják egymást, nagyon szoros a kötelék köztük. Minden együtt akarnak csinálni, együtt fürdeni, aludni, a nagy tegnap betakargatta a kicsit, mikor az elaludt és minden esti elköszönéakor elmondja neki, hogy szereti (a kicsi még nem beszél).
Amikor a nagy egyedül volt, sokszor unatkozott velünk, mert na, mi nem vagyunk olyan társaság neki, mint egy hasonló korú gyerek.
Nekik lesz jó/jobb, nem neked.
A személyiségfejlődésnek jobb, ha nem egyke. Persze, ha normálisan vannak nevelve.
"Nekik lesz jó/jobb, nem neked."
Szerintem ez sem igaz. Minél több gyereked van, annál többet tudsz szeretni és viszont. Nyilván több nehézség, de közben több élmény.
Ez főleg belső érzés, motiváció. Nyilván annyi gyereket kell vállalni, amennyit az ember tisztességesen fel tud nevelni. Én pl 4 gyereket el tudok képzelni magamnak, de 3-nál megálltunk, szerintem nem lenne erőm annyihoz.
Amíg nem volt gyerekem és láttam egy családot 3 gyerekkel, akkor jó érzés fogott el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!