Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minek mennek nyaralni kisgyere...

Minek mennek nyaralni kisgyerekkel az emberek, ha úgyis csak szenvedés az egész?

Figyelt kérdés

Épp ma láttam egy influencer anyuka posztját Instagramon, amiben leírt egy regényt arról, hogy mekkora botrány volt a gyerekeikkel való nyaralás, akik 4 és lassan 1 évesek.

A kommentekben szintén panaszkodtak az anyukák, akik éppen nyaralnak a családjukkal.

Volt, aki ezt írta:

" mi most járunk a 2. napnál, de ugyanezt élem meg. Kiabálás, stressz, türelmetlenség, stb."

Egy másik anyuka kommentje így szól:

"Jelenleg éppen nyaralunk a másfél évessel. Az első 2 nap borzasztó volt, 38 fok, tűző nap, egész nap síró - hisztiző gyerek, semmi nem jó...én is teljesen kiborultam."

Ilyen komment is volt:

"Épp nyaralni vagyunk. Utálom az egészet. Ez az első nyaralásunk a 2 éves kislányunkkal. Az ide vezető utat végighányta, és mióta itt vagyunk, kisördöggé változott. Nagyon szeretnék kiszállni az anyaszerepből egy kicsit.. Én is szerettem volna valami hasonló posztot írni, mert kicsit nyomasztott, hogy mindenkinek szuper a nyaralása a gyerekekkel."

Ezek után kérdem én: miért megy bárki is nyaralni 3 vagy 4 év alatti gyerekkel, ha:

1. úgyis tudják, hogy ott is ugyanazt fogja csinálni a gyerek, mint otthon: sírni, hisztizni, ellenkezni, stb?

2. úgysem a pihenésről fog szólni, hanem csak máshol nevelik/szórakoztatják a gyereket, ami iszonyatosan strapás?

3. egy nagy pénzkidobás az egész, mert nem is érzik jól magukat a sok kiabálás, stressz és a gyerek nyűgjei miatt?

Mi a jó abban, ha saját magukat szivatják az emberek?

Akkor inkább legyen az, hogy HA van rá lehetőségük, passzolják le a gyereket a nagyszülőkhöz vagy bárki máshoz, és menjenek el kettesben nyaralni, mert úgy sokkal élvezetesebb, vagy várják ki, amíg 6-7 éves lesz a gyerek, és akkor már nem fog hisztizni, lehet vele rendesen kommunikálni, megérti a dolgok miértjét és sokkal több programot lehet vele szervezni.

aug. 21. 20:50
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

3-as, hát mondjuk igen, szerintem ez nagyban függ a gyerek habitusától is. Vannak hisztisebb és nyugodtabb gyerekek.

Én csak azt nem értem, hogy azok az anyukák (mint pl. a kommentelők), akik időben észreveszik, hogy a gyerekük kicsit hisztisebb az átlagosnál, miért kínozzák magukat egy olyan helyen, ahol jól kellene érezniük magukat.

4-es, egyébként én gyanítom, hogy a kommentelő anyukáknak nem olyan férjük van, aki maximálisan kiveszi a részét a gyereknevelésből, és foglalkozik is a gyerekkel. Ha olyan lenne, szerintem nem lennének ennyire elkeseredve (de ez csak az én nézőpontom). Mindenesetre, örülök, hogy ti valóban élvezitek a gyerekeitekkel a nyaralást. 😊

aug. 21. 21:30
 12/30 anonim ***** válasza:
35%
Én már azt sem értem, hogy minek vállalnak gyereket, mikor az egész csak egy nagy szenvedés.
aug. 21. 21:34
 13/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon jó volt pozitív tapasztalatokat is olvasni! 😊
aug. 21. 21:34
 14/30 A kérdező kommentje:

12-es, itt most nem magáról a gyereknevelésről van szó, hanem a gyerekkel való nyaralásról.

Meg egyébként is, miért lenne szenvedés?

aug. 21. 21:35
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Mert a veszekedést és hisztit is könnyebb elviselni, ha a tengerpartra néz az erkélyem, takarító takarít és elémteszik az ételt. ;) Otthon ugyanis nincs így.

Imádok nyaralni menni az autista lányommal és az nt fiammal. 1,5 éves koruk óta külföldre járunk nyaralni repülővel és soha olyan rossz élményünk nem volt, ami miatt a következő évben ne akarnék menni.

Akkor se ha épp nyaralás alatt ezt kiabálom, hogy "márpedig titeket soha többet...". Amint hazamegyünk már nézem is, mikor utazhatunk legközelebb.

Már 9 és 5 évesek.

aug. 21. 21:39
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Valóban gyerekfüggő. Mi a 3,5 eves lanyunkat vittük idén először. Mi magunk nem vagyunk nagy nyaralósok, de ő vizibolond, és szeret utazni, mashol lenni. Mivel mi otthonülők vagyunk, biztos lesz még ebből a nehéu helyzet, de a lányom annyira élvezi a strandot, az uj jatszotereket, a dunát, a vizeket, az éttermeket (nagyon tud étteremben viselkedni!), öröm nezni. Szót fogad, estére lefárad. Mondjuk mi is, nyilvan nem olyan pihentető mint kettesben, de élmény nekünk is.
aug. 21. 21:43
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 11 hónapos volt amikor először voltunk belföldön nyaralni, az első éjszaka nehéz volt de utána minden rendben ment, élveztük. 2 évesen külföldre mentünk, 12 órát autóztunk, de semmi probléma nem volt vele se akkor, se az ott lét alatt - pedig tud azért hisztizni, főleg ha fáradt vagy unatkozik. A kicsi most 3.5 hónapos, nem gondolkodtunk időben és anyagilag nem úgy terveztük, idén csak ezért nem megyünk sehova, amúgy simán vállalnánk. De ehhez kell egy férj aki tényleg társ és apja a gyerekeknek. Úgy tényleg szenvedés az egész, ha csak anyuka vigyáz a gyerekekre.. plusz szerintem egy kicsit el is kell engedni fejben a dolgot, ha nem épp akkor eszik, alszik amikor kellene akkor nem és kész... Ha rá van stresszelve az ember megèrzi azt a gyerek is.
aug. 21. 21:43
 18/30 anonim ***** válasza:
71%
Amig muszaj volt aludnia délutan ahhoz, hogy kibírja a napot, addig nem volt egy nagy élmény semmilyen nyaralás, nem is mentünk hosszabb útra. Mindent ahhoz kellett igazítani, utazást, programot, es vagy ment vagy nem. Mi stresszeltunk, ő hisztizett, fáradt, stb. De mióta kibírja akárhogy is, azaz ha nem alszik, az sem baj, és elmúlt 3 éves, ezerszer könnyebb, már mi is élvezzük.
aug. 21. 22:28
 19/30 anonim ***** válasza:
80%
Mi idén 4 hónapos sál és frissen 2 evéssel voltunk Horvátországban. Olyan klassz volt, hogy szívesen maradtunk volna még, de nem találtunk már szállást. Az első 2 napon inkább én voltam még feszült, aztán sikerült ellazulnom. De a gyerekek nagyon élvezték a vizet, a tengerparti játszóteret, az esti sétát, vacsit, városi /főtéri forgatagot, zenét. Jó volt nagyon. Az út is klassz volt oda-vissza, jól bírták a gyerekek.
aug. 21. 22:56
 20/30 anonim ***** válasza:
71%

Akik elösször mennek gyerekkel nyaralni szerintem nem tudják hogy mire is számítsanak.

Mi 4évessel és egy 2évessel voltunk elösször nyaralni egy hetet Magyarországon semmi gond nem volt velük.Számomra nyaralás volt sokat kirándultunk,pihentünk de mi egyébként is sokat járunk velük ide-oda szóval hozzá voltak szokva ahoz hogy milyen ha X km-erre megyünk és programozunk. Szerintem sokban függ attól hogy milyen lesz a nyaralás hogy milyen a gyerek természete hogy viszonyul az új dolgokhoz,helyzetekhez.

Ha itthon egyfojtába hiszti lenne és kettőt nem lehetne lépni tőle biztos nem mennék el velük azért hogy a hisztit hallgassam egy másik helyen és még füzessek is érte😶

aug. 21. 23:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!