Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak hogy eljátszon...

Mit csináljak hogy eljátszon egyedül?

Figyelt kérdés

Kislányom 2,5 éves. Okos értelmes kislány, az egyetlen gond vele hogy semennyire de szó szerint semennyire nem játszik el egyedül. :/ más gyerekek akiket ismerek az ő korában 1 órákat is elvannak autót tologatnak, babáznak stb. Az én lányom semmit. Egésznap nyuz vagy engem vagy az apját hogy játszunk vele. Hisztizik. Ilyenkor nyilván nem engedünk neki megbeszéljük hogy most anyának apának dolga van utána tudunk játszani. Ha nem tudunk mert dolgunk van akkor is láb alatt van, nézi mit csinálunk meg segít, amivel nincs baj de néha eléggé fárasztó már ez mert lassabban tudunk haladni mellette. Olyan jó lenne ha legalább 30 percet ellenne.

Már mindent kipróbáltunk. Megfeleztuk a játék mennyiséget, nem segített ugyanúgy nem akar egyedül játszani. Képernyő napi 15-20 perc van max vacsora előtt így én nem gondolnám hogy az befolyásolná ezt.

Ha oda ülünk melle ragyogóan lehet főzőcskezni, legozni, autózni stb vele.

A legrosszabb hogy a játszon is állandóan hív hogy menjünk vele, játszunk vele tehát ott sincs el fikarsznyit sem. Igazából sehol se. Mindenhol kell neki valaki akivel játszik. Ha van másik gyerek társaság akkor viszont jól elvan. Bölcsiben is.

Mit tudnék tenni? Egyáltalán mennyire normális ez hogy állandóan nyaggasson ezzel valakit?

aug. 17. 18:12
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
4%
Testvér kell neki. Vagy legalább egy kiskutya.
aug. 17. 18:14
 2/23 anonim ***** válasza:
59%

Semmit. Üdv a klubban. Első gyerek szindróma. Ha lesz testvére azzal jobban lefoglalja magát.

Első gyerekem figyelemre éhes állandó foglalkozást igénylő gyerek, míg a másodikat szinte észre sem vettem totyogósként, szépen eljátszott.

Az első azóta iskolás, de még mindig minden figyelmet magának követel, sokszor a kicsi rovására. Szóval ez ilyen sajnos.

aug. 17. 18:19
 3/23 anonim ***** válasza:
68%
2-es válaszomhoz annyit, mióta testvére van néha egymást ölik. Ez az, amikor lefoglalja magát...
aug. 17. 18:20
 4/23 anonim ***** válasza:
86%
Alkati adottság is. Aki szociálisabb, az nehezebben van el egyedül. Két gyerekünk van, ők sem voltak egyformák ebben.
aug. 17. 18:24
 5/23 A kérdező kommentje:
Én is inkább azt látom hogy egyedül mintha unalmas lenne neki úgymond. Meg szeret minden fele szerep játékot játszani pl doktor néni meg bölcsis játék amihez kell meg egy szereplő.
aug. 17. 18:25
 6/23 anonim ***** válasza:
56%
Várj pár évet.
aug. 17. 18:32
 7/23 anonim ***** válasza:

5-re:

Mintha csak a kislányomról beszélnél. :-)

aug. 17. 18:33
 8/23 anonim ***** válasza:
50%
Korának megfelelő játékai vannak?
aug. 17. 18:39
 9/23 anonim ***** válasza:
59%
Mióta "ignoráljátok" rövidebb időkre? Van, hogy pont azért ilyenek, mert annak idején nem kapták meg a 100% figyelmet, amire igényük lett volna/lenne. Sok időszak szól arról, hogy csüng a kisgyerek az anyukán, de ha ilyenkor rá van figyelve, akkor megtanulja, hogy biztonságos egyedül is, mert anyára számíthat. Az egyedül játszásra nevelés meg pont, hogy fordítva sül el, a gyerek nem érzi magat biztonságban, mindig lesi a figyelmet, érzelmileg nem tud eltávolodni.
aug. 17. 19:19
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen típus.

A nagyobbik, picinek olyan szépen eljátszott,kirakós, bedugós, kisautó, szerelős, bármi.

A kistesó nem. Neki a bicikli, a futás az élete, semmi nem köti le.

Egyedül ő is jól elvan, csak a játékok hidegen hagyják.

Akkor ő jön velem, csinálja velem a napi feladatokat. Azzal elvan.

aug. 17. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!