Már nagyon vágyom egy gyerekre, de sajnos nem igazán szeretem őket. Volt így más is? Azóta mi a helyzet?
9-es vagyok. Továbbá még azt is gondolom, hogy egy intelligens, normalis, felnőtt nő nagy eséllyel fel fog nőni a feladathoz, akármit is gondolt addig a gyerekekről. Valójában senki nem tudja pontosan, mit vallal, amig bele nem csöppen. Egyaltalan nem csak azoknak "kell", "lehet" szülni, akik szeretnek gyerekekkel lenni, velük foglalkozni. Ők legyenek óvonők, tanítónők, stb. Nyilvan vannak köztes esetek is, de
szerintem bőven lehet jó szülő az, aki nem különösebben rajong a bugyuta kérdesekert.
Ha valaki pár órában szeret más gyerekeivel lenni, az sem garancia arra, hogy a 0-24-es szolgálatot jól bírja.
Tessék, egy általánosabb válasz. (11-es)
Igazábol engem az zavar, hogy akiben bármifele kisebb-nagyobb kétség felmerül, az azonnal le van hurrogva, hogy uristennehogy szüljon.
Jobbara abbol indulnak ki, hogy aki teljesen akarta, annak is milyen nehéz. Pedig a szerintem igen is van létjigosultsaga a kétségeknek, főleg miota már mindenhonnan az folyik, hogy baromi nehéz, vége az életednek, stb. A kétség nelkul akarók egyaltalan nem biztos, hogy jobban fel vannak készülve lelkileg, őket néha még jobban pofon vágja a valóság.
#11, 13: Igen, egy még nagyobb lúzung, általánosítunk tovább. Még mindig nem tudomásulvéve a másik oldalt.
Persze, hogy senki nem lesz felkészült teljesen, de pont ezért, mert még mindig a negetívumokat próbálja a társadalom elbagatelizálni. Nyilván érthető, hogy a gyenge jellem nem mer beszélni, elismerni a hibákat. De amikor már onnan indul a beszélgetés, hogy az 1-2 óra boldogság ok, de az első kisebb zökkenő már előre para (mert azért valljuk be az, hogy hülye kérdései vannak a gyereknek kb. semmi mértékű probléma, ahhoz képest, ha kezét lábát töri, mentális betegsége van stb stb.)
Igenis kellene tudni beszélni arról, hogy van amikor a kételyek nagyobbak és jogosak, és nem lesz mindenki jó szülő (legalábbis a facebookon mindenképpen), ha a kétségei ellenére csak azért is csinál gyereket, mert senki nem meri kimondani, hogy ha bizonyos dolgoktól parázol, akkor ne vállalj és kész.
De más gyereke akkor sem mérvadó! Egyszerűen nem. Az, hogy mas gyerek idegesíti, az nem jelenti azt, hogy a sajatjat nem fogja annyira szeretni, hogy egesz mashogy lássa pl. a bugyuta kerdeseket.
Raadasul a kérdes nem is arrol szólt, hogy szüljön-e!
Hanem hogy volt-e így más, es azota mi a helyzet. Nos, en leirtam. Úgy voltam mint ő, talan még úgyabbul, es a helyzet most tök más, jó értelemben. (9, 11, 13-as is én voltam)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!