Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak hogy eljátszon...

Mit csináljak hogy eljátszon egyedül?

Figyelt kérdés

Kislányom 2,5 éves. Okos értelmes kislány, az egyetlen gond vele hogy semennyire de szó szerint semennyire nem játszik el egyedül. :/ más gyerekek akiket ismerek az ő korában 1 órákat is elvannak autót tologatnak, babáznak stb. Az én lányom semmit. Egésznap nyuz vagy engem vagy az apját hogy játszunk vele. Hisztizik. Ilyenkor nyilván nem engedünk neki megbeszéljük hogy most anyának apának dolga van utána tudunk játszani. Ha nem tudunk mert dolgunk van akkor is láb alatt van, nézi mit csinálunk meg segít, amivel nincs baj de néha eléggé fárasztó már ez mert lassabban tudunk haladni mellette. Olyan jó lenne ha legalább 30 percet ellenne.

Már mindent kipróbáltunk. Megfeleztuk a játék mennyiséget, nem segített ugyanúgy nem akar egyedül játszani. Képernyő napi 15-20 perc van max vacsora előtt így én nem gondolnám hogy az befolyásolná ezt.

Ha oda ülünk melle ragyogóan lehet főzőcskezni, legozni, autózni stb vele.

A legrosszabb hogy a játszon is állandóan hív hogy menjünk vele, játszunk vele tehát ott sincs el fikarsznyit sem. Igazából sehol se. Mindenhol kell neki valaki akivel játszik. Ha van másik gyerek társaság akkor viszont jól elvan. Bölcsiben is.

Mit tudnék tenni? Egyáltalán mennyire normális ez hogy állandóan nyaggasson ezzel valakit?

aug. 17. 18:12
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Nekem is azt mondjak sokan hogy itt rontottam el. Babakent szinten állandóan foglalkozva volt vele. De valaki meg azt mondja hogy simán ilyen típus meg hogy sok első meg egyke gyerek ilyen. Nyilván a dac korszak közepén is van az se segít a dolgon gondolom. Mert a figyelmet ennyire kihisztizni mostanában kezdte inkább. Azt mondtam pont a férjemnek hogy meg babának se sírt ennyit a figyelemert mint mostanában.
aug. 18. 08:15
 22/23 anonim ***** válasza:
51%
En valami rendszert vinnek a helyedbe az eletunkbe :) de siman ha hisztizik meg mondanam neki addig nem jatszunk vele. Mert pont eleri a celjat vele.. addig hisztizik meg nem jatszol vele. A bolcsi nem az ordogtol valo... Rokonsagba volt aki csak azert iratta be mert nem akart beszelni a gyerek..
aug. 18. 11:31
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 4 éves, egy percet sem játszik el magában. Ha fel merek kelni mellőle, hogy pl egyek, akkor jön utánam, sír, hisztizik, hogy játszak már vele. És a legrosszabb az egészben, hogy nem színez, mert ő nem tud, csináljam én. Nem gyurmázik, mert ő nem tud, csináljam én. Nem rajzol, nem tud, én csináljam. Nem épít garázst, parkolót stb, mert nem tud, csináljam én. Vettünk neki mozaik kirakót, mert szeretett volna. Ígérte, hogy fog vele játszani. Hazaértünk és hát képzeljem el, ezt ő nekem vette, kezdjem el kirakni. Van egy csomó puzzelje, azt is csak úgy hajlandó, ha én is segítek. Van parkolóház egy csomó autóval, de csak akkor játszik, ha én is. Ha mondom neki, hogy kezdje el a játékot, utána vagyok hajlandó segíteni neki és játszani vele, akkor sír, hisztizik, hogy ő ugyan már nem. Ha nem ülök mellette, akkor csak nyúz, sír, hisztizik. Egész álló nap egyszerűen nem bírok vele autókat tologatni, mert kisül az agyam és nem lehetünk egész nap a játszótéren sem. Borzalmas.
aug. 18. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!