Mit csináljak hogy eljátszon egyedül?
Kislányom 2,5 éves. Okos értelmes kislány, az egyetlen gond vele hogy semennyire de szó szerint semennyire nem játszik el egyedül. :/ más gyerekek akiket ismerek az ő korában 1 órákat is elvannak autót tologatnak, babáznak stb. Az én lányom semmit. Egésznap nyuz vagy engem vagy az apját hogy játszunk vele. Hisztizik. Ilyenkor nyilván nem engedünk neki megbeszéljük hogy most anyának apának dolga van utána tudunk játszani. Ha nem tudunk mert dolgunk van akkor is láb alatt van, nézi mit csinálunk meg segít, amivel nincs baj de néha eléggé fárasztó már ez mert lassabban tudunk haladni mellette. Olyan jó lenne ha legalább 30 percet ellenne.
Már mindent kipróbáltunk. Megfeleztuk a játék mennyiséget, nem segített ugyanúgy nem akar egyedül játszani. Képernyő napi 15-20 perc van max vacsora előtt így én nem gondolnám hogy az befolyásolná ezt.
Ha oda ülünk melle ragyogóan lehet főzőcskezni, legozni, autózni stb vele.
A legrosszabb hogy a játszon is állandóan hív hogy menjünk vele, játszunk vele tehát ott sincs el fikarsznyit sem. Igazából sehol se. Mindenhol kell neki valaki akivel játszik. Ha van másik gyerek társaság akkor viszont jól elvan. Bölcsiben is.
Mit tudnék tenni? Egyáltalán mennyire normális ez hogy állandóan nyaggasson ezzel valakit?
9es ez érdekes mert pont azt mondja mindenki nekem hogy azzal lett elrontva hogy babakent sokat ültem mellette és játszottam vele emiatt nem tud egyedül ellenni. Szóval szerintem ez nálunk nem játszik.
Mostanában kezdte ennyire durván követelni a figyelmet.
De miért baj ez?
Üljetek vele le játszani!
10 év múlva már hiába akarsz leülni melléje, de milyen jó lesz visszagondolni ezekre a közös élményekre!
A játszótéren végképp nem értem, miért baj, hogy ott kell lenned mellette. Ott biztos nem csinálsz éppen házimunkát.
Nem az a gond hogy játszani kell vele szoktunk is. Látom van aki félre értette.
A gond az hogy erőszakosan hisztizve kéri hogy játszunk vele EGÉSZ NAP kb. és egyáltalán nem találja fel magát egyedül. Nem azt várom nyilván hogy egész álló nap ellegyen. De egy 30 perc szerintem már reális ebben a korban meg körülöttünk minden más gyerek is elvan egymaga. Csak kicsit aggaszt hogy nem találja fel magát.
Hat van Duplo, kiskonyha, minden fele tili toli (bevásárlókocsi, babakocsi), babák, plusszok, állat figurák, kisautók, kirako, potyi stb. a kortársai többségének hasonló játékai vannak.
Nálunk nagyobbak a gyerekek, de az első fiam, ahogy írtam kiköveteli magának az állandó figyelmet- csak ő. Kisbabaként ki volt nyalva a feneke, hordoztuk, állandóan rajtunk aludt, RENGETEGET foglalkoztunk vele állandóan. Az, hogy nem kapta meg a figyelmet mikor kellett volna nem igaz, mert egyből ugrottam mindenért- szerintem itt rontottam el.
Most a tesóját sajnálom csak, mert az első gyerek lenyomja mindig, hogy ne ő rá figyeljek. Idegesítő. Mindig rendre is irányítom, hogy ne gondolja, hogy körülötte forog minden. De borzasztó nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!