Akinek nem beteges az ovis gyereke, az mit csinál?
A szomszédom kisfia az enyémmel jàr egy csoportba, és valahogy szinte sosem kapja el azokat a betegségeket, amiket a többi gyerek. Persze, néha igen, de mondjuk harmadannyit hiányzik, pedig napközben az enyémmel egy légtérben van.
Azt tudom, hogy őt babaként mindig kint altatták, kicsinek jóevő volt, most már nem eszi meg a zöldségeket, csak a gyümölcsöket, vitamint nem kap a D-vitaminon kívül, ezeket az anyukája mondta, meg hogy ő sem volt sosem beteges.
Szerintetek ez ilyen genetikai dolog, vannak ennyire kevésbé beteges gyerekek? Sueretném, ha az enyém is erősebb lenne, de így nem sok különbséget látok a nevelésükben.
Iskolasom van, SOHA egy napot nem hianyzott kozossegbol betegseg miatt.
Igaz ez Ny. Europa, nem kuldik oket haza egy kis orrfolyas meg kohoges miatt, ezzel is erositve a nyajimmunitast.
Ez az elso dolog.
Ezen kivul 1 eves koratol kezdve az osszes letezo nap betartom a " 5 a dayt "azaz minden nap minimum 5 zoldseg / gyumolcs, ertelemszeruen itt nem a magyar divat szerinti agyonfozott cukros borsofozelekrol van szo, hanem nyers gyumolcs, nyers vagy parolt zoldseg, aszalt gyumolcs. Ez minden naop megvan a minimum 5.
Ezenkivul nem oltoztetem agyon. ~Sajnos Mo.-n ez a divat, es az agyakban meg mindig az el, hogy " megfazik ". Nem, nem lehet a hidegtol megfazni. A virus es bakterium betegit meg, nem a levego.
Sapkaja pl. sosem volt ( pedig van telen - fok ) De a tobbieknek sem, a csecsemokon sincs sapka.
A tobbiek sem betegek, nincs ovodabol, iskolabol hianyzas.
Én a genetikát sem mondanám, a kicsi alig volt bölcsiben beteg, ovi első éve már izgibb volt, de semmi vészes kor kb nátha, egy kis hányás néha.
A nagyokkal 12 hónapból 4 et tudtam. Annó dolgozni.
Semmi nem változott eltelt 20 év köztük ennyi, én sem vagyok beteges.
"Igaz ez Ny. Europa, nem kuldik oket haza egy kis orrfolyas meg kohoges miatt"
Na úgy biza könnyű nem hiányozni, ha betegen haza se küldik. 😉
Itt minden szarért hazaküldik, ennek ellenére egyik gyerekem se beteges. Orvost csak a kötelező oltásokon látnak.
Ez a kisebb esetében azt jelenti, hogy 1,5 éves kora óta nem járt házidokinál, most 5,5 éves és ő a "betegesebb", értsd: szokott náthás lenni.
Az óvodában túlöltöztetik őket, jól alájuk is fűtenek, levegőzni se mennek az én mércémmel eleget (míg otthon voltam velük napi 4-5 órát télen is kint voltunk), mégse gyakran betegek.
11/15 én Tőled kérdeznék. Nyugat Európában ha taknyosan köhögősen járnak utána nem lesznek szövödményesek?
Mert nálunk azonnal vinni kell haza ha náthás meg köhög, mert jajj biztos fülgyulladása lesz,mert nem otthon pihenget a mézesteával meg az orrszívóval.
Egyszerűen nem is értem,mert nálunk M.On is rengeteg szövődményes gyerek van. Ezt nálatok,hogy oldják meg?
Nem, nem lesznek is írom ezt úgy , hogy 20 éve itt dolgozok az egészségügyben, plusz nekem is van gyerekem, meg ugye 20 év alatt azért összejön elég nagy barátikör szintén gyerekesek.
Azért nem olyan egyszerű szövődményt kapni.
Meg nem az van, hogy mindenre egyből írják az antibiotikumot , az én gyerekem sem szedett még soha , a kórházban is csak a legkivételes esetben írjuk fel. Ez is rengeteget számít, hogy a szervezetük legyőzi még anélkül , hogy jobban meg betegítené.
Sorolhatnám ugyanez van Svédországban, Norvégiában. Egyszerűen nem betegesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!