Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minek mennek nyaralni kisgyere...

Minek mennek nyaralni kisgyerekkel az emberek, ha úgyis csak szenvedés az egész?

Figyelt kérdés

Épp ma láttam egy influencer anyuka posztját Instagramon, amiben leírt egy regényt arról, hogy mekkora botrány volt a gyerekeikkel való nyaralás, akik 4 és lassan 1 évesek.

A kommentekben szintén panaszkodtak az anyukák, akik éppen nyaralnak a családjukkal.

Volt, aki ezt írta:

" mi most járunk a 2. napnál, de ugyanezt élem meg. Kiabálás, stressz, türelmetlenség, stb."

Egy másik anyuka kommentje így szól:

"Jelenleg éppen nyaralunk a másfél évessel. Az első 2 nap borzasztó volt, 38 fok, tűző nap, egész nap síró - hisztiző gyerek, semmi nem jó...én is teljesen kiborultam."

Ilyen komment is volt:

"Épp nyaralni vagyunk. Utálom az egészet. Ez az első nyaralásunk a 2 éves kislányunkkal. Az ide vezető utat végighányta, és mióta itt vagyunk, kisördöggé változott. Nagyon szeretnék kiszállni az anyaszerepből egy kicsit.. Én is szerettem volna valami hasonló posztot írni, mert kicsit nyomasztott, hogy mindenkinek szuper a nyaralása a gyerekekkel."

Ezek után kérdem én: miért megy bárki is nyaralni 3 vagy 4 év alatti gyerekkel, ha:

1. úgyis tudják, hogy ott is ugyanazt fogja csinálni a gyerek, mint otthon: sírni, hisztizni, ellenkezni, stb?

2. úgysem a pihenésről fog szólni, hanem csak máshol nevelik/szórakoztatják a gyereket, ami iszonyatosan strapás?

3. egy nagy pénzkidobás az egész, mert nem is érzik jól magukat a sok kiabálás, stressz és a gyerek nyűgjei miatt?

Mi a jó abban, ha saját magukat szivatják az emberek?

Akkor inkább legyen az, hogy HA van rá lehetőségük, passzolják le a gyereket a nagyszülőkhöz vagy bárki máshoz, és menjenek el kettesben nyaralni, mert úgy sokkal élvezetesebb, vagy várják ki, amíg 6-7 éves lesz a gyerek, és akkor már nem fog hisztizni, lehet vele rendesen kommunikálni, megérti a dolgok miértjét és sokkal több programot lehet vele szervezni.

aug. 21. 20:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
65%
Hű de ismerős ez a kérdés...
aug. 22. 00:02
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet tudni előre, hogy milyen lesz. Nekünk eddig minden gyerekes nyaralás jól sikerült. 5 hónapos volt a fiam, mikor először mentünk.
aug. 22. 00:36
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

mi mindig sokat jártunk kirándulni 1 napos vagy több napos nyaralåsra elöször 2gyerekel aztån mikor lányom megszületett 3 gyerekel odamegyünk ami nekünk is szorakoztato közlekedési muzeum,vontatozás,kirándulåsok stb aktiv nyaralås igy gyerekeink is mindig elfáradtak annyira hogy hamar elaludjanak igy az este már nyugiba telt.

javaslat ne azal foglalkozz mi van az instán hanem sajåt életedet ėld.

nekem nincs instagramom nem ėrdekel mit csinálnak vadidegen insta sztårok.

aug. 22. 05:31
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam még nincs kettő, de már kétszer voltunk tengerpartozni.

Én nagyon szeretek utazni, így nem is volt kérdés, hogy teszünk egy próbát, szerencsére mindkétszer nagyon élveztük.

Annyi, hogy mivel nem tudhatom előre, hogy hogy fogja viselni, ezért nem hosszú utakat szoktam betervezni, hanem csak olyanokat, amit fél lábon is kibírok, ha kell :)

Egy évesen 3 napot voltunk Cipruson, idén nyáron pedig 4 napot Bulgáriában, ezek kimozdulásnak pont jók voltak, és nem is stresszeltem rajta, hogy pl. mi van, ha egy hétig nem alszik. Persze ismerem a gyerekemet, viszonylag nyugodt, rugalmas gyerkőc, de azért inkább biztosra megyek :)

aug. 22. 07:30
 25/30 anonim ***** válasza:
79%

Már baba korában mentünk szoptatósnszobával rendelkező fürdőbe Gyulára,azóta Balatonra járunk. Ha dugó van berakom tableten a bluey-t amúgy elvan a játékaival. Igen az éjszaka kínlódás és fáradtabb vagyok nyaralás alatt, de az emlékek akkor is kellenek a gyereknek.

Mindig csak annyit vállalunk be amit a gyerek elvisel,nem spilázzuk túl.

aug. 22. 08:11
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Mert nekik is ugyanúgy jár a kikapcsolódás, mint másnak. Amúgy valóban nem könnyű, de szerintem annyira nem is katasztrófa. Legalábbis nálunk nem, pedig a kicsi 1,5 éves volt, amikor először vittük. És hát vmilyen szinten ezt szokniuk is kell, így évről évre jobb lehet.
aug. 22. 08:16
 27/30 anonim ***** válasza:
72%
Egyszer mentünk el így Horvátországba, 2 éves volt a fiam akkor. Leszögezem, hogy egyáltalán nem problémás gyerek, és még anyósék is jöttek velünk, akik ezer örömmel pesztrálják akármikor...de még így is borzalmas volt. Az otthon 10-11 órákat alvó gyerek este 11-kor még kukorékolt, reggel 6-7 között meg már fent volt minden egyes nap, úgy, hogy emellett még délután is minimum egy óra szenvedés volt elaltatni (ami otthon szintén nettó másfél perc szokott lenni). Enni nem akart, fürdeni nem akart, semmi nem volt jó, teljesen kifordult magából. Ha anyósék nem jöttek volna, egy büdös percet se tudtunk volna pihenni. Akkor mondtam, hogy 5-6 éves koráig sehova, mert én biztos nem fizetek ki százezreket azért, hogy full lestrapálva menjek haza egy nyaralás után. Most 8 éves és akármilyen programot lehet vele csinálni, mindenben benne van, viselkedik is mindenhol, teljesen jó arc.
aug. 22. 08:47
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem igazán. Gyerekkel a nyaralás már nem olyan, mint gyerek nélkül, ez egyértelmű. Ahogy az is alap, hogy mindenre is fel kell készülni. Arra, hogy a gyerkőc be lesz pörögve, nem akar aludni, vagy legalábbis nem úgy, ahogy szokott, alkalmazkodni kell hozzá, stb. Emiatt lehet borul a napi program, na bumm... Szerintem nem csak a gyerek habitusán múlik ez (sőt), hanem azon is, hogy a szülő hogy kezeli/viseli, ha nem az van, amit eltervezett és ő szeretne. Vagy ha pl. egy olyan párról beszélünk, akiknek az volt a nyaralás, hogy tespednek a tengerparton egy hétig, valószínű ők is csalódni fognak, mert két gyerekkel általában mindent lehet csinálni, csak a parton tespedni nem. :)

Szóval szerintem az benne van a pakliban, hogy a gyerekek teljesen "megbomlanak" nyaralás alatt, ebben nincs semmi különös. Az nem mindegy, hogy a szülő ezt hogyan tudja kezelni. Mi szeretünk a gyerekeinkkel nyaralni akkor is, ha nem feltétlenül jutunk el minden programra, amit szerettünk volna, ha éjszaka többször kelnek, ha reggel korábban kelnek, ha alkalmazkodni kell a pici alvásához, ami nyilván sokkal hektikusabb, mint itthon és akkor is, ha este alig tudjuk lelőni őket, stb. Megborul a rutin TELJESEN, de végre nem otthon vagyunk. Tök jó a környezetváltozás, imádom nézni, ahogy befogadják az új élményeket, lelkesednek, nem kell főzéssel, házimunkával foglalkoznom, stb.

aug. 22. 09:31
 29/30 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezt nagyon szépen összefoglaltad! 😊
aug. 22. 09:34
 30/30 flora08 ***** válasza:
100%
Itt nincs jó vagy rossz válasz. Az, hogy jól sikerül-e egy nyaralás, nem csak a szülőktől, a gyerektől, az életkortól, habitustól meg az időjárási viszonyoktól függ, hanem egyszerűen a szerencse függvénye is. A fiunk októberben lesz hároméves. Tavasszal voltunk egy hosszú hétvégén szállodában, nagyon jól sikerült, ügyes volt és élvezte az ott tartózkodást, pedig egy többhetes légúti betegségből gyógyulva indultunk el, attól féltünk, nem lesz kedve a programokhoz. Öröm volt nézni, mennyire tetszik neki minden. Júliusban a Balatonon voltunk egy saját apartmanban. Nem mondom, hogy nem sikerült jól, de voltak hullámvölgyek, nyűgös volt, sőt, néha kifejezetten hisztis: menjünk ide. Jó menjünk. De ő mesét akar nézni. Rendben, nézzél. De miért nem megyünk? (...) A tavaszi kirándulásnál az autóút volt nyűgös, a nyárinál semmi gond nem volt, aludt, beszélgettünk, pedig az volt a hosszabb...és azért valljuk be, a szülők sem biztos hogy mindig a legkiegyensúlyozottabbak. Hiába készülünk arra, hogy ez a kiruccanás nem a pihenésről fog szólni (ez tiszta sor, kisgyerekkel), előfordulhat, hogy elfogy a türelmünk, vagy nem tudunk minden egyes helyzethez azonnal, a lehető legrugalmasabban alkalmazkodni (aki igen, attól elnézést kérek). Úgyhogy a kérdésre válaszolva, én azt tudom mondani, a közös élményért indulunk el. Bele kell számolni azt is, hogy nem fog minden úgy alakulni, ahogy szeretnénk, de meg kell próbálni kihozni belőle a legjobbat...és elfogadni, hogy a kisgyerekhez kell alkalmazkodni, tehát közel sem lesz olyan, mintha csak kettesben utaznánk. De azt gondolom, hogy ha több alkalommal is kínszenvedés, és semmi sem jó, akkor viszont nem erőltetném, mert ez esetben tényleg csak pénzkidobás.
aug. 23. 14:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!