Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minek mennek nyaralni kisgyere...

Minek mennek nyaralni kisgyerekkel az emberek, ha úgyis csak szenvedés az egész?

Figyelt kérdés

Épp ma láttam egy influencer anyuka posztját Instagramon, amiben leírt egy regényt arról, hogy mekkora botrány volt a gyerekeikkel való nyaralás, akik 4 és lassan 1 évesek.

A kommentekben szintén panaszkodtak az anyukák, akik éppen nyaralnak a családjukkal.

Volt, aki ezt írta:

" mi most járunk a 2. napnál, de ugyanezt élem meg. Kiabálás, stressz, türelmetlenség, stb."

Egy másik anyuka kommentje így szól:

"Jelenleg éppen nyaralunk a másfél évessel. Az első 2 nap borzasztó volt, 38 fok, tűző nap, egész nap síró - hisztiző gyerek, semmi nem jó...én is teljesen kiborultam."

Ilyen komment is volt:

"Épp nyaralni vagyunk. Utálom az egészet. Ez az első nyaralásunk a 2 éves kislányunkkal. Az ide vezető utat végighányta, és mióta itt vagyunk, kisördöggé változott. Nagyon szeretnék kiszállni az anyaszerepből egy kicsit.. Én is szerettem volna valami hasonló posztot írni, mert kicsit nyomasztott, hogy mindenkinek szuper a nyaralása a gyerekekkel."

Ezek után kérdem én: miért megy bárki is nyaralni 3 vagy 4 év alatti gyerekkel, ha:

1. úgyis tudják, hogy ott is ugyanazt fogja csinálni a gyerek, mint otthon: sírni, hisztizni, ellenkezni, stb?

2. úgysem a pihenésről fog szólni, hanem csak máshol nevelik/szórakoztatják a gyereket, ami iszonyatosan strapás?

3. egy nagy pénzkidobás az egész, mert nem is érzik jól magukat a sok kiabálás, stressz és a gyerek nyűgjei miatt?

Mi a jó abban, ha saját magukat szivatják az emberek?

Akkor inkább legyen az, hogy HA van rá lehetőségük, passzolják le a gyereket a nagyszülőkhöz vagy bárki máshoz, és menjenek el kettesben nyaralni, mert úgy sokkal élvezetesebb, vagy várják ki, amíg 6-7 éves lesz a gyerek, és akkor már nem fog hisztizni, lehet vele rendesen kommunikálni, megérti a dolgok miértjét és sokkal több programot lehet vele szervezni.

aug. 21. 20:50
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
57%
Mert miért ne...
aug. 21. 20:51
 2/30 anonim ***** válasza:
88%

Hát, én 8 és 11 évessel mentem és ugyanez volt...

Szerintem soha nem is lesz normális nyaralásunk, mert ami nekik jó az nekik kínszenvedés és fordítva... Mindig azt nézem, hogy elsősorban nekik legyen jó, de azért nekünk is legyen benne élvezhető, de azt meg mindig tönkreteszik a problémázásaikkal

aug. 21. 20:58
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Mi is most voltunk először nyaralni a 1.5 évessel. Az első három nap katasztrófa volt, esett is nagyot. A többi nap jó volt. Ő is élvezte a fürdést, mi is.

Az autó utat pedig meglepetésemre végig aludta és gyönyörűen végig ülte. Először pont alvás időben mentünk mert tudtam hogy jó alvó és ott is aludni fog. De visszafelé nem úgy jöttünk és mégis szépen végülte az 5 órás utat, kb 3x álltunk meg.

Nekem kicsit nehezen mentek az első napok, az aggódás miatt és mert kicsit hiányzott az otthon, de utána már egész jól ment. Valószínűleg ha mégegyszer mennénk már rutinosabban menne.

Gondolom az sem mindegy hogy maga a gyerek milyen. Mindig mondtam hogy a miénk egy kis angyal ebben az 1.5 évben. És amúgy igy is megkapjuk hogy hisztis, pedig amúgy egyáltalán nem.

aug. 21. 20:59
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi 3 hónapos kora óta jöttünk-mentünk a gyerekkel. Nekem sosem volt probléma vagy szenvedés, mindig élveztük a nyaralást. Mondjuk ehhez kell egy olyan apuka, aki szintén foglalkozik a gyerekkel, és így én is el tudtam menni egyedül úszni, vagy akár egy külön programra. Mondjuk 3 gyerekkel biztos nehezebb. Meg akinek egyébként is nyűg a gyerek, annak nyaralás alatt is az.
aug. 21. 21:02
 5/30 anonim ***** válasza:
100%

Mert egyszer neki kell futni a nyaralásnak, mert ki kell szakadni a mókuskerékből, mert kell a változatosság. Aztán vagy bírja a gyerek vagy nem.

Az influenszer anyuka írása alatt nyílván összegyűltek a sorstársak, így ömlesztve látod a szenvedő, kínlódó oldalt.

Ha az anyuka azt írta volna, hogy milyen csodásan telik a nyara a gyerekével, akkor nagy valószínűséggel odasereglettek volna azok a követői akik szintén jót nyaralnak a gyerekeikkel.

De pl. mi voltunk nyaralni 1 hétre a gyerekünkkel amikor 5 hónapos volt, 4 napra barátokkal és az ők gyerekeivel, aztán elrepültünk 1 hétre Hollandiába a barátainkhoz amikor 13 hónapos volt, s most 17-18 hónapos korában kétszer voltunk 1 hétre a Balatonnál.

Illetve 2 havonta 1 hétvégére Ausztriába vittük az ottani nagymamájához.

Soha semmi gondunk, bajunk nem volt. Megmerem kockáztatni, hogy én nehezebben viselem az utazásokat, mint ő :D Ő mindenhol jól érzi magát, könnyen alkalmazkodik, jól eszik, jól alszik.

aug. 21. 21:03
 6/30 anonim ***** válasza:
93%
Mi például azért, mert nekünk nem szenvedés.
aug. 21. 21:10
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi kétszer voltunk hosszabb nyaraláson - 2 éve a 2,5 évessel Horvátországban, idén Olaszországban. Mindkettő nagyon jól sikerült - nem mondom hogy nem voltak nehezebb pillanatok, de összességében mindannyiunknak nagyon jó élmény volt.
aug. 21. 21:19
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi 2 évessel voltunk idén, igaz belföldön, de nagyon jól éreztük magunkat. Persze nem olyan pihenős a dolog, mint régen, de aktív kikapcsolódásnak nagyon jó. Rengeteget jöttünk-mentünk, kirándultunk, várost néztünk. A gyerek úgy elfáradt minden nap, hogy egész éjszaka egy pisszenés nélkül aludt. Úgyhogy mindenki jól érezte magát. :D
aug. 21. 21:19
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

9 hónapos volt a nagy, mikor először voltunk gyerekes nyaraláson és remek volt. Figyelembe vettük az igényeit, de

nem feszültünk rá a dolgokra. Ha a babakocsiban aludt el ebed után, az sem volt gond, ha este tovább femn volt, az sem. Jól érezte magát mindenki, pedig 40 fok volt azon a héten. A kicsi

pedig alig múlt 1 éves mikor már 2 gyerekkel is mentünk (a nagy ekkor volt 3,5) remek volt az is.

Most 10 és 7,5 évesek. Nyilván a programok elsősorban nekik szólnak, de a városnézést is bírják, ha mi azt szeretnénk.

Nekünk szórakoztató látni, hogy jól érzik magukat.

Nyilván előfordul, hogy összekapnak, de alapvetően szeretnék együtt játszani, jólnevelt gyerekek, úgyhogy sehol

em kell miattuk szégyenkezni sem, hogy nem tudnak viselkedni.

aug. 21. 21:28
 10/30 anonim ***** válasza:
56%

Mi nem megyünk. A nagyobbik gyerekem drámakirálynő (fiú), mindenhol fél, semmit nem szeret. Hát őt vinni sincs kedvem, néha a parkba se, nemhogy nyaralni. Pénz pocsékolás. Én magam és férjem sem vagyunk ez a mindenáron menjünk nyaralni emberek, konkrétan semmilyen hiányérzetem nincs, ha nem mentünk sehova muszájból. A kicsi meg gyűlöl autózni, folyamatosan visít benne, eddig a rekrodja másfél óra szünet nélküli visítás volt.

Ha van bármennyi fölös pénzünk vagy időnk, inkább elmegyünk férjemmel randizni és mennek a nagyszülőkhöz. Azt legalább szeretik, mi meg élvezzük is. De gondolom nem mindenkinek ilyen nyávogós a gyereke, ők talán élvezik is.

aug. 21. 21:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!