Mit csináljak, ha rossz szülő vagyok?
Imádom a kisfiam, tényleg őszintén szeretem őt, és egy percig se bánom, hogy megszületett, de mostanában rá kellett jönnöm hogy nem vagyok túl jó anyuka.
Amikor baba volt, jól ment minden, simán éjszakáztam vele, rengeteget sétáltunk, közben csináltam a dolgom, énekeltem neki, ő mellettem nagyon jól elmatatott. De mióta nagyobb (2 éves) azóta egyre rosszabbul megy minden. Úgy érzem belefáradtam az itthonlétbe, igyekszem türelmes lenni, de sokszor nem megy, és a legrosszabb hogy egyáltalán nem tudok játszani vele, egyszerűen nem köt le, semmi fantáziám nincs, ezért csak ülök és nézem ahogy játszik. Ráadásul sokat szól a háttérzaj, mert már nem bírom elviselni a csendet.
Azt hittem majd mennyit fogok a gyermekemnek olvasni, hát őt nem érdekli, így inkább feladom hamar ezt is. A kaját szintén elengedtem, iszonyat válogatós, így hagyom enni, amit akar. Jó, nem nasi megy egész nap, de csak pár ételt eszik meg, mindig ezeket adom neki. Egyáltalán nem vagyok következetes szülő, úgy érzem megbuktam anyaként. Hamarosan megyek vissza dolgozni, emiatt is bűntudatom van, közben meg valahol várom is hogy kiszakadjak itthonról.
Érzett már valaki így? Innen még van visszaút? Mit lehetne tenni, hogy jobb szülő legyek?
Én is a munkában kerestem a mentsvárat.
Azóta még rosszabb 😅
igen, az a megoldás, kedves 3-mas, hogy a saját energiaraktárait feltöltse, hogy legyen több energiája a gyerekére. egy kizsigerelt anya senkinek sem jó, sőt. esetleg próbáld ki te is, lehet, kedvesebben kommentelnél itt utána!
Szia!
En is ilyen vagyok pont mint amit leirtal.
Az elso 2 gyerekkel meg eljatszadoztam ugyahogy , de szegeny harmadikkal mar nem tudok jatszani , nincs semmi fantaziam , meg nem erdekel a vele jatszas pedig igenyelne… sokszor akarna jatszani de hiaba kezdek el vele jatszani 5 percen belul feladom. Vagy elalszok mellette a foldon 🥲 4 eves mar amugy, elvan egyedul is .
En szar anya vagyok azt tudom .
Van ilyen is sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!