Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy éljem túl ezt a korszakot?

Hogy éljem túl ezt a korszakot?

Figyelt kérdés

Nagyfiam 6 eves, most kezdte az iskolát.

Egyszerűen kritikán aluli a viselkedése.

Már nagycsoportban is kezdődtek a bajok.

Hazaérünk, már a cipő levétel, kézmosás is nehézség.. Vagy betrappol a konyhaig cipovel vagy leveszi, dobálja széjjel, a kézmosás neki sokszor csak annyi, hogy megnyitja a csapot, ha ott állok mellette is hülyéskedik direkt..

Bármit mondok, kérek, azt nem csinálja vagy direkt az ellenkezőjét vagy hülyéskedik mintha meg sem hallaná vagy undok.

Kistesó 9 hónapos.

Sejtem, hogy vastagon benne van ebben a viselkedésben a testvérféltékenység.

A tesót szereti, játszik vele, öleli.

Viszont sokszor direkt “pörög”, kiabál, futkos össze-vissza, lefekszik a földre, teso ramaszik, ami veszélyes. Hiába mondom neki, hogy álljon fel, nem áll, csak nevet meg nyomja a hülyeséget.

Sokszor a fejét is direkt teszi oda, hogy fejeljenek össze. Tudja, hogy ezt nem szeretem.

Egész nap tülköl, kiabál, énekel, futkos..

Rettenetesen elfáradtam mentálisan és fizikailag is.

Úgy érzem semmi nem hat rá.

Pedig én úgy érzem kap figyelmet, a férjem és én is elmegyünk csak vele külön programokra heti több alkalommal is.

Az udvaron is a teso csak ül a babakocsiban és én pl hintáztatom, focizunk.

Szeretgetem, ki is mondom neki többször, hogy szeretem nagyon.

Tudom hogy szegényt megviseli a teso mert mondta is hogy úgy érzi sokszor csak a tesóval foglalkozom :(

Volt valaki ilyen helyzetben?

Mit tudnank tenni, hogy változzon a helyzet?

Nyugtassatok meg, hogy ennek vége lesz…

Nem egészséges ez így, hogy egész nap cirkusz van.

szept. 3. 20:50
 1/8 anonim ***** válasza:
65%

Tegnap már megkérdezted, nem itt fogsz 3 bekezdés és válaszból megvilágosodnj. Én ajánlottam szakembert. De van egy másik is: Képes-Végh Júlia, pozitív fegyelmezés oktató.

Ha megértenéd a kisfiad motivációját akkor tudnál tenni ellene, hogy ne ilyen legyen. Ezt és emellett eszközöket kaphatsz tőlük. Ne itt kérdezősködés naponta, hanem tegyél érte, hogy más legyen. Ha nem tudod hogyan, akkor kérj segítséget!

Addig meg egy idézetet hagyok itt:

“Hangosan kiabálok,

hogy süket lesz tőle Isten,

de még mindig jobb,

ha mérges,

mintha nem figyelne rám!”

szept. 3. 21:05
 2/8 anonim ***** válasza:
79%

8 éves volt a lányom mikor született a fiam.

Az én aranyos kislányombol egy hazisarkany lett, és a féltékenység a mai napig nem múlt el.10 éves.

Ha mondom menjen zuhanyozni, az a válasz, hogy de a kicsi se volt még.

Ha mondom menjen pucolja ki a cipőjét, az a válasz, hogy de a kicsi sem pucolja ki az övét 🧐

Szóval igen, sokáig fog tartani, készülj fel

Nálunk már két éve tart, ráadásul kezd kamaszodni lassan, meg rosszabb.

szept. 3. 21:07
 3/8 anonim ***** válasza:
54%

Beszelj ugy hogy erdekelje konyv!! Zsenialis szerintem.

Gondoljatok bele a gyerek helyzetebe. Egesz allo nap 2 percenkent csak azt hallgatja, hogy ezt ne csinald, azt ne csinald, igy ne ugy ne, vagy epp ezt csinald, azt csinald.

En speciel a falnak mennek tole, ha allandoan ezt kene hallgatni.

De meg lehet probalni egy picit maskepp kommunikalni vele.

szept. 3. 21:19
 4/8 anonim ***** válasza:
16%
Figyelemzavar, ADHD lehet is lehet. Forduljatok családdal együtt szakemberhez, tanuljatok meg vele kommunikálni.
szept. 3. 21:31
 5/8 anonim ***** válasza:
80%
Nekem teljesen úgy hangzik, mint egy egészséges hatéves. Te vagy nagyon kifáradva a 9 hónapos mellett/miatt, hogy ezekből ügyet csinálsz...
szept. 3. 21:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
El fog mulni.Ha rodszat csinâl szerintem ne figyelj rà,hisz ezèrt csinàlja.Csak akkor figyelj rá,ha jol viselkedik.
szept. 4. 06:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is átlagos 6 éves, te vagy túlérzékeny. Illetve egy kicsit próbáld a helyébe gondolni magad. Egésznap viselkedni kell a suliban, amíg a kistesó azt csinál veled otthon az ő értelmezésében kb., amit akar.

Majd amikor hazaér is az megy, hogy ezt ne csináld, azt ne csináld, ezt nem szabad, az túl sok. Kéne találni vele kapcsolódási pontokat és szitut, amiben letudod fárasztani fizikailag is. Pl. ha apuka hazaér, vigyáz a picire, ti meg mentek a játszóra szaladni egyet, vagy ilyesmi. Neked is egy kis kizökkenés a pici mellől, neki meg kizárólagos figyelem és elfáradási lehetőség.

szept. 4. 08:02
 8/8 NTBS ***** válasza:
Esetleg csökkentsd a cukor és szénhidrátbevitelt (kóla, chips, csoki)
szept. 6. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!