Akinek nem beteges az ovis gyereke, az mit csinál?
A szomszédom kisfia az enyémmel jàr egy csoportba, és valahogy szinte sosem kapja el azokat a betegségeket, amiket a többi gyerek. Persze, néha igen, de mondjuk harmadannyit hiányzik, pedig napközben az enyémmel egy légtérben van.
Azt tudom, hogy őt babaként mindig kint altatták, kicsinek jóevő volt, most már nem eszi meg a zöldségeket, csak a gyümölcsöket, vitamint nem kap a D-vitaminon kívül, ezeket az anyukája mondta, meg hogy ő sem volt sosem beteges.
Szerintetek ez ilyen genetikai dolog, vannak ennyire kevésbé beteges gyerekek? Sueretném, ha az enyém is erősebb lenne, de így nem sok különbséget látok a nevelésükben.
Szerintem hajlam. Gyereknek állandóan beteg voltam. Aztán 5 évesen kivették a mandulámat. Onnantól nem látott soha a gyerekorvos. Legközelebb nyolcadikban voltam nála, új doki volt, kérdezte is, hogy biztos oda tartozom? És akkor is csak iskolaundorom volt. :D
A lányom is beteges volt bölcsiben, aztán ovi kiscsoportban is. Utána viszont nem. Ő ugyanaz, mint én, most 13 éves, néha elkap egy náthát és ennyi. Nála is új gyerekorvosunk van, még sose találkoztak. :)
A fiam most bölcsis, elég sokat beteg. Bár nála inkább ilyen nátha szerű, orrfolyásos betegségek szoktak inkább lenni. A lányomnak állandóan középfülgyulladása volt, meg hasonlók.
Semmit nem csinálok. Még csak vitamint se szed. 4 éves, már bölcsis korában is csak kéthavonta hiányzott egy hetet, aztán tavaly kiscsoportos ovisként összesen 2x1 hetet egész tanévben.
A bátyja bölcsiben többet volt otthon mint ott, de még ovi kiscsoportban is az "1 hét ovi, másfél hét otthon" rendszert követte. Középsőben so-so, nagycsoportban lett látványosan jobb.
Pedig hát tesók, ugyanott lakunk, ugyanaz a környezet, ugyanazt eszik, minden ugyanaz a kicsinek, mint ami a nagynak is volt. Mindketten tápszeresek is voltak, ha ez számít. Egyszerűen ő csak szívósabb, nem tudom az okát.
Viszont mióta suliba ment, hála az égnek a nagy is hozza az 1 hét betegség/félév átlagot.
Valószínűleg genetika. Az én lányom bölcsiben és oviban is kb fél évente volt 2-3 napig beteg. Csak D vitamint kapott. A kicsi 20 hónapos, ő még nem jár közösségbe, max baba - mama klub és játszótér. Eddig 1-szer volt beteg. Majd meglátjuk, mi lesz, ha bölcsis lesz. Azt még hozzáteszem, hogy mind a kettő sokáig (a kicsi még mindig) kapott anyatejet.
Sógornőm mindenféle vitamint ad a lányainak, mégis kb 2 hetet mennek oviba, aztán otthon vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!