Hogyan lehet kezeli a dac korszakot, hogy a gyerek lelke ne sérüljön?
A dackorszakos hiszti más, minta szokásos, aminek van oka. Ez utóbbinál lehet segíteni, ha fáradt akkor lenyugtatni, figyelmet elterelni, stb.
A dackorszakos hisztire - legalábbis nálunk az volt a jellemző - hogy a gyerkőc se tudta hogy mit akart, de bömbölt miatta. Egy példa, készültünk át az unokatesójához játszani:
-Anya, vihetem a kis zsiráfokat?
-Igen.
-DE NEM AKAROOOOOM...NEEEEEEM...NEEEEEEM AAAAKAAAROOOOOOM...(sikoltozás + földön fekve vonaglás 20 percig)
Ezek után amikor azt olvastam egy nevelési tanácsokkal foglalkozó könyvben, hogy helyes kommunikációval elkerülhető a hiszti, széttéptem. Mondjuk nem ez volt az egyetlen baromság benne.
A dackorszakos hisztire egy jó megoldás van: ha beveszel egy marék lesz.rom tablettát. Volt anyuka aki azt mondta, hogy addig amíg a gyerek a földön fetrengett magán kívül, addig leült a járda szélére. szép nyugodtan megvárta amíg elmúlik - ilyenkor úgysem lehet velük értelmesen kommunikálni - majd utána hazamentek. Az egyetlen baj ezzel, hogy ha nyilvánosan történik, akkor egyből odaugrik egy rakás önkéntes nevelési tanácsadó, az egyik almát nyújt a gyereknek, de az nem is lát szinte úgy tombol, a másik közli hogy verjek a fenekére, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!