Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, hogy rátudjam...

Mit csináljak, hogy rátudjam bízni másra a gyerekem?

Figyelt kérdés

Egyszerűen senkire se tudom rábízni, mert nélkülem nem hajlandó menni se sehova.

Amúgy 6 éves múlt, most kezdi majd a sulit, és nem tudok elmenni barátnőzni, se sehova.. Mikor kicsi volt, akkor elvolt pl tesóméknál is, de a covid miatt, mikor mindig nélküle jártam boltba, azóta ez teljesen megváltozott.

Mostanában újra találkoztam régi barátnőimmel, szeretnék majd velük elmenni hamarosan egyet bulizni, vagy valami.. de így egyelőre elég esélytelen.

Már beszéltem erről a lányommal, de szinte mindig majdnem sírásban tör ki..

Mit tegyek, hogy ez esetleg megváltozzon? Mit mondjak, vagy hogy csináljam?

Imádom a gyerekem, de egy kis kikapcsolódás nagyon jól esne, amikor nem arra kell figyelnem, hogy mikor éhes, szomjas, pisilnia, vagy kakilnia kell..

Köszönöm előre is a segítő válaszokat!

aug. 8. 04:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha 6 éves és most kezdi a sulit akkor volt már óvodás, ergo de, rá tudod bízni másra, elvan mással.
aug. 8. 07:23
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez a kérdés nem kamu, akkor óriási problémák vannak. Családterapeutát keressetek, mert erre nem Gizike válasza lesz a megoldás a 20. kommentben. Itt mélyen benned is van bőven dolog, ami miatt nincsenek eszközeid az életre.
aug. 8. 07:29
 13/21 anonim ***** válasza:
97%

"Már beszéltem erről a lányommal, de szinte mindig majdnem sírásban tör ki.."

Nem kell erről beszélni, legalábbis nem ebben a formában. A "holnap a Katinal leszel délután, mert dolgom van" vagy a "holnap a Kati hoz el az iskolából mert dolgom van" mondat épp elég.

aug. 8. 07:35
 14/21 anonim ***** válasza:
96%

Akkor sírjon. Azért van egy határ, ahol nem a gyerek parancsol.

ÉS van apja is...

aug. 8. 07:53
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

14!

"ÉS van apja is..."

Biológiailag 100%, csak az nem biztos, hogy ténylegesen jelen van az èletükben (gyanúsan nem esik róla szó).

aug. 8. 08:00
 16/21 anonim ***** válasza:
50%
15, akkor csak beleírná, hogy egyedül neveli...
aug. 8. 08:02
 17/21 anonim ***** válasza:
97%
Egyszerűen rábízod és kész. Pont azért tart "terrorban" ilyen formán, mert megteheti. Valahogy az oviban is ott tudod hagyni anélkül, hogy egésznap utánad sírna, megtanulja azt is, hogy ha mamával, nagynénivel van is mész érte. Ne ő parancsoljon.
aug. 8. 09:32
 18/21 anonim ***** válasza:
12%

apuka merre?

plusz ha bevállaltál egy gyereket akkor viselni kell a következményeit.

aug. 8. 12:13
 19/21 anonim ***** válasza:
28%
5ös, oké és akkor a gyerek is beállíthat napi 10 perc anyaidőt mikor figyel a kéréseire a többiben meg tojhat rá ugye?
aug. 9. 06:25
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Szép anyák vagytok a saját szórakozásotok miatt traumatizálnátok a gyereket. Remélem nektek nincs, mert rettenetesen sajnálnám szegényt
aug. 9. 06:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!