Lányom ovis csoportjában fejtetűs lett pár gyerek, van
valamilyen szer, amit megelőzésre tudnék adni, hogy
esetleg ne kapja, el, vagy szerintetek ez elkerülhetetlen?
nekünk a gyógyszertárban a Paranit fejtetű riasztó sprayt ajánlották, nálunk novemberben rakták ki a papírt az oviban, hogy járvány van. Minden reggel befújtuk a buksiját vele, meg is úsztuk.
2012. febr. 8. 14:23
Neemoxannal kend be hajmosás után. Emellett minden nap kurkászd át a fejét, hogy nincs e hívatlan vendégetek. Más megelőzés nincs. Ha már lakótok is van, akkor a paranit a legjobb.
2012. febr. 8. 14:24
3/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok!
Még egyet kérdezhetnék, milyen színű a tetű? A lányomnak nagyon világos színű a haja, észre fogom benne venni?
A tetű igazodik a kislány hajszínéhe, árnyalatnyi különbségek vannak csupán, így te szőkéhez hasonlót kereshetsz. Hidd el, ha lesz, meglátod. Egy életre rögződik, hogy hogyan néz ki. A serke pedig mindig közel van a hajtőhöz, hosszúkás és a hajszálról nem húzható le úgy, mint a korpa. Ezt is fölismered ha lesz a kislányod hajában. A titok, hogy nagyon alaposan át kell nézni.
2012. febr. 8. 14:34
A tetu maga sotetbarna, nem lehet nem eszre venni meg sotet hejban sem, a serke pedig feher es a hajszalra tapad ra, nehez lehuzni.
2012. febr. 8. 14:35
Pont erről beszéltem a védőnővel egyik nap, azt mondta, hogy fül környékén nézelődjek jobban. És azt is mondta, ha van tetű/serke, azt egyből észre fogom venni és fel fogom ismerni!
2012. febr. 8. 14:37
A patikába lehet venni ilyen folyékony szert és azzal kell bekenni a kislány buciját, ha már elkapta akkor valami tiszta szatyort vagy ilyesmit tegyél rá a fejére hogy levegö ne legyen benne és kb 30 perc ha nagyon rövid a haja ha viszon hosszabb akkor 60 percet is hagyhatod neki. Lelehet pontozni de én igy láttam egyik ismerösnél, és hosszu volt a kislány haja.
2012. febr. 8. 14:49
Egyszer gyerekkoromban én is elkaptam, de már az iskolában. Megelőző szerről nem tudok, inkább a szerencsén múlik, hogy ha bekerül egy gyerekközösségbe a tetű, akkor sikerül-e elkerülnötök vagy sem. (Pl. nálunk sem kapta meg anno minden osztálytársam, csak egy páran, egyetlen gyerek hozta be).
2012. febr. 8. 14:51
9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!Felébrednek a lányok, és fel is szaladunk a gyógyszertárba. Jó lenne, ha nem kapná el egyik sem.
Bizony jo lenne, ha elkerulnetek. Nem kellemes erzes az allando vakarozas.
En 10 eves lehettem, amikor anya eszrevette, hogy tetu van a fenekig ero hajamban. Lekezelte, de 2 hetre megint bekoltoztek. Akkor szolt az iskolaban, jott a vedono, es kiderult, hogy a padtarsamtol kaptam el. Anya megint nagy kinok aran megszabaditott a tetutol, de a padtarsam ujra es ujra "visszafertozott". Le kellett vagni a hajam, mert a sok Nitifortol teljesen tonkrement, a fejborom pedig elevenre marodott.
En rettegek attol, hogy a gyerekeim is atessenek ezen, ezert allandoan ellenorizgetem a fejuket.
2012. febr. 8. 15:44
Kapcsolódó kérdések: